OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

De ce să folosesc o cremă pentru conturul ochilor? Top 5 avantaje

Pielea din zona perioculară este foarte subțire și delicată, de aceea are nevoie de o îngrijire specială. Știai că epiderma din jurul ochilor are doar 0,33 mm grosime, în timp ce pielea de pe restul feței atinge chiar si 1,6 mm grosime? Ei bine, acesta nu este singurul motiv pentru care conturul ochilor este una dintre zonele sensibile ale feței.

Aici, există foarte puține glande sebacee și o peliculă hidrolipidă fină, ceea ce înseamnă că pielea de sub ochi are nevoie de un plus de protecție și de hidratare. O cremă pentru conturul ochilor poate fi soluția pentru a preveni degradarea pielii perioculare. Iată ce motive ai să incluzi un astfel de produs în rutina ta zilnică de îngrijire!

Cremă pentru conturul ochilor

Previne apariția ridurilor

Pielea de sub ochi este foarte predispusă la riduri, dacă nu este hidratată corespunzător. Ai observat, poate, că primele semne ale îmbătrânirii apar chiar în jurul ochilor. Acest lucru se datorează numărului mic de glande sebacee din această zonă a feței și, deci, a cantității reduse de sebum. Drept urmare, zona periorbitală tinde să se usuce excesiv, ceea ce conduce la apariția ridurilor.

Soluția constă în aplicarea cremei de ochi în fiecare seară. Aceasta, datorită substanțelor pe care le conține, previne uscarea pielii, așadar, ține departe ridurile.

Previne formarea pungilor de sub ochi

Principala cauză a pungilor de sub ochi este retenția lichidelor, datorată schimbărilor meteorologice, a nivelului hormonilor sau a alimentelor sărate. În momentul în care pielea reține lichide, vor deveni vizibile vene subțiri, albastre, care vor genera apariția cearcănelor. Cremele pentru conturul ochilor împiedică acumularea lichidelor, contribuind, deci, la formarea pungilor de sub ochi și a cearcănelor.

Asigură protecție împotriva razelor UV

Pielea de sub ochi, mai mult, poate, decât restul feței, are nevoie de o îngrijire aparte împotriva razelor UV. Zona suboculară este mai vulnerabilă la factorii externi, cum ar fi: praful, noxelor, sau razele soarelui. Folosind produse destinate conturului ochilor care conțin filtre solare, emolienți sau antioxidanți, pielea este hidratată în profunzime, iar bariera sa de protecție este consolidată. Nu uita că razele soarelui precum și alți factori externi nocivi se numără printre cauzele apariției ridurilor - așadar, ia măsurile corespunzătoare pentru a le împiedica acțiunea.

Pentru a proteja pielea delicată a ochilor, ai grijă la ritualul de demachiere. Folosește produse dedicate îndepărtării machiajului ochilor și apelează la mișcări fine delicate pentru a elimina reziduurile acestuia.

Redă fermitatea zonei de sub ochi

Așa cum spuneam, produsele dedicate îngrijirii pielii de sub ochi conțin antioxidanți, extrem de benefici pentru a combate stresul oxidativ provocat de poluare și de radiațiile UV. Aceste creme pentru ochi fac însă, mai mult decât atât; produsele pe bază de vitamina C și retinoli stimulează secreția de colagen, redând delicatețea și fermitatea conturului ochilor. De asemenea, dacă te confrunți cu umflături inestetice ale zonei de sub ochi, poți folosi o cremă cu cofeină, care va contracta, temporar, vasele de sânge din zona afectată.

Menține elasticitatea pielii pleoapelor

Nu doar zona de sub ochi este predispusă la îmbătrânirea prematură, ci și pleoapele. Acestea sunt expuse direct la lumina solară și la toxine, motiv pentru care sunt printre primele afectate de semnele îmbătrânirii. Deși pleoapele lăsate reprezintă o problemă ce poate avea și substraturi genetice, de cele mai multe ori îngrijirea deficitară sau necorespunzătoare a acestora este cauza care duce la deteriorarea lor. O cremă de ochi este și de această dată soluția salvatoare, care va susține producția de colagen și elastină care, pe lângă antioxidanți, conține și vitaminele C și E, esențiale pentru stimularea circulației sanguine și pentru rejuvenarea celulelor.

Data publicării:

go to top