Resveratrolul: noul antioxidant puternic ce luptă împotriva îmbătrânirii pielii

Antioxidanții reprezintă una dintre descoperirile inovatoare în industria de îngrijire a pielii. Resveratrolul este unul dintre ingredientele pe care experții în înfrumusețare îl consideră esențial în lupta cu stresul oxidativ.

Ce este resveratrolul și unde se găsește?


Aparține familiei de antioxidanți a polifenolului și, în general, este asociat cu produse precum ciocolata, vinul roșu, strugurii și în special legumele crude, ierburi și condimente. Antioxidanții sunt recunoscuți ca fiind agenți esențiali ai luptei împotriva semnelor vizibile ale îmbătrânirii, în mod special ale celor produse de efectele nocive ale razelor UV asupra pielii. Specialiștii specifică faptul că pielea este pregătită pentru Resveratrol deoarece folosirea acestui agent promițător lucrează împotriva stresului oxidativ, în cazul celulelor pielii supuse frecvent. Nu este doar un ingredient de origine naturalp, ba chiar are și o contribuție la stimularea mitocondriilor care susțin și ajută respirația celulară. 80% din procesul de îmbătrânire a tenului este cauzat de factorii externi.


80%din procesul de imbatranire
a tenului este datorat
factorilor externi

Beneficiile si efectele resveratrolului pentru piele


A fost dovedit că Resveratrolul este un agent esențial pentru că ajută pielea în multiple moduri.  În primul rând, Resveratrolul are proprietăți antioxidante, foarte eficiente în lupta cu efectele negative ale poluării luminoase (in testul vitro) – unul din cei mai influenți factori asupra pielii pentru cei ce locuiesc în mediul urban. Cercetarile recente conduse de L'Oreal au relevat că Resveratrolul contribuie la accentuarea resurselor anxioxidante protectoare ale pielii, îmbunătățind capacitatea de a răspunde și a repara semnele de degradare ale pielii asociate cu poluarea luminoasă.

Data publicării:

Produse recomandate

CAPITAL SOLEIL

Cremă antioxidantă anti-rid 3 în 1, SPF50

Cremă de protecție solară - Protecţie faţă

Acțiune triplă: anti-rid, elasticitate și luminozitate.

Cele mai citite articole

Acid hialuronic - buze și ten veșnic tinere

Acidul hialuronic este ingredientul anti-îmbătrânire de pe buzele fiecărui expert în îngrijirea pielii – dar cum funcționează el pentru a ne proteja pielea? Trecem în revistă toate beneficiile pe care acest ingredient puternic hidratant le poate oferi unui ten obosit și tern.

Citește mai mult

Bifidus: noul prieten al tenului

Sunteți deja familiari cu Bifidus. Nu-i așa? Ei bine, intestinele dumneavoastră cu siguranță sunt. Bifidus este una dintre florele prietenoase care se găsesc acolo pentru a împiedica bacteriile periculoase să se dezvolte și este un star în romanul de succes al Giuliei Enders: “Charming Bowels”.

Citește mai mult