Stresul zilnic: rolul său în problemele de cădere a părului

Stresul poate părea inevitabil în viața contemporană, fiind generat atât de presiunea volumului de muncă cât și de multiplele probleme zilnice ale vieții urbane. În mod ironic, în aceste vremuri, majoritatea dintre noi ne facem griji despre impactul asupra sănătății generale. Cum poate fi părul nostru afectat în acest context?

Care sunt cauzele căderii părului?

Există anumite motive pentru căderea părului, dar unul la care suntem expuși cu toții este stresul. American Instutute of Stress amintește aici dificultăți ale somnului, anxietate și apetit ridicat ca și simptome comune ale stresului în exces; acești factori pot face diferența pentru întregul organism - inclusiv ten și păr. O odihnă bună este vitală, deoarece pielea se regenează natural atunci când dormim. Cuplat cu excesul de cortizol, lipsa somnului slăbește sistemul de apărare al tenului. În conformitate cu Trichological Society, căderea părului poate reprezenta un simptom comun al deficienței unei vitamine, astfel încât abordarea unei diete echilibrate este imperativă pentru sănătatea și creșterea părului.

Eliminarea stresului pentru o mai bună sănătate a părului

Experții sunt de acord că îmbunătăţirea capacităţii de a gestiona situaţiile de stres este importantă pentru reducerea căderii părului și în general rezolvă această problemă. Astfel, în plus față de îmbunătăţirea dietei, găsiți o tehnică de eliminare a stresului care să se potrivească cu personalitatea dumneavoastră și cu stilul de viață: un curs de yoga reprezintă un mod excelent de a combina exercițiile fizice cu practica meditativă. Sau încercați Boexercise: ardeți excesul de stres și obțineți un antrenament cardio-vascular! Multe reviste cu profil sportiv sau stil de viață sănătos recomandă schimbarea regulată a exercițiilor pentru a evita o rutină în acest sens și propune introducerea de greutăți pentru un impact extra. Sportul în echipă reprezintă de asemenea un element important pentru relaționarea cu prietenii și pentru destresare și poate, deci, elimina cauzele căderii părului.

Tehnicile de conștientizare pot de asemenea să ajute la deconectarea de sursele de stres și pot ușura efectul acestora asupra stării de bine și a stării mentale. Puteți începe prin vizitarea paginii de web Mindful.

Prin întărirea capacității de a face față stresului, nu numai că veți combate căderea părului, dar vi se va îmbunătăți și sănătatea generală pentru o versiune mai buna a dumneavoastră!

Data publicării:

Produse recomandate

DERCOS TECHNIQUE

Șampon Ultra Calmant - Șampon pentru scalpul sensibil și păr normal până la gras

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon pentru părul normal până la gras, care calmează instantaneu scalpul și oferă efect calmant asupra senzației de mâncărime

DERCOS TECHNIQUE

Șampon Ultra Calmant - Șampon pentru scalp uscat și păr uscat

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon pentru părul uscat care calmează instantaneu scalpul și oferă efect calmant asupra senzației de mâncărime

DERCOS TECHNIQUE

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Șampon redensifiant

Pentru un fir de păr mai puternic, mai gros

Cele mai citite articole