OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Serumuri pentru îngrijirea tenului: tipuri și acțiunea asupra pielii

Serumuri pentru ingrijirea tenului

Serumurile pot juca un rol foarte important în rutina ta zilnică de îngrijire a tenului. Cu toate acestea, cum îți poți da seama care este cel potrivit pentru tine? Ei bine, te invităm să descoperi serumurile antioxidante și cele care conțin acid hialuronic! Află cum acționează acestea asupra pielii și cum le poți alege în funcție de nevoile tale!

Serumuri antioxidante cu efect de iluminare a pielii

Radicalii liberi sunt molecule instabile care „fură” electroni din alte surse ale organismului, aducând daune celulelor. Aceștia apar în urma metabolizării alimentelor, dar și din cauza razelor UV, a chimicalelor, a poluării și nu numai. În schimb, antioxidanții ajută la păstrarea imunității și protejează celulele de radicalii liberi.

Corpul produce oricum antioxidanți, dar producția acestora este potențată de alimentația sănătoasă (legume verzi, cartofi dulci, fructe de pădure, cereale integrale). O altă modalitate de a crește aportul de antioxidanți este prin aplicare topică.
Multe produse de îngrijire a pielii sunt bogate în antioxidanți, iar serumurile nu fac excepție.

Serumuri cu acid hialuronic

Acidul hialuronic se regăsește în mod natural în componența pielii, fiind responsabil pentru hidratare, întrucât are capacitatea de a atrage și de a reține moleculele de apă, colagenul și elastina. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, însă, producția de acid hialuronic din organism scade, iar fenomenul este accelerat inclusiv de agresiunea expozomului (razele UV, poluarea sau stresul). Din fericire, acidul hialuronic se poate regăsi și sub formă de serum, fiind folosit prin aplicare topică.

Primul și cel mai important beneficiu este că acesta hidratează în profunzime pielea: molecula de acid hialuronic poate reține o cantitate de apă care echivalează cu greutatea sa înmulțită de 1000 de ori. De asemenea, acesta fortifică bariera de protecție a pielii împotriva radiațiilor UV, fumului de țigară și poluării. Impactul pe care acești factori îl au asupra pielii este profund diminuat.

Acidul hialuronic umple țesuturile și estompează ridurile prin acțiunea sa hidratantă. Nu doar atât, dar poate accelera și vindecarea leziunilor cutanate. Acesta reduce inflamația, grăbește vindecarea și scade riscul de infecție, având inclusiv proprietăți antibacteriene.

Orice serum ai folosi, nu uita să-ți construiești o rutină potrivită de îngrijire a tenului. Curățarea, hidratarea și protecția împotriva razelor UV sunt foarte importante. De asemenea, ține cont inclusiv de faptul că serumul cu acid hialuronic trebuie aplicat înainte de crema hidratantă, astfel încât să poată extrage umezeala din exterior, redirecționând-o către țesuturile epidermice.

Data publicării:

Produse recomandate

<sub>PROBIO-BHA<br />SERUM ANTI-IMPERFECȚIUNI</sub>

PROBIO-BHA
SERUM ANTI-IMPERFECȚIUNI

Peri-Post Menopause Meno 5 Serum Bifazic

Peri & Post Menopause
Meno 5 Serum Bifazic

( 52 Păreri )

Nou

RETINOL SPECIALIST SERUM

RETINOL SPECIALIST SERUM

Corectează toate semnele de îmbătrânire

30ml

VITAMINA C SERUM

VITAMINA C SERUM

Serum corector antioxidant cu efect de luminozitate

20ml

go to top