getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RO Test : 'RO/'

OK

OKAnulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Fenomenul de ‘îmbătrânire urbană’

Fenomenul de ‘îmbătrânire urbană’

Esti îngrijorată de efectele negative pe care le are traiul in mediul urban asupra pielii? Vom explica în detaliu conceptul de îmbătrânire urbană și ce inseamnă acesta pentru viitorul pielii.

Cum arată îmbătrânirea urbană a pielii?


Cu toate că majoritatea oamenilor deja cunosc mult discutatele efecte negative pe care le au anumiți factori externi asupra pielii lor, cum ar fi fumatul si efectele nocive produse de razele UV, ei devin din ce în ce mai conștienti și interesați de impactul mediului urban asupra pielii. 

Câțiva factori cheie legați de traiul urban, incluzând stresul, oboseala și fotopoluarea au fost asociate cu îmbătranirea prematura a pielii -  acest aspect se datorează în proporție de 80% factorilor externi, cum ar fi efectul negativ produs de razele UV.


80%din procesul de îmbătrânire
a tenului este datorat
factorilor externi.

Studii din China si Mexic arată o creștere a producției de sebum, caracteristică a pielii regăsită printre participanții ce trăiesc in zone foarte poluate. 

Factorii de mediu sunt în proporție de 80% asociați cu îmbătrânirea pielii, iar poluarea este cea care cauzează pete maronii și alte probleme pigmentare.  De asemenea, stresul - foarte frecvent în stilul de viață al oamenilor ce locuiesc în mediul urban - s-a dovedit a fi cauza multor probleme ale tenului, inclusiv a felului în care pielea reacționează la alergii.

Cum putem combate îmbătrânirea pieliiIn ceea ce privește ingredientele de îngrijire cele mai potrivite pentru pielea expusă la factorii nocivi, antioxidanții sunt cei mai buni agenți activi pentru a lupta împotriva radicalilor liberi, care la rândul lor joacă un rol important în formarea bolilor. 

Resveratrolul este un agent interesant pentru că stimulează sursele naturale de antioxidanți ale pielii. Resveratrolul se găsește în struguri și a fost asociat cu îmbunătățirea abilității pielii de a răspunde la stresul oxidativ. In același timp, aplicarea externă a vitaminei C  a fost asociată cu o abilitate îmbunătățită de a lupta cu semnele foto-degradării.

Bineînțeles, a purta o cremă cu SPF este absolut necesar pentru cei ce locuiesc în mediul urban. Testele in vitro sugerează că filtrele UV ajută la combaterea impactului foto-poluării asupra pielii. Protejați-vă pielea cu un SPF aplicat zilnic, indiferent de vreme, cu atât mai mult cu cât dispunem de o gamă variată de produse care ne pot proteja și hidrata pielea. 

De asemenea, este important să adaptăm rutina de îngrijire a tenului ținând cont de condițiile stilului de viață trăit în mediul urban. De obicei, acest stil de viață este sinonim cu poluarea, cu praful și impuritățile provenite din  aerul contaminat ce intră în contact cu tenul, cauzând coșuri și puncte negre. Pentru a ține sub control acest fenomen, experții recomandă o rutină potrivită de curățare a tenului.

[1] Goldsmith, L.A ‘Skin effects of air pollution’ in Otolaryngology and head and neck surgery 114.2 (1996) pp. 217-219 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8637736]
[2] Kiecolt-Glaser, J.K., Preacher, K.J., MacCallum, R.C., Atkinson, C., Malarkey, W.B., Glaser, R., 2003. ‘Chronic stress and age-related increases in the proinflammatory cytokine IL-6.’ Proc. Natl. Acad. Sci. U.S.A. 100, pp. 9090—9095.
[3] Kiecolt-Glaser et al. ‘How stress and anxiety can alter immediate and late phase skin test responses in allergic rhinitis’ in Psychoneuroendocrinology 34 (2009) pp. 670—680
[4] Ido, Y. et al, ‘Resveratrol prevents oxidative stress-induced senescence and proliferative dysfunction by activating the AMPK-FOXO3 cascade in cultured primary human keratinocytes’ in Public Library of Science 3.10 (2015) [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25647160]
[5] Darr, D., Dunston, S. et al, ‘Effectiveness of antioxidants (vitamin C and E) with and without sunscreens as topical photoprotectants’ in Acta dermato-venereologica 76.4 (1996) pp. 264-268 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8869680]
[6] L’Oréal Scientific Report: new knowledge data about pollution and photopollution concept, Aulnay-Sous-Bois, May 2017.

Produse recomandate

 • Nou

  Crema de noapte si masca cu efect racoritor - Reoxigeneaza si regenereaza

  SLOW ÂGE

  Crema de noapte si masca cu efect racoritor - Reoxigeneaza si regenereaza

  Îngrijire zi

  Crema de noapte si masca reoxigenanta si regeneranta

 • Cele mai citite articole

  De ce aveți nevoie de gelul hidratant de față Minéral 89?

  Îngrijirea tenului

  De ce aveți nevoie de gelul hidratant de față Minéral 89?

  Oricare ar fi vârsta sau tipul dumneavoastră de piele, Minéral 89 de la Vichy este un produs ideal pe care îl puteți adăuga în rutina dumneavoastră zilnică de îngrijire a pielii. Citiți articolul de mai jos pentru a afla de ce ar trebui să-i faceți loc în dulăpiorul din baie primului gel-booster ultrahidratant pentru piele de la Vichy.

  Citiți articolul

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Ingrediente

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Sunteți deja familiari cu Bifidus. Nu-i așa? Ei bine, intestinele dumneavoastră cu siguranță sunt. Bifidus este una dintre florele prietenoase care se găsesc acolo pentru a împiedica bacteriile periculoase să se dezvolte și este un star în romanul de succes al Giuliei Enders: “Charming Bowels”.

  Citiți articolul

  go to top