OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Alegerea celui mai bun deodorant - ghid complet

Alegerea celui mai bun deodorant

Transpirația este un proces absolut firesc, prin care eliminăm excesul de căldură din organism. Cu toții transpirăm, însă trebuie să recunoaștem că mirosul sau urmele de transpirație, care apar fie în urma unui efort fizic, fie din cauza temperaturilor ridicate din atmosferă sau din cauza stresului, ne pot stânjeni. Senzația este și mai neplăcută dacă se întâmplă să și interacționăm cu alte persoane în astfel de momente.

Din fericire, însă, putem preveni situațiile stânjenitoare provocate de transpirație cu ajutorul unei rutine de îngrijire corecte, realizate în fiecare zi, și printr-o atenție sporită mai ales în zilele toride ale verii.

Deodorantele, indiferent de tipul lor, sunt esențiale în rutina de prevenire a mirosurilor neplăcute. Cu toate acestea, nu există un deodorant universal. Asta înseamnă că trebuie să găsești deodorantul potrivit pentru tine, pentru nevoile tale. Iar ca să reușești să duci, cu bine, misiunea la capăt, este esențial să te informezi, înainte, din surse sigure.

Tocmai de aceea, venim în ajutorul tău cu un ghid complet pentru alegerea celui mai bun deodorant.

Deodorante vs. antiperspirante - diferențe

Crezi că deodorant și antiperspirant înseamnă fix același lucru? Ei bine, între cele două tipuri de produse există câteva diferențe esențiale, pe care ți le vom prezenta în continuare, astfel încât să nu le mai confunzi.

În timp ce deodorantul doar neutralizează mirosul neplăcut de transpirație, antiperspirantul oprește, temporar, transpirația.

Practic, un antiperspirant funcționează și ca un deodorant, în sensul că elimină mirosul nedorit.

Cum funcționează fiecare produs?
Prin ingredientele sale, deodorantul înlocuiește mirosul neplăcut de transpirație cu unul fresh.

Pe de altă parte, antiperspirantul, datorită ingredientelor sale active, precum clorhidratul de aluminiu, împiedică transpirația să ajungă la suprafața pielii și, implicit, blochează mirosurile neplăcute.

În acest context, deodorantul îndepărtează doar mirosul neplăcut, nu și petele de transpirație. În schimb, antiperspirantul îndeplinește ambele roluri.

Tipuri de antiperspirante și caracteristicile acestora

Gama de antiperspirante Vichy cuprinde trei categorii, după cum urmează:

  • antiperspirante stick;
  • antiperspirante roll-on;
  • antiperspirante tip spray.


Cum nu există un antiperspirant pentru nevoile tuturor, este important să cunoști caracteristicile fiecărui tip și să-l alegi pe cel care ți se potrivește perfect și te ajută să obții efectul dorit.

De pildă, antiperspirantele stick sunt în formă solidă și se aplică foarte ușor. În plus, nu trebuie să aștepți să se usuce, ceea ce poate fi de mare ajutor când te grăbești. Este recomandat să le folosești dimineața, după duș.

În schimb, antiperspirantele roll-on, cunoscute mai degrabă sub populara denumire de „antiperspirante cu bilă”, sunt lichide, prin urmare necesită un timp de uscare. În caz contrar, există riscul să producă pete pe suprafața hainelor.

Ultimele, dar nu cele din urmă, antiperspirantele tip spray se aplică extrem de ușor, prin pulverizare, de la o distanță mică. Un posibil dezavantaj al acestora constă în faptul că, asemenea antiperspirantelor roll-on, necesită un timp de uscare, pentru că și ele pot produce pete pe haine. De asemenea, nu sunt recomandate persoanelor care au astm, pentru că vaporii pulverizați pot fi inhalați foarte ușor.

Criterii de care să ții cont când alegi deodorantul

Sexul

Antiperspirantele pot fi clasificate în funcție de sexul persoanelor cărora li se adresează, acesta fiind, de fapt, și un criteriu esențial de luat în calcul când alegi produsul de îngrijire.

Deodorantele pot fi pentru femei, pentru bărbați sau unisex. Gama de deodorante Vichy cuprinde atât antiperspirante pentru doamne și domnișoare, cât și antiperspirante pentru domni - este vorba despre linia Vichy Homme, care conține produse de îngrijire special concepute pentru pielea bărbaților, inclusiv pentru pielea sensibilă.

Modul de acțiune a produsului

Ai posibilitatea de a alege între deodorant și antiperspirant, în funcție de preferințele tale. Dacă nu te deranjează neapărat urmele de transpirație și vrei doar să înlături mirosul neplăcut, atunci cu siguranță poți opta pentru deodorant, care îl va neutraliza.

În schimb, dacă vrei să scapi și de petele de transpirație, și de mirosul neplăcut, îți recomandăm să folosești un antiperspirant.

Eficacitatea

Eficacitatea antiperspirantelor diferă de la un produs la altul. Efectul unora dintre acestea poate dura până la 72 de ore, în timp ce al altora este de doar 24 de ore. Gama Vichy cuprinde atât deodorante pentru femei, cât și deodorante pentru bărbați, a căror eficacitate este de lungă durată, de până la 72 de ore.

Scopul

După cum am spus, transpirația excesivă poate fi și o consecință a stresului. Astfel, unii dintre noi transpiră în condiții de presiune: când participă la interviuri, când susțin examene etc.

De aceea, am creatantiperspirantul roll-on stress-resist, un produs unisex, care se adresează doamnelor, domnișoarelor și domnilor care transpiră excesiv și care caută un deodorant cu eficacitate îndelungată, de până la 72 de ore.

Tipul de piele

Deodorantele se clasifică și în funcție de tipul de piele pentru care sunt potrivite. Astfel, există, printre altele, produse care se adresează pielii normale, produse care se adresează pielii sensibile, precum și produse potrivite pentru toate tipurile de piele.

În gama noastră găsești inclusiv deodorante pentru pielea foarte sensibilă. Am gândit cu atenție formulele produselor, astfel că ele sunt 100% sigure, testate pe pielea sensibilă și foarte sensibilă. Nu conțin alcool și nici parabeni.

Cosmetice vs. dermatocosmetice - diferențe esențiale

Dermatocosmeticele sunt o „versiune” mai complexă a cosmeticelor, în sensul că au, pe lângă proprietăți cosmetice, și proprietăți medicale. Astfel, dermatocosmeticele au o compoziție diferită față de cea a cosmeticelor, formulele lor fiind special gândite pentru pielea cu anumite sensibilități.

Așa cum am spus, deodorantele Vichy, brand cunoscut la nivel global pentru proprietățile benefice ale produselor sale dermatocosmetice, conțin ingrediente sigure chiar și pentru pielea sensibilă și foarte sensibilă.

Ingredientele din antiperspirantele Vichy, sigure pentru pielea sensibilă

Antiperspirantele Vichy sunt hipoalergenice, nu conțin alcool și parabeni, ingrediente dăunătoare pentru pielea sensibilă.

Concret, alcoolul, regăsit în unele deodorante, contribuie la deshidratarea pielii și poate favoriza apariția iritațiilor.

Parabenii, un tip de conservanți chimici folosiți, încă din anul 1920, în industria cosmetică, protejează formula chimică a produselor cosmetice de efectele dăunătoare ale paraziților. Ei se regăsesc în produse precum șampoane, balsamuri, săpunuri și alte produse de îngrijire a pielii.

Pe de altă parte, parabenii au, pe termen lung, multiple efecte negative asupra sănătății, printre care și favorizarea apariției dermatitei de contact, dar afectarea ritmului menstruației și a funcției de reproducere, conform articolului
What Does Paraben-Free Mean in Beauty Products?
Printre cei mai cunoscuți parabeni se numără metilparabenul, propilparabenul, butilparabenul. Ca să te asiguri că un produs nu conține, într-adevăr, parabeni, verifică dacă aceste ingrediente se regăsesc sau nu pe etichete.


Așadar, ca să înlături efectele nedorite ale transpirației, îți recomandăm să folosești produse dermatocosmetice sigure, care conțin doar ingrediente blânde chiar și cu pielea sensibilă.

Bibliografie:

Watson, Kathryn. “Paraben-Free Beauty Products: What It Means.” Healthline, Healthline Media, www.healthline.com/health/paraben-free. Published June 16, 2020.
Frothingham, Scott. “Deodorants vs. Antiperspirants: Health Benefits and Risks.” Healthline, Healthline Media, www.healthline.com/health/deodorant-vs-antiperspirant. Published October 4, 2019.

go to top