Cum afectează glanda tiroidă căderea părului

Dacă observați intensificarea căderii părului, poate ar trebui să îi faceți o vizită medicului dumneavoastră.
Să analizăm în ce mod glanda tiroidă poate afecta căderea părului.

Care sunt factorii principali care contribuie la căderea părului?

O varietate de factori interni poate contribui la căderea părului, inclusiv genetica, sexul și vârsta. Stilul dumneavoastră de viață poate avea, de asemenea, un efect negativ asupra sănătății părului însă dacă suferiți de o cădere a părului pe termen lung, cauza principală poate fi una medicală.
Alopecia androgenetică ereditară a fost identificată ca fiind cauza a până la 70% din cazurile de cădere prematură a părului la bărbați, studiile sugerând că genetica este principalul factor în determinarea predispoziției de căderea prematură a părului.1 Cu toate acestea, alopecia acută (căderea spontană a părului în cantități mari) este totuși cauza unui procent considerabil, incluzând problemele asociate tulburărilor tiroidiene.

Este tiroida responsabilă pentru căderea părului?

Nu neapărat, dar merită să verificați și această posibilitate dacă începeți să observați modificări semnificative în comportamentul părului dumneavoastră. În general, căderea părului asociată hipertiroidismului sau hipotiroidismului începe să se manifeste la câteva luni după apariția simptomelor, așadar este mai bine să consultați medicul imediat, în cazul unei căderi spontane a părului, fie ea uniformă sau difuză.

Glanda tiroidă este responsabilă pentru eliberarea unor hormoni esențiali pentru părul sănătos, precum și pentru reglarea ciclului de viață al părului, a forței foliculilor individuali și a activității glandelor sebacee. Cu alte cuvinte, căderea părului cronică sau pe termen lung poate fi un semn al dereglării glandei tiroide.

Acest lucru înseamnă că, dacă activitatea glandei tiroide este tulburată (de exemplu, ca urmare a stresului, a unei alimentații necorespunzătoare sau a unei dereglări hormonale) ciclul de viață al părului poate să fie încetinit sau să devină neregulat, ducând la căderea părului. Dacă considerați că acest lucru este posibil, este important să consultați medicul pentru a exclude o posibilă dereglare a glandei tiroide.

Data publicării:

Produse recomandate

DERCOS TECHNIQUE

Șampon Ultra Calmant - Șampon pentru scalpul sensibil și păr normal până la gras

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon pentru părul normal până la gras, care calmează instantaneu scalpul și oferă efect calmant asupra senzației de mâncărime

DERCOS TECHNIQUE

Șampon Ultra Calmant - Șampon pentru scalp uscat și păr uscat

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon pentru părul uscat care calmează instantaneu scalpul și oferă efect calmant asupra senzației de mâncărime

DERCOS TECHNIQUE

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Șampon redensifiant

Pentru un fir de păr mai puternic, mai gros

Cele mai citite articole