OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Previous

SFATURI PENTRU STILUL DE VIAȚĂ

Stresul, lipsa somnului, poluarea și schimbările de temperatura pot avea un impact asupra scalpului cu mătreață. În această parte a ghidului afli cum recomandă experții să-ți adaptezi stilul de viață pentru a preveni, ține sub control și scăpa de mătreață.

SFATUL NR. 1

ADOPTĂ UN STIL DE VIAȚĂ ECHILIBRAT
Un stil de viață sănătos și echilibrat este esențial pe durata tratamentului împotriva mătreții. Practicarea unui sport, a mișcării în aer liber, relaxarea, precum și adoptarea unei diete sănătoase, somnul odihnitor și evitarea stresului, a fumatului și alcoolului sunt pași pe care îi poți face zilnic și care pot avea un impact pozitiv.

SFATUL NR. 2

EVITĂ STRESUL
Stresul este una dintre cele mai comune cauze ale mătreții. Conform Academiei Americane de Dermatologie, sănătatea mentală șubredă poate înrăutăți afecțiunile pielii, inclusiv pe cele de la nivelul scalpului. Mișcarea este o metodă dovedită de a scăpa de stres și a-ți păstra calmul. Exercițiile fizice vor avea un efect dramatic asupra stării tale de spirit și, prin urmare, asupra mătreții și a dermatitei seboreice.

SFATUL NR. 3

ÎNCEARCĂ SĂ NU-ȚI EXPUI PĂRUL LA SCHIMBĂRI EXCESIVE DE TEMPERATURĂ
Nu ieși din casă cu părul ud sau nu te expune la temperaturi extreme. Schimbările de temperatură influențează sănătatea scalpului, motiv pentru care este necesar să eviți orice schimbare drastică.
După ce ți-ai spălat părul, tapotează-l ușor cu un prosop și așteaptă să se usuce înainte să-l piepteni.

SFATUL NR. 4

POARTĂ HAINE DESCHISE LA CULOARE
Mătreața care cade pe umeri se observă mai bine pe hainele închise la culoare. De aceea, este recomandat să porți piese de îmbrăcăminte în nuanțe deschise.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_24_LIFESTYLE_ADVICE_peigne_vue_dessus.jpg
HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_24_LIFESTYLE_ADVICE.jpg