OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Fond de ten pentru ten uscat: sfaturi pentru alegerea potrivită

Fondul de ten este considerat de multe femei o armă foarte puternică din trusa de înfrumusețare. Acesta conferă tenului un aspect de porțelan, estompând micile imperfecțiuni.


Totuși, un fond de ten ales nepotrivit poate crea un efect de mască și poate genera probleme ale tenului. De aceea, este extrem de important să alegi fondul de ten adecvat tipului tău de ten.

Tenul uscat, caracterizat printr-un aspect tern și predispus la apariția prematură a ridurilor are nevoie de un fond de ten care să-l hidrateze și să-l catifeleze. Altfel, riști să obții un finish care pare neîngrijit, având în vedere că tenul uscat tinde să se descuameze din cauza deficitului de lipide și de sebum. Așadar, cum alegi un produs de make-up potrivit tenului uscat?

Fond de ten pentru ten uscat: sfaturi pentru alegerea potrivită

Problemele-cheie ale tenului uscat

Înainte de a investi sume considerabile în produse cosmetice pentru îngrijirea tenului cu tendințe de uscare, e foarte important să știi care sunt problemele-cheie ale acestuia. În primul rând, trebuie să știi că tenul uscat este mai predispus la linii fine și la riduri, mai ales în zona din jurul ochilor. Ca atare, include în rutina ta zilnică aplicarea cremelor hidratante pentru față și pentru zona ochilor care oferă un efect de întinerire. Poți folosi o cremă cu glicerină, deoarece acesta este un ingredient foarte benefic pentru pielea uscată.

Ridurile și liniile de pe suprafața tenului îți pot pune bețe în roate atunci când vrei să aplici fondul de ten ca un adevărat expert în make-up, tocmai pentru că produsul riscă să se strângă între pliurile acestora.

Totuși, te poți considera norocoasă dacă ești posesoarea unui ten uscat deoarece acest tip de piele este mai puțin predispus la imperfecțiuni și puncte negre.

Cele mai bune produse de machiaj pentru ten uscat

Tipul tău de ten este un criteriu foarte important pentru alegerea fondului de ten. Așadar, înainte de a-ți achiziționa produsele de machiaj, stabilește dacă ai un ten uscat sau dacă pielea ta este doar deshidratată. Senzația de piele care ”strânge” este specifică tenului care necesită un plus de hidratare și apare după curățarea feței și poate să persiste chiar și după aplicarea cremei hidratante. Tenul uscat în schimb va prezenta iritații în majoritatea cazurilor, tocmai pentru că suferă de un deficit de sebum.

Dacă pielea ta este uscată, folosirea unui fond de ten cu acoperire ridicată poate avea ca efect prea încărcat. În plus, fondurile de ten foarte dense tind să usuce și mai tare tenul, motiv pentru care este indicat să le utilizezi foarte rar sau să le eviți complet.

Crema BB este, însă, o variantă pe care merită să o încerci, mai ales că un astfel de produs este hidratant și oferă un look cât se poate de natural. Fondurile de ten cu textură fluidă sunt, în general, preferate pentru tenul uscat deoarece pătrund rapid în piele și asigură o hidratare de lungă durată. La fel de indicate sunt și fondurile de ten care conțin acid hialuronic, o substanță activă hrănitoare și benefică în prevenirea ridurilor.

Fondurile de ten pudră (cu textură compactă) nu sunt recomandate pentru tenul uscat, fiind dificil de difuzat pe pielea cu tendințe de descuamare.

Pentru că tenul uscat este predispus la iritații, fondurile de ten care nu conțin substanțe alergene, potrivite pielii sensibile, sunt foarte potrivite.

În cazul în care ai un tenuscat, aplică fondul de ten fie cu degetele, fie cu ajutorul unui burețel de machiaj umezit în prealabil. Aplicând oricare dintre aceste două metode, vei favoriza absorbția formulei în piele și vei uniformiza mult mai bine fondul de ten.

Vichy Mineralblend este un fond de ten hidratant, cu acoperire naturală și este o formulă ideală pentru tenul uscat. Formula sa ușoară este bogată în ingrediente dermatologice active cum ar fi apa termală Vichy, acid hialuronic natural și pigmenți minerali. Chiar de la aplicare, fondul de ten se întinde ușor pe ten, uniformizează natural nuanța acestuia și îl lasă liber să respire întreaga zi. Zi după zi, pielea este vizibil mai sănătoasă, iar semnele de oboseală sunt diminuate.

Data publicării:

Produse recomandate

[CORECTARE 3D] Fond de   ten corector cu acțiune de nivelare 16H<br />

[CORECTARE 3D] Fond de ten corector cu acțiune de nivelare 16H

Ten gras cu tendință acneică

( 43 Păreri )

Cel mai vândut

FOND DE TEN CORECTOR FLUID NON COMEDOGEN

FOND DE TEN CORECTOR FLUID NON COMEDOGEN

Nou

Fond de ten hidratant, pentru o acoperire naturală 16H

Fond de ten hidratant, pentru o acoperire naturală 16H

Fond de ten hidratant, pentru un aspect natural

go to top