5 minute de yoga pentru o dimineață plină de energie

Vreți să vă începeți ziua cu mai multă energie? Și noi! Pentru a ne ajuta să combatem indispoziția de dimineață, am rugat-o pe Anna Khuade, expertă în yoga, să ne dezvăluie câteva trucuri despre cum să includem yoga în rutina noastră zilnică.

Beneficiile de a face yoga dimineața


Dacă vă treziți adesea că vă lipsește energia dimineața, puțină mișcare vă poate ajuta să vă intrați în ritm (nu vă faceți griji, nu vorbim despre o ședință de cardio în forță la ora 6). O rutină scurtă și ușoară de yoga este grozavă pentru a vă ajuta organismul să treacă de la odihnă la activitate în doar câteva minute – ideal dacă nu vă place să mergeți la sală dimineața. Mai mult, efectele sale asupra stării dumneavoastră mentale pot fi uimitoare. Fondatoarea Affordable Yoga & Fitness și experta în yoga Anna Khaude ne spune: „Ne luăm energia din împrejurimi – din natură, din petrecerea timpului în aer liber – iar activitățile pe care le facem ne pot spori energia sau ne-o pot diminua drastic. Yoga funcționează dându-ne un plus de energie și ajutându-ne să facem față situațiilor stresante. Atunci când este practicată dimineața la prima oră, e mai puțin probabil să ne simțim copleșite la ideea de a face față unei noi zile.”

Poziții de yoga recomandate de Anna

Dacă nu ați mai făcut yoga, Anna vă recomandă să vă începeți dimineața cu rutina salutării soarelui, cunoscută sub numele de Surya Namaskara. Începând din picioare, ridicați brațele deasupra capului într-o mișcare amplă, trăgând aer în piept în același timp. Aplecați-vă și expirați, înclinându-vă înainte și întinzând picioarele când inspirați. Continuați conform etapelor de mai jos, făcând fiecare mișcare după câte o respirație, oprindu-vă timp de cinci respirații la etapele 5 și 8.

Vă puteți completa rutina cu o scurtă meditație ghidată (LINK: Începeți ziua într-o notă calmă cu aceste idei de meditație). Anna recomandă să încheiem cu acest pas pentru a ne trezi pe deplin mintea și a-i permite organismului să se odihnească, adăugând: „Trezindu-ne corpul la nivel fizic, yoga ne ordonează și ne pregătește mintea înaintea meditației.”

Data publicării:

Produse recomandate

MINÉRAL89

EYES - Gel pentru conturul ochilor

Îngrijire ochi - Pentru conturul ochilor

Efect reparator și de fortifiere

AQUALIA THERMAL

Cremă rehidratantă pentru ten normal

Îngrijire zi - Îngrijire ten normal-mixt

Hidratare 48 ore. 97% formulă de origine naturală, cu Acid Hialuronic.

Cele mai citite articole

Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

Citește mai mult

Menopauza: Cum îmi adaptez dieta la 50 de ani?

S-a dovedit că frecvența apariției simptomelor deranjante ce apar la menopauză, precum și intensitatea lor pot fi reduse semnificativ cu o dietă echilibrată care furnizează toți nutrienții necesari. Descoperăcare sunt cei pe care trebuie să îi știi.

Citește mai mult

De ce nu pot pierde în greutate la menopauză?

Menopauza provoacă modificări hormonale în corpul femeii, ceea ce poate duce la boli și afecțiuni. Aceste schimbări produc și luarea în greutate. Deci, ce se întâmplă în corpul tău pe durata menopauzei? De ce este atât de greu să pierzi în greutate?

Citește mai mult