Menopauza: Totul despre pielea ta și despre schimbările hormonale care apar

În cadrul Laboratoarelor Vichy, misiunea noastră este de a continua cercetările asupra menopauzei pentru a întregi cunoștințele științifice pe care le avem deja și pentru a duce mai departe toate informațiile esențiale despre menopauză.

Pionier în îngrijirea pielii la menopauză

Din 1992, laboratoarele Vichy explorează specificul pielii la menopauză cu obiectivul de a însoți femeile în această nouă călătorie din viața lor. Ca pionier în acest teritoriu, Vichy explorează, definește și caracterizează nu numai schimbările vizuale, ci și decodează, identifică și explică mecanismele biologice din spatele modificărilor menopauzei asupra pielii. Datorită acestor cunoștințe științifice profunde și foarte avansate, pentru prima dată, un produs cosmetic de piele ar putea ameliora impactul menopauzei asupra îmbătrânirii cutanate pentru a restabili confortul și încrederea femeilor.

Ce se întâmplă cu pielea pe parcursul menopauzei?

Există 3 tipuri de modificări clinice asociate cu îmbătrânirea cutanată a tenului la femeile aflate la post-menopauză: atrofie, slăbire și uscăciune. Vom explica fiecare dintre acestea, după cum urmează:

Expertiza DHEA

DHEA este un concept binecunoscut în comunitatea științifică, definind hormonul care păstrează tinerețea, produs în mod natural de corpul uman. Cu toții îl avem în organismul nostru și ne asigură o pielea care arată tânără și care se menține sănătoasă și frumoasă. Ceea ce am descoperit este că, după menopauză, organismul folosește 90% din DHEA, o cauză majoră pentru pierderea calităților pielii.
Studiile efectuate au caracterizat semnele clinice și compoziția pielii femeilor aflate la menopauză. Experții Vichy au fost interesați în special de impactul cutanat al scăderii DHEA în timpul menopauzei.A fost, apoi, investigat impactul clinic al aplicării topice și a fost demonstrat un efect asupra îngroșării epidermei, creșterea numărului și dimensiunii glandelor sebacee și îmbunătățirea tenului.
Efectele clinice observate în aceste două studii au constituit o referință pentru elaborarea unui nou studiu care are ca scop să scoată la lumină efectul tratamentului topic al DHEA asupra activării genelor și a proteinelor asociate acestora.

DHEA este un mister pentru mulți, iată câteva întrebări frecvente despre DHEA, menite să aducă mai multe clarificări:

Data publicării:

Cele mai citite articole

Menopauza: Cum îmi adaptez dieta la 50 de ani?

S-a dovedit că frecvența apariției simptomelor deranjante ce apar la menopauză, precum și intensitatea lor pot fi reduse semnificativ cu o dietă echilibrată care furnizează toți nutrienții necesari. Descoperăcare sunt cei pe care trebuie să îi știi.

Citește mai mult

Alopecia (căderea părului) la femei: Cauze, forme, diagnostic, tratament

Dacă ai ajuns să citești acest material, mai mult ca sigur experimentezi probleme cu căderea părului. Înainte de a-ți face o programare la medic, singurul în măsură să pună un diagnostic corect, e bine să-ți reamintești că e absolut normal să pierzi între 50 și 100 de fire pe zi. Dacă depășești acest număr, într-adevăr, e cazul să te adresez unui specialist în dermatologie. Este posibil ca afecțiunea cu care te confrunți să fie alopecia, despre care poți afla mai multe în acest material. Iată ce informații ți-am pregătit.

Citește mai mult