OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

De ce pielea mea este atât de uscată la menopauză?

Mâncărimi, uscăciune, pierederea fermității. Dintre toate acestea, uscăciunea este cea mai incomodă manifestare. Incapacitatea pielii de a menține apa pare să poarte principala responsabilitate în acest caz.

De ce pielea mea este atât de uscată la menopauză?

Pielea uscată este un simptom foarte frecvent al menopauzei

Un sondaj recent efectuat pe un eșantion de 3.875 de femei cu vârsta peste 40 de ani, aflate în perioada de postmenopauză, a arătat că 36,2% dintre acestea au pielea uscată.


Uscăciunea este una dintre modificările clinice majore care face parte din procesul îmbătrânirii pielii feței la femeile aflate în perioada de post-menopauză. Dintre toate afecțiunile dermatologice ale femeilor mature, pielea uscată este una dintre cele mai frecvente.


Există diverse simptome ale pielii uscate la persoanele aflate la menopauză

Printre cele mai comune simptomele se numără:
1. Senzație de piele care ”strânge”, apărută după duș sau după înot;
2. Piele solzoasă sau descuamată;
3. Crăpături pe mâini și picioare;
4. Mâncărimi; 
5. Apariția unor pete cenușii, ușor observabile mai ales la femeile cu pielea mai închisă la culoare. 
Explicația este că reînnoirea keratinocitelor (celule care constituie 90% din stratul superficial al pielii) încetinește și provoacă acumularea de celule îmbătrânite pe suprafața epidermică. Bariera lipidică este astfel mai puțin organizată, ceea ce face ca pielea să-și piardă rezistența.

Bariera lipidică este astfel mai puțin organizată, de aici uscăciunea

Dr. Karolina Kopeć

În plus, acidul hialuronic devine extrem de sensibil la degradare, proces realizat de către o enzimă specială numită hialuronidază și acest lucru determină scăderea progresivă a hidratării și fermității pielii.

Elemente cheie de reținut

Uscăciunea pielii se datorează lipsei de hidratare provocată de nivelul scăzut de estrogen. Atunci când echilibrul său este perturbat, pielea ta nu poate funcționa corect și, în acest caz, este dificil ca ea să se hidrateze corect.

go to top