OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Păr subțire și fragil? Sfaturi și trucuri utile de îngrijire

Ai părul subțire, lipsit de volum și formă? Orice coafură pe care o încerci nu îți aduce rezultatele pe care ți le dorești? Ei bine, un păr moale sau subțire nu ar trebui să îți mai dea bătăi de cap imediat cum pui în aplicare câteva trucuri inteligente de îngrijire. Află cum trebuie să îți aranjezi părul pentru a obține rezultate spectaculoase!

Păr subțire și fragil

Ce înseamnă păr moale?

Să ai un păr cu o textură moale nu înseamnă că automat ai și un păr rar ori subțire. Principala cauza poate consta în grosimea firului de păr deoarece un păr moale este, de regulă, cu 0,5 mm mai subțire decât părul normal ori părul gros. Din cauza structurii firelor de păr, părul moale poate fi și mai sensibil, indiferent de bogăția podoabei capilare. Pentru a-i aduce firului de păr subțire și fragil o structură stabilă trebuie să ai în vedere câteva aspecte și anume:

Uscarea părului. Înainte de a fi uscat, părul proaspăt spălat trebuie acoperit cu un prosop cu o textură moale și lăsat preț de câteva minute pentru a absorbi apa. Părul subțire și fragil nu trebuie uscat niciodată printr-o ștergere agresivă cu prosopul deoarece se pot distruge cuticulele de pe suprafața firului de păr. De asemenea, tot în procesul de uscare al părului, asigură-te că folosești un pieptene cu zimții depărtați și că începi pieptănarea de la rădăcină, fără să tragi cu multă forță. După ce ai făcut primii pași, abia atunci îți poți usca părul cu un foehn, dar nu la temperatura maximă, ci la o temperatură puțin mai mare de mediu pentru a preveni supraîncălzirea.

Volum la rădăcini. Părul moale și fragil are nevoie de un plus de volum la nivelul rădăcinilor. În momentul în care începi să îți usuci părul cu uscătorul, aplică puțin spray de coafat sau spumă de păr peste rădăcina părului. Pentru uscarea părului este recomandat să folosești și o perie de păr plată împreună cu foehn-ul și să îți apleci capul într-o parte în timpul uscării. Spre final, usucă-ți părul spre exterior și înclină-ți capul ușor în față în timp ce îl pieptăni.

Nu folosi produse de stilizare în exces. Pentru părul subțire și fragil nu este recomandat să folosești produse cosmetice în exces. Renunță să îți mai aplici ceară de păr, gel de păr sau creme care să îți ofere un plus de strălucire deoarece multe dintre aceste produse pot conține ingrediente dăunătoare firului de păr. Dacă ai nevoie să folosești un spray de fixare, încearcă să îți ridici șuvițele de păr și să aplici spray-ul pe dedesubtul lor. În momentul în care pui spray deasupra, acesta va apăsa firul de păr și îl va lăsa mai mult fără volum.

Trucuri de îngrijire pentru părul subțire și fragil

Spală-ți părul în mod regulat. Specialiștii recomandă spălarea regulată a părul subțire deoarece dacă este prea gras, atunci părul poate părea și mai subțire. Alege-ți întotdeauna șamponul în funcție de tipul părului tău, adică un șampon pentru îngroșarea firelor de păr.

Tunde-ți părul regulat. Un păr sănătos trebuie tuns în mod regulat, mai exact o dată pe trimestru ori la fiecare șase sau opt săptămâni. Ține cont că nu trebuie să îți tunzi părul în straturi exagerate deoarece prea multe scări îți vor lua din volum.

Folosește mască de păr o dată pe săptămână. Măștile au rolul de a repara firul de păr și de a-l face să pară mai gros. Folosește o mască de păr cu ingrediente naturale printre care acizi grași și antioxidanți pentru a întări firul de păr.

Adoptă o dietă alimentară echilibrată. Părul sănătos are nevoie de proteine, așa că include în meniul zilnic proteine precum: carne slabă de pui, somon, iaurt grecesc, semințe și nuci. De asemenea, nu uita nici suplimentele naturale care te ajută să combați deficiența de vitamine și minerale.

Data publicării:

Produse recomandate

<strong>Aminexil Clinical 5 - Femei</strong>

Aminexil Clinical 5 - Femei

Aminexil Clinical 5 - Regenerare Păr Bărbați

Aminexil Clinical 5 - Regenerare Păr Bărbați

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit<br />

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit

Pentru un fir de păr mai puternic, mai gros

Densi-Solutions - Balsam pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Densi-Solutions - Balsam pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Crește rezistența părului

Densi-Solutions - Tratament pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare<br />

Densi-Solutions - Tratament pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Crește numărul firelor de păr

( 1 Păreri )

Nou

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă

Nou

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă împotriva căderii părului, 200ml

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă împotriva căderii părului, 200ml

Nou

ENERGY+ BALSAM FORTIFIANT

ENERGY+ BALSAM FORTIFIANT

go to top