OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Previous

VIAȚA SCALPULUI

VIAȚA LUI

O regenerare continuă și rapidă

Pielea se regenerează singură permanent, după cum demonstrează și zonele descuamate. Acesta este ultimul pas al regenerării celulare care are loc pe durata întregii vieții, printr-o serie de pași sistematici.
Totul începe în straturile profunde ale epidermei: celulele iau naștere sub formă de keratinocite.
Ele încep să se deplaseze spre exterior și formează numeroasele straturi ale pielii, ajungând în final la suprafață sub formă de corneocite, adică celule plate fără nucleu.
Această călătorie durează aproximativ 26 de zile.
Durata de viață a celulelor scalpului este însă mai mică, de aproximativ 10 zile.

Știai asta?

Regenerarea celulelor scalpului este mai rapidă decât a celulelor pielii de pe corp. Acest lucru se întâmplă din cauza numeroaselor acțiuni mecanice și termice care au loc asupra scalpului, cum este frecarea, uscarea cu prosopul, perierea părului și folosirea uscătorului de păr.
Dimensiunea corneocitelor și viteza de regenerare a celulelor sunt interdependente. Cu cât este mai rapidă regenerarea celulară, cu atât sunt mai mici corneocitele.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_47_THE_LIFE_OF_THE_SCALP_DERCOS_HAIRZOOM.jpg

Descuamarea excesivă ...
Atunci când regenerarea celulară este accelerată (are loc la doar 7 sau 9 zile, spre exemplu), procesul de maturare a celulelor devine anormal, corneocitele nu pot fi eliminate la timp și se tot acumulează pe suprafața scalpului: aceasta este mătreața.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_47_THE_LIFE_OF_THE_SCALP.jpg