getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RO Test : 'RO/'

OK

OKAnulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Resveratrolul: noul antioxidant puternic ce luptă împotriva îmbătrânirii pielii

Resveratrolul: noul antioxidant puternic ce luptă împotriva îmbătrânirii pielii

Antioxidanții sunt printre cele mai inovatoare și mai puternice descoperiri în industria de îngrijire a pielii. Vom afla mai multe despre Resveratrol, ingredientul pe care experții îl consideră esențial în lupta cu stresul oxidativ.

Ce este resveratrolul și unde îl putem găsi?


Resveratrolul
aparține familiei de antioxidanți a polifenolului. Este în general asociat cu ciocolata, vinul roșu, strugurii - polifenolii sunt prezenți într-o varietate mare de îngrediente, în special legumele crude, fructele, ierburile și condimentele. Antioxidanții sunt recunoscuți ca fiind agenți esențiali ai luptei împotriva semnelor vizibile ale îmbătrânirii, în mod special ale celor produse de efectele nocive razelor UV asupra pielii. In mod special în cazul Resveratrolului, cercetătorii specifică faptul că “pielea este pregătită pentru folosirea acestui agent promițător pentru că proprietățile antioxidante ale Resveratrolului lucrează împotriva stresului oxidativ la care celulele pielii sunt supuse frecvent.  Mai mult, Resveratrolul nu este doar un ingredient de origine naturală, ba chiar are și o contribuție la stimularea mitocondriilor care susțin și ajută respirația celulară (în testul vitro).


80%din procesul de imbatranire
a tenului este datorat
factorilor externi

Cum ajută Resveratrolul pielea?


A fost dovedit că Resveratrolul este un agent esențial pentru că ajută pielea în multiple moduri.  În primul rând, Resveratrolul are proprietăți antioxidante, foarte eficiente în lupta cu efectele negative ale poluării luminoase (in testul vitro) – unul din cei mai influenți factori asupra pielii pentru cei ce locuiesc în mediul urban. Cercetarile recente conduse de L'Oreal au relevat că Resveratrolul contribuie la accentuarea resurselor anxioxidante protectoare ale pielii, îmbunătățind capacitatea de a răspunde și a repara semnele de degradare ale pielii asociate cu poluarea luminoasă.

Resveratrolul a fost de asemenea asociat cu reducerea problemelor pigmentare cauzate de razele UV, dar și cu o creștere semnificativă a sintezei de colagen. Cauzele principale ale îmbătrânirii premature a pielii se datorează în proporție de 80% factorilor externi, cum ar fi razele UV menționate mai sus. In aceste cazuri, Resveratrolul poate avea un efect pozitiv pentru menținerea unui aspect tânăr. Cu toate acestea, studiile arată că Resveratrolul administrat oral este insuficient pentru a trata problemele pielii. Este necesară aplicația ingredientului pe piele pentru a o penetra în mod direct și a nu se metaboliza în altă parte a corpului, permițând pielii să  își auto-stimuleze straturile protectoare antioxidante. 

[1] http://www.netdoctor.co.uk/healthy-eating/a10835/antioxidants-and-oxidative-stress/
[2] Ndiaye, M. et al, ‘The Grape Antioxidant Resveratrol for Skin Disorders: Promise, Prospects, and Challenges’ in Archives of biochemistry and biophysics508.2 (2011) pp. 160-174 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3060966/]
[3] extracted from the root polygonum cuspinadum
[4] Soeur, J. et al, ‘Skin resistance to oxidative stress induced by resveratrol: from Nrf2 activation to GSH biosynthesis’ in Free Radical Biology and Medicine78 (2015) pp. 213-223
[5] Hung, C.F. ‘Delivery of resveratrol, a red wine polyphenol, from solutions and hydrogels via the skin’ inBiological & pharmaceutical bulletin 31.5 (2008) pp. 955-962 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18451526/]

Produse recomandate

 • Nou

  Crema de noapte si masca cu efect racoritor - Reoxigeneaza si regenereaza

  SLOW ÂGE

  Crema de noapte si masca cu efect racoritor - Reoxigeneaza si regenereaza

  Îngrijire zi

  Crema de noapte si masca reoxigenanta si regeneranta

 • Cele mai citite articole

  Acid hialuronic - buze și ten veșnic tinere

  Ingrediente

  Acid hialuronic - buze și ten veșnic tinere

  Acidul hialuronic este ingredientul anti-îmbătrânire de pe buzele fiecărui expert în îngrijirea pielii – dar cum funcționează el pentru a ne proteja pielea? Trecem în revistă toate beneficiile pe care acest ingredient puternic hidratant le poate oferi unui ten obosit și tern.

  Citiți articolul

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Ingrediente

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Sunteți deja familiari cu Bifidus. Nu-i așa? Ei bine, intestinele dumneavoastră cu siguranță sunt. Bifidus este una dintre florele prietenoase care se găsesc acolo pentru a împiedica bacteriile periculoase să se dezvolte și este un star în romanul de succes al Giuliei Enders: “Charming Bowels”.

  Citiți articolul

  Care sunt cele mai bune produse pentru pielea uscată?

  Ingrediente

  Care sunt cele mai bune produse pentru pielea uscată?

  Vă confruntați cu o piele uscată? Aceste ingrediente hidratante pot fi soluția pentru un ten sănătos și hidratat! Trecem în revistă cele mai bune produse de îngrijirea pielii pentru simptomele pielii uscate, inclusiv aspectul tern, descuamarea și senzația de piele care strânge.

  Citiți articolul

  go to top