OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Fenomenul de ‘îmbătrânire urbană’

imbatranire urbana

Auzim tot mai des conceptul de îmbătrânire urbană, care afectează structura și calitatea pielii. Efectele negative pe care le aduce traiul urban pot afecta în mod direct pielea și tocmai din acest motiv vă prezentăm ce înseamnă îmbătrânirea urbană și care sunt efectele ei la nivelul pielii.

Cum arată îmbătrânirea urbană a pielii?


Efectele negative ale factorilor externi sunt intens discutate în domeniul frumuseții din cauza semnelor pe care le lasă la nivelul pielii. Fumatul sau razele puternice ale soarelui pot avea un impact major la nivelul pielii, oamenii devenind tot mai conștienți și interesați de metodele de protejare în fața impactului cu mediul urban. Principalii factori cheie legați de traiul urban sunt oboseala, stresul și foto poluarea, factori care au fost asociați cu îmbătrânirea prematură a pielii. 80% din procesul de îmbătrânire a tenului este cauzat de efectele factorilor externi.

Studii ale specialiștilor din China și Mexic arată o creștere a producției de sebum, caracteristică a pielii, care se regăsește mai ales la persoanele care trăiesc în zone foarte poluate. Factorii dăunători de mediu sunt în proporție de 80% asociați cu îmbătrânirea pielii, iar semnele lăsate sunt petele maronii și alte probleme de pigmentare. De asemenea, stresul apărut în mod frecvent în stilul de viață al oamenilor care locuiesc în mediul urban, s-a dovedit a fi cauza multor probleme ale tenului, inclusiv a felului în care pielea reacționează la alergii.


80%din procesul de îmbătrânire
a tenului este datorat
factorilor externi.

Cum se combate îmbătrânirea pielii


Antioxidanții sunt cei mai bun agenți activi care luptă împotriva radicalilor liberi, jucând un rol extrem de important și în formarea bolilor. Produsele de îngrijire cumpărate trebuie să aibă în compoziție ingrediente care să combată efectele radicalilor liberi. Așadar:

Resveratrolul este un agent important care stimulează sursele naturale de antioxidanți ale pielii. Se găsește în struguri și este de multe ori asociat cu îmbunătățirea abilităților pielii de a răspunde în fața stresului oxidativ. De asemenea, aplicarea externă a vitaminei C a fost de multe ori asociată cu o abilitată puternică de a lupta cu semnele foto-degradării. Crema pentru protecție solară aplicată zilnic este absolut necesară pentru persoanele care locuiesc în mediul urban.

Rutina de îngrijire a tenului trebuie să țină cont și de stilul de viață, mai ales cel din mediul urban. Acolo, oamenii pot intra mult mai ușor în contact cu praful ori impuritățile, factori care pot cauza coșuri și puncte negre. Pentru a ține cât mai bine acest aspect sub control, specialiștii recomandă o rutină de îngrijire potrivită pentru orice tip de ten.

[1] Goldsmith, L.A ‘Skin effects of air pollution’ inOtolaryngology and head and neck surgery 114.2 (1996) pp. 217-219 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8637736]
[2] Kiecolt-Glaser, J.K., Preacher, K.J., MacCallum, R.C., Atkinson, C., Malarkey, W.B., Glaser, R., 2003. ‘Chronic stress and age-related increases in the proinflammatory cytokine IL-6.’ Proc. Natl. Acad. Sci. U.S.A. 100, pp. 9090—9095.
[3] Kiecolt-Glaser et al. ‘How stress and anxiety can alter immediate and late phase skin test responses in allergic rhinitis’ in Psychoneuroendocrinology 34 (2009) pp. 670—680
[4] Ido, Y. et al, ‘Resveratrol prevents oxidative stress-induced senescence and proliferative dysfunction by activating the AMPK-FOXO3 cascade in cultured primary human keratinocytes’ in Public Library of Science 3.10 (2015) [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25647160]
[5] Darr, D., Dunston, S. et al, ‘Effectiveness of antioxidants (vitamin C and E) with and without sunscreens as topical photoprotectants’ in Acta dermato-venereologica 76.4 (1996) pp. 264-268 [Accessible at: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8869680/]
[6] L’Oréal Scientific Report: new knowledge data about pollution and photopollution concept, Aulnay-Sous-Bois, May 2017.

Data publicării:

Produse recomandate

Collagen Specialist Cremă de noapte

Collagen Specialist Cremă de noapte

( 4 Păreri )

Cel mai vândut

Cremă antirid și fermitate

Cremă antirid și fermitate

CREMĂ B3<br />PENTRU PETE PIGMENTARE<br />SPF 50

CREMĂ B3
PENTRU PETE PIGMENTARE
SPF 50

( 95 Păreri )

CREMĂ DE NOAPTE H.A. ANTIRID ȘI FERMITATE

CREMĂ DE NOAPTE H.A. ANTIRID ȘI FERMITATE

Cremă de zi corectoare antirid și fermitate SPF30

Cremă de zi corectoare antirid și fermitate SPF30

CREMA H.A. ANTIRID ȘI FERMITATE

CREMA H.A. ANTIRID ȘI FERMITATE

H.A. CREMĂ PENTRU OCHI CU EFECT ANTIRID ȘI FERMITATE

H.A. CREMĂ PENTRU OCHI CU EFECT ANTIRID ȘI FERMITATE

go to top