OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Meditația - modul sănătos de a începe o zi perfectă

Ați auzit multe despre beneficiile meditației mindful, dar nu sunteți sigură de unde să începeți? Citiți articolul pentru a descoperi această tehnică de relaxare incredibil de populară, și învățați cum să o includeți în rutina dumneavoastră de dimineață.

Meditația ghidată: introducere


Sunteți gata pentru câteva cifre? Când vine vorba de stresul la locul de muncă, 46% din toți angajații pun că se simt suprasolicitați sau că au prea mult de lucru, aproape o treime dintre noi având probleme cu somnul din cauza muncii[1]. Mai mult, peste o cincime dintre noi spunem că nu ne implicăm în mod regulat în activități care să ne ajute să ne gestionăm stresul[2] - așa că dacă nu sunteți familiarizată cu meditația ghidată, acum e momentul să aflați mai multe despre ea. Se spune că această tehnică ajută la reducerea stresului, îmbunătățește productivitatea și promovează un ciclu de somn sănătos, unele studii găsind chiar o legătură între meditația mindful regulată și reducerea simptomelor de anxietate sau ale bolilor mintale.[3]
[1] http://www.stress.org/workplace-stress/
[2] https://www.apa.org/news/press/releases/stress/2014/stress-report.pdf
[3] http://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1809754


Tipuri de meditație


În timp ce meditația tradițională tinde să se concentreze asupra păcii interioare prin liniște, meditația ghidată presupune adesea repetarea – cu voce tare sau în gând – unei serii de mantre create pentru a combate gândurile negative sau recurente, pentru a vă reinstrui creierul să asocieze relaxarea cu gândirea pozitivă sau conștientă. O altă formă a acestei tehnici, vizualizarea ghidată, funcționează încurajându-ne să ne imaginăm moduri alternative de a aborda situațiile stresante sau circumstanțele care au tendința de a ne declanșa anxietățile în viața de zi cu zi.

Cum se face meditația


Înainte de a începe, asigurați-vă că aveți acces la o zonă liniștită în care puteți sta jos sau întinsă, confortabil. Încercați să includeți câteva exerciții blânde de respirație în această rutină, și fiți atentă la postura dumneavoastră, mai ales dacă stați la birou. Altfel, nu vă fie teamă să experimentați cu diferite stiluri de meditație! Unele vizualizări ghidate pot necesita căști audio, multe dintre ele fiind însoțite de o muzică relaxantă, în timp ce altele vă încurajează să repetați sau chiar să vă creați propria mantră – ține de dumneavoastră să vedeți ce tehnici vi se potrivesc cel mai bine.  

Dacă vă doriți un mod mai activ de a începe dimineața, expertul în yoga Anna Khuade recomandă să combinați meditația cu yoga ca un mod de a vă sincroniza trupul și mintea de îndată ce vă treziți. Oricare ar fi stilul dumneavoastră de meditație, a vă acorda puțin timp pentru dumneavoastră în fiecare dimineață înainte de a începe sarcinile zilnice este un mod grozav de a face față stresului sau senzației de nepregătire – chiar dacă e singurul moment pe care îl aveți pentru dumneavoastră toată ziua!

Produse recomandate

 • Cel mai vândut

  Gel-booster zilnic cu efect de fortifiere și reumplere

  MINERAL 89

  Gel-booster zilnic cu efect de fortifiere și reumplere

  Îngrijire zi

  HIDRATEAZĂ, CALMEAZĂ, FORTIFIAZĂ

 • Cele mai citite articole

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Life Style

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

  Citește articolul

  Life Style

  Yoga de dimineață în 5 pași rapizi

  Vreți să vă începeți ziua cu mai multă energie? Și noi! Pentru a ne ajuta să combatem indispoziția de dimineață, am rugat-o pe Anna Khuade, expertă în yoga, să ne dezvăluie câteva trucuri despre cum să includem yoga în rutina noastră zilnică.

  Citește articolul

  3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

  Life Style

  3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

  Ați auzit zicala: mai multă grabă, mai puțină viteză, dar v-ați gândit cum se poate aceasta aplica în viața dumneavoastră? Graba constantă exuberează cortizonul din sânge, un factor major care contribuie la bolile legate de stres. Stresul de asemenea inhibă producția de dopamină, chimicală din creier care dă starea de bine. Cu cât ne grăbim mai mult, cu atât devenim mai nefericiți și mai puțin concentrati.

  Citește articolul

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Ingrediente

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Sunteți deja familiari cu Bifidus. Nu-i așa? Ei bine, intestinele dumneavoastră cu siguranță sunt. Bifidus este una dintre florele prietenoase care se găsesc acolo pentru a împiedica bacteriile periculoase să se dezvolte și este un star în romanul de succes al Giuliei Enders: “Charming Bowels”.

  Citește articolul

  go to top