5 lucruri care pot irita pielea cu tendință acneică la plajă

Suferi de piele predispusă la acenee sau coșuri? Uită -te la lista noastră cu top 5 lucruri de care să fii conștient când mergi la plajă vară asta.

Razele UV

După cum știm, efectul de ‘bumerang’ pe care pielea îl resimte după vacanță poate duce la o creștere a simptomelor legate de acnee. Acest lucru se datorează unei îngroșări a epidermei ca răspuns la supraexpunerea la razele UV, așa că este vital pentru cei cu ten acneic să aplice straturi de protecție solară pentru ten acneic cu SPF. Formulele lejere sau cu efect matifiant funcționează cel mai bine pentru tenul gras.

Apa sărată

Deși apa sărată poate fi utilă în sterilizarea bacteriilor, cei cu ten acneic trebuie să fie atenți să nu petreacă foarte mult timp în mare sau ocean. Apa sărată poate reduce abilitatea pielii de a se proteja împotriva nocivității soarelui cu până la 23% și poate deshidrata epiderma. De exemplu, nivelul de salinitate din Marea Mediterană, reduce nivelul de hidratare al pielii cu 23% în comparație cu izvoarele naturale sau lacurile. Alege o loțiune de protecție solară rezistentă la apa, pentru a te asigura că pielea ta este protejată eficient, și încearcă să te clătești cu apa curată pentru a evita formarea unei pelicule, care rezultă în sebum excesiv și duce la imperfecțiuni.

Clorul

Începem cu veștile bune: expunerea ocazională la clor poate ajuta la uscarea pielii, reglând producția de sebum și îmbunătățind aspectul acneei. Sună grozav, nu? Nu chiar. La fel ca și cu lumina soarelui, pielea poate resimți efectul de “bumerang” dacă este expusă prea mult la agenți de uscare, cum este clorul. În timp ce proprietățile astringente pot ajuta la calmarea acneei sau tenului cu tendință acneică pe termen scurt, expunerea prelungită poate rezulta în creșterea  producției de sebum pentru a contracara uscăciunea excesivă. Pentru a evita declanșarea apariției coșurilor, încearcă să limitezi numărul de expuneri.

Nisipul

Știai că, în afară de a abilitatea de a reflecta între 20% și 40% din razele UV, nisipul poate înlătura o parte din protecția solară? Mai mult, nisipul se poate lipi de piele și cauza iritații neplăcute după o zi la plajă. Din fericire, cu tehnologia anti-nisip a gamei Sun Protection de la Vichy doar câteva aplicări sunt necesare pentru a elimina nisipul în exces, lăsând protecția solară liberă să își facă treabă în timp ce pielea rămâne fină și fără iritații.

Căldura

Petrecând prea mult timp în soare nu înseamnă doar vești proaste pentru textura pielii tale. Transpirația crește producția de sebum, rezultând în înrăutățirea acneei. Este important să îți cureți fața corect cu un gel de curățare sau un demachiant pe bază de apă, înainte de a folosi un tonifiant. Acest ultim pas va acționa ca un astringent, înlăturând uleiul în exces de pe suprafața pielii.

Data publicării:

Produse recomandate

CAPITAL SOLEIL

Apă cu protecție solară SPF30
PENTRU UN BRONZ SPORIT

- Protecţie corp

Protecție solară și bronz iluminant cu beta-caroten 200ml

CAPITAL SOLEIL

Apă cu protecție solară SPF50

- Protecţie corp

Protecție solară care hidratează pielea deshidratată de soare 200ml

CAPITAL SOLEIL

CELL PROTECT Spray fluid invizibil SPF30

Spray de protecție solară - Protecție solară

Spray SPF30+ protejează față de efectul dăunător al soarelui la nivel celular. Spray SPF30+

CAPITAL SOLEIL

CELL PROTECT Spray SPF50+fluid invizibil

Spray de protecție solară - Protecție solară

Spray SPF cu protecție solară avansată UVA pe 4 niveluri, UVB SPF 50+, radiații UVA de lungă durată și antiodixand, protejează împotriva daunelor solare chiar și la nivel celular. Spray SPF50+

CAPITAL SOLEIL

Cremă antioxidantă anti-rid 3 în 1, SPF50

Cremă de protecție solară - Protecţie faţă

Acțiune triplă: anti-rid, elasticitate și luminozitate.

Cele mai citite articole