Cocuri, cozi, împletituri... este coafura cea care cauzează căderea părului?

Experta Vichy în comunicare științifică, Laurie Jacquet, vă dezvăluie ce coafuri să evitați dacă suferiți de căderea părului, precum și cele mai bune trucuri despre cum să aveți grijă de părul fragil.

Care este cauza căderii părului?

Suferiți de căderea părului? Nu vă speriați, este puțin probabil ca dependența dumneavoastră de spicuri să fie cauza problemei. De fapt, principala cauză a căderii părului are loc în aproprierea scalpului. Colagenul care se acumulează în jurul rădăcinii firului de păr se întărește, rezultatul fiind o teacă rigidă și fragilă care împiedică hrănirea firului de păr, scurtând astfel în mod drastic ciclul de viață al părului dumneavoastră. Presiunea la care este supus foliculul pilos face ca aceste fire de păr să se rupă mult mai ușor, ducând la căderea prematură a părului.

Desigur, faptul că vă prideți zilnic părul în coadă sau îl împletiți nu este principalul motiv pentru care acesta începe să cadă, însă dacă ați observat o cădere a părului mai intensă decât de obicei, probabil e timpul să vă schimbați rutina de coafare până ce problema se rezolvă de la sine. Schimbarea modului în care vă coafați părul sau vă faceți cărarea face ca părul să nu mai fie tras mereu în aceeași direcție, minimizând astfel riscul de a se rupe sau de a pune prea multă presiune pe un păr deja fragil.

Trucuri pentru a avea grijă de părul fragil

Am rugat-o pe experta Laurie Jacquet să ne spună trucurile sale pentru a avea grijă de părul fragil  care tinde să se rărească sau să cadă. În primul rând, fiți delicate cu părul dumneavoastră. Laurie spune că „dacă ați observat că vă cade mai mult păr decât de obicei la pieptănare sau la spălare, încearcați să evitați să-l periați într-un mod dur, trăgând de firele de păr. Fiți delicată când vă șamponați și folosiți întotdeauna o cremă sau un spray pentru descurcare înainte de a vă pieptăna pentru a evita încurcarea părului.” Șamponul Dercos Energizant este îmbogățit cu Aminexil, molecula brevetată de la Vichy care combate căderea părului și despre care s-a demonstrat că împiedică acumularea colagenului la rădăcina firului de păr.

Lucruri de evitat? Vopselele dure de păr și tratamentele pe bază de căldură, precum permanentul sau uscatul cu foehnul, trebuie evitate, precum și cozile sau împletiturile prea strânse. Laurie recomandă să vă lasați părul dezlegat cât mai des pentru a evita să trageți de firele de păr deja slăbite. Dacă purtați o pălărie sau o cască la lucru, legându-vă părul sus cu o panglică de păr discretă, din pânză sau plastic, veți reduce presiunea asupra scalpului, ceea ce ajută și la evitarea urmelor lăsate pe păr și a vârfurilor despicate. De asemenea, să vă schimbați în mod regulat coafura și cărarea poate ajuta la reducerea presiunii asupra părului delicat.

Data publicării:

Produse recomandate

DERCOS TECHNIQUE

Aminexil Clinical 5 - Femei

Tratamentul părului - Tratament împotriva căderii părului

DERCOS TECHNIQUE

Aminexil Clinical 5 - Regenerare Păr Bărbați

Tratamentul părului - Tratament împotriva căderii părului

DERCOS TECHNIQUE

Șampon Ultra Calmant - Șampon pentru scalpul sensibil și păr normal până la gras

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon pentru părul normal până la gras, care calmează instantaneu scalpul și oferă efect calmant asupra senzației de mâncărime

DERCOS TECHNIQUE

Șampon Ultra Calmant - Șampon pentru scalp uscat și păr uscat

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon pentru părul uscat care calmează instantaneu scalpul și oferă efect calmant asupra senzației de mâncărime

DERCOS TECHNIQUE

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Șampon redensifiant

Pentru un fir de păr mai puternic, mai gros

Cele mai citite articole