Îngrijirea pielii după 40 de ani - 5 reguli utile de întreținere

Împlinirea vârstei de 40 de ani, în cazul femeilor, aduce o serie de schimbări și modificări în aspectul pielii. Se spune că de acum încep să se adâncească ridurile și tenul își pierde din strălucire, însă, din fericire, poți avea o piele cu aspect tânăr chiar și după 40 de ani. Sunt câteva reguli de îngrijire pe care trebuie să le respecți, iar semnele îmbătrânirii vor dispărea de pe chipul tău!

Ce se întâmplă cu pielea din punct de vedere biologic după vârsta de 40 de ani?

Pentru a înțelege mai bine procesul de îmbătrânire și semnele lăsate de trecerea timpului, este important să înțelegem ce schimbări se produc la nivelul pielii începând cu vârsta de 40 de ani.

  • Tenul își pierde din elasticitate și devine mai uscat din cauza scăderii producției de colagen și sebum;
 
  • Grăsimea cutanată se atrofiază, acesta este și motivul pentru care vei observa că pielea își pierde din fermitate;
 
  • Încep să apară petele gălbui ori brune pe mâini și pe picioare din cauza disfuncțiilor de la nivelul sistemului melanocitar;
 
  • Puterea de vindecare a pielii este cu mult mai mică deoarece capacitatea de regenerare a pielii este încetinită.

Indiferent de tipul de ten, de acum este nevoie de o grijă amănunțită a tenului și implicit de alegerea corectă a produselor de îngrijire. Este nevoie de produse care stimulează producția de colagen a pielii, care îmbunătățesc nivelul de hidratare și care tonifică pielea. Îngrijirea zilnică va suferi modificări începând cu vârsta de 40 de ani, așa că iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

Primul pas - Curățarea feței
De acum vei alege doar produse de curățare special create pentru tipul tău de piele. Gelul de curățare trebuie să respecte criteriul de antiaging și textura tenului tău. Astfel că, dacă ai un ten uscat, atunci va trebui să cauți un gel de curățare care îți hidratează pielea, în timp ce pentru un ten normal sau mixt, va trebui să alegi produse cu o textură sub formă de spumă, pentru a curăța excesul de sebum.

Pasul doi - Serum pentru îngrijirea pielii
În fiecare dimineață și seară, introdu în ritualul tău de îngrijire și aplicarea serumului. Dimineața îți trebuie un produs care conține antioxidanți deoarece aceștia acționează ca o barieră împotriva radicalilor liberi, în timp ce seara ai nevoie de un serum care conține retinol și vitamina A. Cu acest produs vei ajuta pielea să se regenereze și vei preveni distrugerea colagenului, stimulând dezvoltarea unor noi proteine care aduc fermitate pielii.

Pasul trei - Hidratarea pielii
Hidratarea pielii este esențială la orice vârstă, însă o dată cu vârsta de 40 de ani nu trebuie să uiți despre produsele cu factor de protecție solară. Cremele cu SPF trebuie aplicate în fiecare zi deoarece acționează ca o barieră împotriva razelor puternice ale soarelui, factor ce cauzează apariția semnelor îmbătrânirii pielii.

Pasul patru - Exfolierea tenului
Aspectul pielii se îmbunătățește vizibil o dată cu exfolierea, însă ai grijă ca produsul ales să fie unul blând care să nu îți atace bariera de protecție. Exfolierea este esențială după vârsta de 40 de ani deoarece, o dată cu înaintarea în vârstă, pielea este mai uscată, iar celulele moarte stau mai mult la suprafață.

Pasul cinci - Dietă alimentară echilibrată
Pe lângă produsele cosmetice potrivite, alimentația sănătoasă este esențială pentru o piele frumoasă și strălucitoare. Respectă un program de trei mese pe zi, consumă la fiecare masă fructe și legume proaspete, renunță la alimentele care conțin zahăr în exces și consumă în fiecare zi cel puțin 2 litri de lichide.

Pentru a te bucura de o piele tânără chiar și după 40 de ani, include acești pași de îngrijire în ritualul zilnic. Semnele vor fi vizibile în scurt timp și te vei bucura de beneficii un timp îndelungat.

Data publicării:

Produse recomandate

Cele mai citite articole