Dumneavoastră vă spălați corespunzător părul subțire?

Mâna sus dacă și voi vă luptați cu părul fin și încercați să redați impresia unui fir mai gros- chiar dacă folosiți deja o multitudine de produse și tehnici la duș!
Citiți mai jos 4  sfaturi despre îngrijirea părului fin, pentru a obține un maxim de volum și un aspect bogat!

Atunci când încercăm să îmbunătățim aspectul părului subțire, majoritatea dintre noi petrecem ore întregi în fața oglinzii din baie.
Alegerea ingredientelor corespunzătoare pentru a mări densitatea părului este foarte importantă (Densi-Solutions  – Rutina perfecta pentru îngrijirea părului, și pentru a-I reda aspectul puternic), precum și rutina ta de spălare a părului.


Mai jos, vă prezentăm anumite obiceiuri pe care să le evitați atunci când spălați părul subțire.

Spălarea excesivă

Atunci când vine vorba despre spălarea părului fin, alegeți calitatea, nu cantitatea! Spălarea cu produse special concepute pentru acest tip de păr este imperios necesară, la fel ca și clătirea lui corespunzătoare. Acestea două sunt mai importante decât spălarea zilnică. Acordați atenție scalpului și nu folosiți o cantitate prea mare de șampon. Un ciclu de șamponare și clătire este mai mult decât suficient pentru părul fin. Pentru un maxim de volum, spălați părul la fiecare 2-3 zile și lăsați să se usuce natural.

Clătirea necorespunzătoare

La fel cum se întâmplă și cu spălarea excesivă, atunci când nu clătiți părul corespunzător, acest lucru poate avea efecte nedorite asupra lui. Nu numai că se pot acumula reziduuri la rădăcină, dar părul poate supracompensa pentru spălarea excesivă, producând și mai mult ulei, acest lucru fiind de evitat dacă aveți probleme cu îngrășarea. Dacă folosiți un balsam obișnuit (si nu o mască de păr sau tratament) atunci este bine să îl lăsați să acționeze și să clătiți după.  Nu uitați să periați părul cât este încă ud pentru a elimina excesul de apă.

Utilizarea în exces a produselor cosmetice

Poate fi tentant să încercăm să compensăm lipsa volumului părului cu folosirea prea multor produse de styling,  cum ar fi spuma, fixativul și crema de styling, atunci când încercăm să coafăm părul. Efectul poate fi unul nedorit, pentru că acesta va arăta încărcat și se va îngrășa, iar volumul său la rădăcină va fi diminuat. Optați pentru produse care sunt ușoare și au o textură fluidă, în detrimentul măștilor sau a produselor de styling mult prea consistente, care pot reduce din volumul părului, încărcându-l.

Data publicării:

Produse recomandate

DERCOS TECHNIQUE

ȘAMPON ANTIMĂTREAȚĂ – TRATAMENT POTRIVIT PENTRU PĂRUL USCAT

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon împotriva mătreții cu acțiune avansată pentru păr uscat ce elimină până la 100% din mătreața vizibilă* și calmează disconfortul scalpului.

DERCOS TECHNIQUE

Aminexil Clinical 5 - Femei

Tratamentul părului - Tratament împotriva căderii părului

DERCOS TECHNIQUE

Aminexil Clinical 5 - Regenerare Păr Bărbați

Tratamentul părului - Tratament împotriva căderii părului

DERCOS TECHNIQUE

Șampon tratament sebocorector - Șampon păr gras

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon păr gras

Șampon care curăță în profunzime scalpul și reduce sebumul.

Cele mai citite articole