OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Reguli de ingrijire pentru părul creţ

Pentru a arăta perfect, părul ondulat sau părul creț trebuie îngrijit și stilizat în permanență. Este foarte ușor afectat de schimbările de temperatură, dar și de vârfurile despicate și este recunoscut deja drept părul cu o nevoie constantă de îngrijire. Iată câteva reguli de îngrijire care te vor ajuta să ai în permanență un păr creț aranjat.

Reguli de ingrijire pentru părul creţ

Reguli de îngrijire pentru părul ondulat sau creț

Părul buclat are o frumusețe aparte, însă aspectul său ține foarte mult de modul cum îl îngrijești. Există câteva reguli pe care trebuie să le urmezi, iar noi îți spunem pas cu pas ce să faci.

Electrizarea părului creț. Părul creț are un grad de deshidratare mult mai ridicat față de orice alt tip de păr. Din cauza buclelor, uleiurile naturale de acoperire nu pătrund în profunzime pentru hidratarea fiecărui fir de păr. Din această cauză părul creț devine uscat, își pierde din strălucire și flexibilitate. Electrizarea părului este prima cauză vizibilă a deshidratării. În acest caz, pentru a elimina această problemă este esențial să folosești numai produse special create pentru îngrijirea părului creț sau ondulat. Există o gamă variată de șampoane, dar și balsam special pentru păr creț.

Nu șampona părul în fiecare zi. Chiar dacă îți dorești să arate perfect, spălarea zilnică a părului creț privează scalpul de uleiurile naturale de care în mod involuntar are nevoie. Pentru părul creț nu este recomandată șamponarea în exces deoarece acest lucru poate duce la uscarea scalpului și inclusiv a firelor de păr. Îți poți spăla părul în fiecare zi, dar nu cu șampon și balsam. Folosește șamponul o zi da, una nu.

Folosește întotdeauna un pieptăne lat, dar cu dinții mari. Pentru pieptănarea părului creț nu ai nevoie de o perie de păr deoarece aceasta ar putea separa buclele, iar ulterior părul se va electriza și mai ușor. Folosește pentru pieptănat un pieptăne lat dar cu dinții mai rari și începe descurcarea părului de jos în sus.

Nu îți agresa părul. Este indicat să îți lași părul să se usuce singur, în mod natural, fără să folosești produse de stilizare în exces. În cazul în care nu ai suficient timp la dispoziție, folosește un uscător de păr, dar care să fie setat la cea mai joasă temperatură de căldură.

Folosește numai produse dedicate părului creț. Pentru a-ți controla efectul buclelor folosește doar produse special create pentru textura firului tău de păr. De asemenea, pentru a pătrunde mai bine produsele în păr este indicat să le aplici cât timp părul este umed.

Vopsește-l cât mai rar. Vopseaua poate fi extrem de nocivă pentru firul de păr, mai ales pentru părul creț. Pe termen lung, vopseaua îți poate distruge forma buclelor și îți poate arde părul. Însă, dacă te-ai obișnuit să îți vopsești părul, atunci nu uita să folosești balsam hrănitor ori de câte ori este nevoie și să îți aplici măști hidratante cât de de poți.

Optează pentru o față de pernă din satin sau mătase. În timpul nopții, din cauza mișcărilor, părul creț poate avea de suferit și te poți trezi cu el ciufulit și încurcat. Pentru a evita acest lucru, optează pentru fețele de pernă dintr-un material fin precum mătasea deoarece acestea te vor ajuta să arăți bine imediat cum te trezești.

Data publicării:

go to top