Cum să ai grijă de pielea cu tendință acneică când e cald afară

Este pielea ta predispusă la imperfecțiuni, mai ales vara? Citește sfaturi pentru prevenirea acneei si cum să îngrijești tenul predispus la acnee când temperatura începe să crească.

Mersul la plajă: sfaturi de îngrijire a pielii pentru tenul predispus la imperfecțiuni în vacanță

Pentru cei mai mulți dintre noi, vara este sinonimă cu soare, mare și nisip. Dar cei cu ten acneic trebuie să aibă mai multă grijă în lunile de vară, mai ales la plajă (LINK 3-5 lucruri care pot irită pielea cu tendința acneică la plajă). Tenul predispus la acnee trebuie protejat atunci când soarele este cel mai puternic, întrucât soarele se comportă ca un prieten fals față de cei care suferă de acnee (LINK: 4-Efectul….: cum soarele îți afectează petele): o creștere de 1% în temperatură crește producția de sebum cu până la 10%. Mai mult, anumite medicamente prescrise pentru acnee pot crește sensibilitatea  pielii la lumina soarelui, crescând daunele provocate de razele UV. În final, protecția eficientă a pielii în vacanță este esențială pentru a evita cicatricile și hiperpigmentarea asociată cu arsurile solare, așa că nu săriți peste SPF. O formulă pe bază de gel sau apă este ideală pentru tenul gras.

Protecția solară matifiantă de la Vichy: ideală pentru ten cu tendință acneică

Când vine vorba despre protejarea tenului predispus la acnee, este important să alegem un produs de protecție solară cu o textură potrivită, cu efect matifiant.


Dacă excesul de sebum sau luciu este principală ta problemă vara asta (mai mult decât imperfecțiunile), încearcă să îți cureți tenul cu produsul de curățare 3 în 1 Normaderm de la Vichy, care curăță în profunzime tenul sensibil cu imprefecțiuni și pori dilatați.

Voilà - acum te poți bucura de vacanță la plajă fără de te îngrijorezi de efectele asupra pielii tale!
 

Data publicării:

Produse recomandate

APĂ TERMALĂ

Apă Termală Mineralizantă Vichy

Curățare ten - Apă termală

Bogată în 15 minerale ce întăresc bariera, făcând-o să pară mai sănătoasă.

Cele mai citite articole