OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

5 moduri rapide și sănătoase de a vă îmbunătăți drumul spre birou

OK, poate nu vă puteți schimba locul de muncă – dar ce-ar fi să schimbați drumul spre birou? Cinci trucuri rapide și sănătoase de îmbunătățire a stării de spirit pe drumul spre locul de muncă.

Puneți-vă pantofii de sport!

Studiile arată că dacă mergi pe jos o parte sau tot drumul spre birou, ai mai puține șanse de a te simți stresat și/sau nefericit pe drum.[1] Cu acest lucru în minte, încercați să vă faceți timp pentru o scurtă plimbare fie înainte, fie în timpul drumului spre birou. Dacă folosiți transportul în comun, coborâți din metrou sau autobuz cu câteva stații înainte. Treptat, încercați să vă obișnuiți să mergeți pe jos dimineața și seara – cel mai probabil veți observa o îmbunătățire a posturii dumneavoastră după opt ore de stat la birou.
[1] http://gizmodo.com/the-best-ways-to-get-to-work-according-to-science-1733796033


Alegeți un alt traseu

V-ați săturat să vedeți aceleași clădiri vechi pe drumul spre birou? Provocați-vă să găsiți cel puțin un traseu alternativ până la locul de muncă, unul care să nu dureze cu mult mai mult decât cel obișnuit – ideal ar fi un traseu care presupune și puțin mers pe jos. Google Maps e prietenul dumneavoastră (nu vă pierdeți), dar cine știe – poate veți descoperi o nouă cafenea preferată în timpul plimbării de dimineață!

Descărcați un audiobook sau un podcast

Nu există nicio scuză pentru a nu asculta un podcast – tot ce vă trebuie este smartphone-ul dumneavoastră și o pereche decentă de căști. Dacă nu reușiți să găsiți timp pentru a vă pune în pat cu o carte bună (nici noi), ascultând ultimul capitol dintr-un roman captivant sau cel mai recent episod dintr-un talk show, puteți îmbunătăți serios felul în care priviți drumul spre birou – ba chiar s‑ar putea să așteptați cu nerăbdare să ieșiți din casă dimineața. Dacă nu aveți inspirație, iată o listă cu cele mai bune podcasturi. Informație în mers – acesta e genul de multi-tasking care ne place.

Încercați să mergeți cu bicicleta la birou

Dacă nu reușiți să mergeți la sală înaintea unei zile lungi la birou, dar vă doriți totuși să rămâneți activă, ce-ar fi să mergeți cu bicicleta o parte sau tot traseul? Mersul pe bicicletă reduce riscurile cardiace asociate cu problemele cardiovasculare, precum și probabilitatea de apariție a multor boli, de la obezitate la cancerul de colon – așa că urcați în șa.[1] Chiar dacă nu aveți bicicletă, multe orașe mari oferă biciclete de închiriat, așa că merită să încercați să vedeți dacă există astfel de centre în orașul dumneavoastră.
[1] http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0838.2011.01299.x/full


Priviți în sus


Poate părea un clișeu, dar uneori o perspectivă diferită este tot ceea ce ne trebuie. Fie că locuiți la oraș sau în provincie, ați fi surprinsă să aflați cât de multă acțiune ratați uitându-vă în pământ toată ziua. Mai mult, studiile arată că „tech neck” – postura pe care o capătă corpul nostru când ne uităm la smartphone – poate duce la întinderi musculare și nervi blocați[1], așa că faceți-i o favoare coloanei vertebrale și încercați să vă păstrați o postură corectă pe drumul spre birou. Aceste trucuri de meditație ghidată (LINK: Începeți ziua într-o notă calmă cu aceste idei de meditație) sunt ideale pentru a elimina stresul din călătoria într-un metrou aglomerat – așadar, stați dreaptă, inspirați adânc și priviți în jur!
[1] http://edition.cnn.com/2014/11/20/health/texting-spine-neck-study/


Produse recomandate

 • Cel mai vândut

  Gel-booster zilnic cu efect de fortifiere și reumplere

  MINERAL 89

  Gel-booster zilnic cu efect de fortifiere și reumplere

  Îngrijire zi

  HIDRATEAZĂ, CALMEAZĂ, FORTIFIAZĂ

 • Cele mai citite articole

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Life Style

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

  Citește articolul

  Life Style

  Yoga de dimineață în 5 pași rapizi

  Vreți să vă începeți ziua cu mai multă energie? Și noi! Pentru a ne ajuta să combatem indispoziția de dimineață, am rugat-o pe Anna Khuade, expertă în yoga, să ne dezvăluie câteva trucuri despre cum să includem yoga în rutina noastră zilnică.

  Citește articolul

  Life Style

  Meditația - modul sănătos de a începe o zi perfectă

  Ați auzit multe despre beneficiile meditației mindful, dar nu sunteți sigură de unde să începeți? Lăsați pe noi! Citiți articolul de mai jos pentru a descoperi o introducere în această tehnică de relaxare incredibil de populară, și învățați cum să o includeți în rutina dumneavoastră de dimineață.

  Citește articolul

  3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

  Life Style

  3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

  Ați auzit zicala: mai multă grabă, mai puțină viteză, dar v-ați gândit cum se poate aceasta aplica în viața dumneavoastră? Graba constantă exuberează cortizonul din sânge, un factor major care contribuie la bolile legate de stres. Stresul de asemenea inhibă producția de dopamină, chimicală din creier care dă starea de bine. Cu cât ne grăbim mai mult, cu atât devenim mai nefericiți și mai puțin concentrati.

  Citește articolul

  go to top