Ce poate fi făcut pentru a lupta împotriva ridurilor de expresie și a ridurilor fine de pe frunte?

Cum se formează un rid de expresie? De ce apare atât de devreme? Dar ridurile de pe frunte? Ce pași pot fi urmați pentru a scapă de ele? Iată răspunsurile la întrebările tale despre ridurile de expresie.

Ridurile de expresie: cum apar?

Ridurile de expresie se formează în spațiul dintre sprâncene, printre alte motive: “ca urmare a contracției mușchiului care permite încruntarea” explică Dr. Anny Cohen Letessier, dermatolog și specialist în dermatologie . După ridurile care pleacă de la colțul ochilor (denumite și laba gâștei), ridurile de expresie sunt primele care apar pe ten. Acestea au o influență asupra expresiei voastre faciale, făcându-vă să pareți tristă când, în realitate, va simțiți bine. Așa cum explică Dr. Anny Cohen Lettessier: “Atunci când femeile ating vârsta de 30 de ani, tind să vorbească mai degraba despre expresia lor faciala decât despre ridurile lor. Pot părea triste, nemulțumite, neliniștite sau stresate, în timp ce sunt pe deplin relaxate. Cred ca acest aspect este principala lor grija în acest moment! Cea mai importantă cauză a acestei expresii triste este reprezentată de ridurile verticale precum ridurile de expresie. Se știe că aceste riduri se intensifică începând cu vârsta de 40 de ani, atunci când are loc o accelerare a procesului de îmbătrânire, iar femeile tind să-și multiplice eforturile pentru a le înfrunta.

Ridurile de expresie: soluții pentru a le incetini apariţia

La orice vârstă, hidratarea feței este esențială pentru a asigura elasticitatea tenului, și, în ultimă instanță, pentru a limita apariția ridurilor de expresie precum ridurile de încruntare. Din acest punct de vedere, nimic nu este mai benefic decât un serum îmbogățit cu Acid Hialuronic. Acidul hialuroic este un ingredient miraculos ce se găsește sub două forme: fragmentat și cu greutate moleculară mare. Acidul Hialuronic fragmentat este disponibil sub formă de particule mici, iar această formulă permite o mai bună penetrare a stratului de celule vii al epidermei. Are acesta beneficii pentru piele? Bineînțeles că are, având în vedere că efectul anti-îmbătrânire este amplificat prin corectarea ridurilor și îmbunătațirea elasticității pielii. Acidul Hialuronic cu greutate moleculară mare este la fel de important sub această formă având în vedere că oferă un efect de lifting imediat. Începând cu vârsta de 30 de ani, acest regim de îngrijire a tenului poate ajuta în prevenirea formării ridurilor pe frunte. Spuneți adio acestei înfățișări caracterizată prin oboseala pe care nu ați cunoscut-o când aveați 20 de ani!

Riduri de expresie: soluţiile pentru corectare… de îndată ce au apărut pe frunte

Odată cu vârsta de 40 de ani începe acea etapă inevitabilă din viață în care tenul are de-a face cu  efectele îmbătrânirii și pare că se recuperează mai greu. Cifrele sunt dovada: unui ten îmbătrânit îi ia de 5 ori mai mult pentru a se recupera în comparație cu un ten mai tânăr.* Acest lucru se traduce prin faptul că tenul este marcat de semnele de îmbătrânire mai mult seara decât dimineață, când ne trezim, și, mai ales, prin riduri profunde atunci când ziua se încheie. “Femeile pot să considere ridurile de expresie de pe frunte ca fiind stânjenitoare atunci când nu se mai netezesc în momentul în care fața este odihnită. Acest fenomen este strâns legat de contracțiile musculare repetate asociate cu pierderea progresivă a densității pielii. Vestea bună este ca un tratament antirid cât mai potrivit poate ajuta în ceea ce privește atenuarea acestei probleme. Optați pentru un adevărat cocktail de ingrediente anti-îmbătrânire care ajută straturile pielii să se regenereze. Cautați agenți de lifting și calmare, ce sunt intâlniți în tratamentele antirid globale și au capacitatea de a corecta efectele îmbătrânirii tenului, precum și ridurile de expresie. Rutina ideală: începeți fiecare zi reîmprospătându-vă tenul cu o loțiune tonică, iar apoi răsfățați-l cu un ser antirid eficient care se adresează celor 10 semne majore ale îmbătrânirii. Și, de asemenea, continuați să folosiți crema de față.

Sfatul expertului pentru a combate ridurile de expresie: cele 3 minute de gimnastică facială zilnică

Folosiți mișcări succesive de tip ciupitură cu ajutorul degetului mare și a arătătorului (foarte ușor!), mișcându-le  începând cu zona nasului până la jumătatea frunții. Continuați cu mișcări ferme de tip alunecare de la frunte până la tâmple. Repetați gestul de șase ori, cu mișcări de tip alunecare de la frunte la tâmple, de trei ori în fiecare parte.

* Studiul Skin Knowledge de la L'Oréal Research, 2015.


Data publicării:

Produse recomandate

LIFTACTIV

Cremă Collagen Specialist Cremă de zi

Îngrijire zi - Default

Corectează semnele reducerii nivelului de colagen din piele 50ml

Cele mai citite articole