Sorina Fredholm prezinta: (2) Yoga pentru o viata mai prezenta

Atunci cand ne grabim, ne suprasolicitam si incercam sa integram prea multe lucruri in programul, care este deja prea aglomerat. Pierdem din vedere ce este cel mai important si care sunt valorile pe care dorim sa le traim cu adevarat in viata.

252 - exp - 01.01.2100.jpg

Ce este Yoga?

Yoga este un instrument care ne poate ajuta mintea si trupul sa se dezvolte, astfel incat sa putem vedea mai clar realitatea. Nu este doar o sesiune de flexibilitate, care sa ne ajuta sa scadem in greutate sau sa devenim mai mobili. Yoga incearca sa raspunda la marea intrebare care ne defineste viata in acest moment.

Cu o vechime de peste 5.000 de ani, yoga este considerata de multe persoane ca fiind cea mai veche practica pentru auto dezvoltare. Ea include discipline etice, posturi fizice, control al respiratiei, meditatie. Multe studii au demonstrat faptul ca practica zilnica de 15 minute pe yoga poate reduce stresul si poate creste productivitatea. Si, in afara de beneficiile fizice pe care le ofera, yoga poate aduce o stare generala de buna dispozitie, o crestere a atentiei, dar si o doza crescuta de compasiune.

Beneficiile pe care le aduce yoga


FOCUS


Una dintre componentele importante in yoga este concentrarea asupra prezentului. Practica regulata de yoga imbunatateste coordonarea, timpul de reactie, memoria si chiar IQ-ul. Persoanele care practica yoga sunt mai putin distrase de ganduri si chiar demonstreaza abilitati crescute de a rezolva problemele mult mai usor si de a dobandi mult mai bine informatiile.

RELAXARE


Yoga incurajeaza relaxarea, incetinirea si dezvoltarea respiratiei, concentrarea asupra prezentului, schimband echilibrul de la sistemul nervos simpatic la sistemul nervos parasimpatic, acesta fiind calmant si restabilitor. Ajuta la reducerea tirmului cardiac, scade tensiunea arteriala si creste fluxul de sange catre alte organe.

SOMN


Yoga ofera suport in agitatia vietii moderne. Yoga Nidra, o forma de relaxare ghidata, Savasana, Pranayama si meditatia directioneaza atentia simturilor spre interior si ajuta la un somn mai linistit si de calitate.

LINISTE


Yoga inlatura fluctuatiile mintii, confortm Yoga Sutra lui Patanjali. Cu alte cuvinte, diminueaza gandurile de frustrare, regret, furie, frica si dorinta care provoaca atat de mult stres. Din moment ce stresul este cauza  multor probleme de sanatate, de la migrene si insomnie la tensiune arteriala crescuta si probeme de inima, daca vei reusi sa iti linistesti mintea, vei trai mai mult si mai sanatos.

Data publicării:

Produse recomandate

MINÉRAL89

EYES - Gel pentru conturul ochilor

Îngrijire ochi - Pentru conturul ochilor

Efect reparator și de fortifiere

Cele mai citite articole

Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

Citește mai mult

Menopauza: Cum îmi adaptez dieta la 50 de ani?

S-a dovedit că frecvența apariției simptomelor deranjante ce apar la menopauză, precum și intensitatea lor pot fi reduse semnificativ cu o dietă echilibrată care furnizează toți nutrienții necesari. Descoperăcare sunt cei pe care trebuie să îi știi.

Citește mai mult