OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Psoriazis pe scalp: Cum se manifestă și cum îl tratăm

Pielea sensibilă a scalpului poate avea de suferit din cauza unor factori care țin de rutina de îngrijire a părului. Neregulile care apar la nivelul sistemului imunitar pot afecta și ele scalpul. Aceasta este, de fapt, principala cauză a psoriazisului pe scalp. Mai exact, atunci când sistemul imunitar răspunde fals, celulele pielii se multiplică în exces.

Deși psoriazisul scalpului nu este contagios, el se poate transmite ereditar. Dacă te confrunți cu această problemă care afectează pielea capului, află care sunt manifestările sale și cum poate fi ținută sub control.

Pielea sensibilă a scalpului poate avea de suferit din cauza unor factori care țin de rutina de îngrijire a părului.
Psoriazis pe scalp: Cum se manifestă și cum îl tratăm

Cum se manifestă psoriazisul scalpului

Cea mai frecventă simptomatologie a aceste afecțiuni este reprezentată de apariția unor plăci solzoase, albe sau roșii. De regulă, ele se rup ușor și chiar sângerează, ceea ce înseamnă că trebuie să acorzi o atenție sporită pieptănatului și stilizării părului cu ajutorul diferitelor accesorii.

Senzația de scalp uscat și cojițele sunt însoțite de mâncărimi intense și permanente. Mulți dintre pacienții care se confruntă cu psoriazisul scalpului asociează pruritul cu o senzație de arsură.

În anumite cazuri, durerea face parte din manifestările psoriazisului de pe scalp și apare din cauza uscării excesive a acestuia. Scărpinarea scalpului produce și ea durere, motiv pentru care este indicat să eviți să faci acest lucru.
Căderea părului poate fi o consecință a psoriazisului de pe scalp și poate fi observată atunci când plăcile solzoase se îngroașă.

Cum poți ține sub control psoriazisul scalpului

Psoriazisul de pe scalp poate fi ținut sub control apelând la o serie de metode care să amelioreze simptomele sale specifice. În primul rând, se recomandă mersul la medic pentru un consult, dar și controalele regulate de specialitate. Medicul va identifica acele cauze care au declanșat pzoriazisul scalpului și va indica tratamentul necesar.

Pentru a scăpa de cojițe este recomandată și utilizarea unui șampon special pentru scalpul uscat, care conține sulfură de seleniu. Un șampon cu acid salicilic este eficient în cazul în care cojițele sunt mai subțiri.

Pentru a scăpa de mâncărimi foarte important este să eviți scărpinarea. În acest mod vei preveni și desprinderea cojițelor de pe scalp și infectarea zonei afectate.
De asemenea, este indicată hidratarea intensivă a scalpului prin aplicarea unor comprese cu apă rece. Antihistaminicele pot ameliora și ele mâncărimile dacă ele nu sunt intense.

În ceea ce privește durerea, aceasta poate fi redusă prin aplicarea unor produse hidratante ce înmoaie pielea capului.

Pierderea părului apărută ca o consecință a psoriazisului de pe scalp este un simptom care va înceta odată cu tratarea acestei afecțiuni.

Printre alte metode de ameliorare a simptomelor psoriazisului de pe pielea capului se numără și următoarele:

  • Evitarea stresului;
  • Evitarea fumatului și a consumului de alcool;
  • Evitarea produselor de styling cu formulă agresivă;
  • Expunerea la soare folosind o pălărie de protecție;
  • Limitarea folosirii uscătorului de păr;
  • Spălarea părului cu apă caldă, nu fierbinte;
  • Folosirea unor produse de îngrijire a părului naturale;
  • Menținerea aerului umed în locuință, folosind un umidificator.


Psoriazisul este o afecțiune care poate altera calitatea vieții. Preocupă-te de menținerea unui scalp sănătos și a unui sistem imunitar puternic pentru a putea preîntâmpina declanșarea psoriazisului în această zonă.

Cele mai citite articole

De ce aveți nevoie de gelul hidratant de față Minéral 89?

Îngrijirea tenului

De ce aveți nevoie de gelul hidratant de față Minéral 89?

Oricare ar fi vârsta sau tipul dumneavoastră de piele, Minéral 89 de la Vichy este un produs ideal pe care îl puteți adăuga în rutina dumneavoastră zilnică de îngrijire a pielii. Citiți articolul de mai jos pentru a afla de ce ar trebui să-i faceți loc în dulăpiorul din baie primului gel-booster ultrahidratant pentru piele de la Vichy.

Citește articolul

go to top

Skinconsult

ALGORITM DE ANALIZĂ AL TENULUI, DEZVOLTAT CU MEDICI DERMATOLOGI

1 minut
pentru a
analiza tenul

Realizează un selfie

Completează profilul tău

Primești rutina recomandată tipului tău de ten

Linii finePunctul tau
forte
Riduri sub
ochi
Prioritatea ta
Lipsa de fermitate

Descoperă
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4