OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Ce se întâmplă cu pielea noastră atunci când dormim?

V-ați pus vreodată întrebarea ce se întâmplă cu pielea noastră atunci când dormim? Știm cu toții importanța majoră pe care o are odihna asupra sănătății pielii noastre. Însă, la nivel biologic se întmplă schimbări pe care trebuie să le cunoașteți.

Ce se întâmplă cu pielea noastră atunci când dormim?

Vă explicăm ce se întâmplă cu pielea noastră la un nivel mai profund, atunci când dormim.

Importanța somnului pentru piele


Dacă vă confruntați cu lipsa somnului de calitate, Dermatologul Nina Roos, vă oferă o serie de sfaturi care să vă ajute să vă relaxați după o zi stresantă. Este extrem de important să respectați programul de 8 ore de somn pe noapte și să profitați de capacitățile regenerative ale pielii, care se activează în timpul somnului. Odihna vă ajută să combateți efectele zilnice ale stresului oxidativ, cu un regim de îngrijire a pielii bogat în antioxidanți, pentru a ajuta tenul să își activeze capacitățile de regenerare. După o noapte de nesomn, pielea capătă un aspect tern și lipsit de culoare.

După o noapte de ne-somn, pielea noastră capătă un aspect tern, lipsit de culoare.

Dr. Nina Roos, Dermatolog

Cum este pielea afectată de lipsa somnului


I-am adresat această întrebare dermatologului Nina Roos, dorind să aflăm ce se întâmplă cu pielea noastră atunci când nu dormim suficient. Pe termen lung, mai multe nopți nedormite pot afecta aspectul și calitatea pielii. Pielea devine mai subțire și mai puțin eleastică, iar liniile fine devin mai proeminente.

[1] Oyetakin, P. et al, ‘Does poor sleep quality affect skin ageing?’ in Clinical and experimental dermatology 40.1 (2015) pp. 17-22 [Accessible at:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25266053]
[2] Eric J. Olson MD., ‘How many hours of sleep are enough for good health?’, Mayo Clinic, (2016) [Accessible at: http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/expert-answers/how-many-hours-of-sleep-are-enough/faq-20057898] Original source: https://aestheticsjournal.com/feature/how-sleep-affects-the-skin

Produse recomandate

 • Crema de noapte reoxigenantă și regenerantă
 • Cele mai citite articole

  De ce aveți nevoie de gelul hidratant de față Minéral 89?

  Îngrijirea tenului

  De ce aveți nevoie de gelul hidratant de față Minéral 89?

  Oricare ar fi vârsta sau tipul dumneavoastră de piele, Minéral 89 de la Vichy este un produs ideal pe care îl puteți adăuga în rutina dumneavoastră zilnică de îngrijire a pielii. Citiți articolul de mai jos pentru a afla de ce ar trebui să-i faceți loc în dulăpiorul din baie primului gel-booster ultrahidratant pentru piele de la Vichy.

  Citește articolul

  go to top

  Skinconsult

  ALGORITM DE ANALIZĂ AL TENULUI, DEZVOLTAT CU MEDICI DERMATOLOGI

  1 minut
  pentru a
  analiza tenul

  Realizează un selfie

  Completează profilul tău

  Primești rutina recomandată tipului tău de ten

  v_woman.jpg
  Linii finePunctul tau
  forte
  Riduri sub
  ochi
  Prioritatea ta
  Lipsa de fermitate

  Descoperă
  skinconsultai