OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Resveratrolul: noul antioxidant puternic ce luptă împotriva îmbătrânirii pielii

Antioxidanții reprezintă una dintre descoperirile inovatoare în industria de îngrijire a pielii. Resveratrolul este unul dintre ingredientele pe care experții în înfrumusețare îl consideră esențial în lupta cu stresul oxidativ.

Ce este resveratrolul și unde se găsește?


Aparține familiei de antioxidanți a polifenolului și, în general, este asociat cu produse precum ciocolata, vinul roșu, strugurii și în special legumele crude, ierburi și condimente. Antioxidanții sunt recunoscuți ca fiind agenți esențiali ai luptei împotriva semnelor vizibile ale îmbătrânirii, în mod special ale celor produse de efectele nocive ale razelor UV asupra pielii. Specialiștii specifică faptul că pielea este pregătită pentru Resveratrol deoarece folosirea acestui agent promițător lucrează împotriva stresului oxidativ, în cazul celulelor pielii supuse frecvent. Nu este doar un ingredient de origine naturalp, ba chiar are și o contribuție la stimularea mitocondriilor care susțin și ajută respirația celulară. 80% din procesul de îmbătrânire a tenului este cauzat de factorii externi.


80%din procesul de imbatranire
a tenului este datorat
factorilor externi

Beneficiile si efectele resveratrolului pentru piele


A fost dovedit că Resveratrolul este un agent esențial pentru că ajută pielea în multiple moduri.  În primul rând, Resveratrolul are proprietăți antioxidante, foarte eficiente în lupta cu efectele negative ale poluării luminoase (in testul vitro) – unul din cei mai influenți factori asupra pielii pentru cei ce locuiesc în mediul urban. Cercetarile recente conduse de L'Oreal au relevat că Resveratrolul contribuie la accentuarea resurselor anxioxidante protectoare ale pielii, îmbunătățind capacitatea de a răspunde și a repara semnele de degradare ale pielii asociate cu poluarea luminoasă.

[1] http://www.netdoctor.co.uk/healthy-eating/a10835/antioxidants-and-oxidative-stress/
[2] Ndiaye, M. et al, ‘The Grape Antioxidant Resveratrol for Skin Disorders: Promise, Prospects, and Challenges’ in Archives of biochemistry and biophysics508.2 (2011) pp. 160-174 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3060966/]
[3] extracted from the root polygonum cuspinadum
[4] Soeur, J. et al, ‘Skin resistance to oxidative stress induced by resveratrol: from Nrf2 activation to GSH biosynthesis’ in Free Radical Biology and Medicine78 (2015) pp. 213-223
[5] Hung, C.F. ‘Delivery of resveratrol, a red wine polyphenol, from solutions and hydrogels via the skin’ inBiological & pharmaceutical bulletin 31.5 (2008) pp. 955-962 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18451526/]

Produse recomandate

 • Crema de noapte reoxigenantă și regenerantă
 • Cele mai citite articole

  Ingrediente

  Acid hialuronic - buze și ten veșnic tinere

  Acidul hialuronic este ingredientul anti-îmbătrânire de pe buzele fiecărui expert în îngrijirea pielii – dar cum funcționează el pentru a ne proteja pielea? Trecem în revistă toate beneficiile pe care acest ingredient puternic hidratant le poate oferi unui ten obosit și tern.

  Citește articolul

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Ingrediente

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Sunteți deja familiari cu Bifidus. Nu-i așa? Ei bine, intestinele dumneavoastră cu siguranță sunt. Bifidus este una dintre florele prietenoase care se găsesc acolo pentru a împiedica bacteriile periculoase să se dezvolte și este un star în romanul de succes al Giuliei Enders: “Charming Bowels”.

  Citește articolul

  go to top

  Skinconsult

  ALGORITM DE ANALIZĂ AL TENULUI, DEZVOLTAT CU MEDICI DERMATOLOGI

  1 minut
  pentru a
  analiza tenul

  Realizează un selfie

  Completează profilul tău

  Primești rutina recomandată tipului tău de ten

  Linii finePunctul tau
  forte
  Riduri sub
  ochi
  Prioritatea ta
  Lipsa de fermitate

  Descoperă
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4