OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Previous

AFECȚIUNILE SCALPULUI ȘI CUM POT AJUTA PRODUSELE COSMETICE

Ca orice altă regiune a pielii, scalpul se poate confrunta cu boli și afecțiuni ce necesită tratament dermatologic. În funcție de țesutul afectat sau originea lor, acestea pot avea diferite simptome.
Infecțiile scalpului (bacteriene, fungice), bolile autoimune și inflamatorii (psoriazis, lupus eritematos), dar și formele benigne de cancer de piele sunt câteva exemple de probleme comune ale scalpului. Psoriazisul este probabil cea mai frecventă afecțiune a pielii capului, care poate apărea simultan cu mătreața sau dermatita seboreică (o formă severă a mătreții ce se poate extinde și pe ten). Pe lângă faptul că este foarte inestetic (coji vizibile, scalp roșu, iritat), psoriazisul afectează și calitatea vieții (aproximativ 5 milioane de oameni din SUA suferă de această boală) din cauza mâncărimilor constante.
În plus, regiunile scalpului afectate de psoriazis prezintă deseori și alopecie (alopecie psoriazică): firele de păr cad și nu mai cresc înapoi. Păduchii care invadează scalpul (pediculoza) reprezintă o altă problemă frecventă care apare de regulă la copii, însă pentru pentru care, din fericire, există deja un tratament. Substanțele folosite pentru tratarea multor afecțiuni ale pielii capului (retinoizi, corticoizi, filtre de protecție solară, antralină, antimitotice, psoralenă, antibacteriene și antifungice) au deseori reacții adverse (pătarea scalpului, senzație de disconfort la nivelul pielii etc.). Există și produse cosmetice care pot contribui la îmbunătățirea sănătății și aspectului estetic al scalpului afectat de bolile și afecțiunile menționate mai sus.
Unele persoane sensibile se pot confrunta cu reacții alergice ale scalpului care se declanșează brusc în timpul uscării părului. Acestea, pot fi, însă, evitate cu ușurință prin urmarea instrucțiunilor de folosire a uscătorului de păr.

DE REȚINUT

Produsele cosmetice nu sunt destinate vindecării bolilor și afecțiunilor scalpului. Totuși, acestea pot ajuta la diminuarea reacțiilor adverse ale tratamentelor. Șampoanele și loțiunile marcate “scalp-friendly” sunt aliați de încredere ai scalpului cu probleme.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_57_SCALP_DISEASES_HELP_FROM_COSMETIC_PRODUCTS.jpg