OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Păr gras - cauze și remedii pentru o îngrijire corectă

Te confrunți cu problema părului gras în momentul în care îți speli și îți îngrijești părul, iar la scurt timp acesta își pierde din strălucire și capătă un aspect uleios. Important de reținut este faptul că părul cu tendință de îngrășare are nevoie de o îngrijre specială, dar și de produsele potrivite. Iată de ce se îngrașă părul și care sunt remediile care te ajută să scapi de acest aspect inestetic.

Care sunt cauzele care duc la îngrășarea părului

Părul gras înseamnă un dezechilibru al glandelor sebacee care secretă sebum. Acesta din urmă este o substanță naturală, dar uleioasă care lubrifiază scalpul și îl protejează în fața poluării. În momentul în care vorbim despre un exces de sebum, atunci devine o problemă. Părul este uleios, cu un aspect lucios și inestetic chiar și a doua zi după ce a fost spălat. Care sunt cauzele?În cele mai multe cazuri, părul gras este o problemă genetică, însă aceasta poate fi agravată și de stres, stări de anxietate ori de o alimentație necorespunzătoare bogată în grăsimi. De asemenea, produsele de îngrijire nepotrivite precum șamponul neadecvat tipul tău de păr este un factor suplimentar care duce la îngrășarea firului de păr. Ce trebuie să faci în acest sens?

Remedii pentru îngrijirea corectă a părului uscat

În primul rând să folosești un șampon special pentru părul gras, care are un pH neutru și o textură delicată. În felul acesta, te asiguri că îți poți spăla părul ori de câte ori este nevoie fără să îți agresezi scalpul. Este indicat să folosești întotdeauna cantități mici de șampon, dar care să fie bine diluat. Nu trebui să îl lași mult timp să acționeze pe scalp, ci cu cât îl speli mai repede, cu atât mai bine.  Șamponul special conceput pentru părul gras are rolul de a-ți curăța foarte bine podoaba capilară și de a îndepărta excesul de sebum din firul de păr. De asemenea, nu este indicat nici sa folosești șampon pentru bebeluși deoarece acesta are efect de stimulare a producției de sebum și nu este benefic adulților.

 • Limpezește-ți foarte bine părul de șampon
  Este important să îndepărtezi orice urmă de șampon de pe păr, să te limpezești până în momentul în care tot uleiul din păr este eliminat.
 • Să aplici balsam de păr doar pe vârfuri
  Chiar dacă vrei să ai un păr moale și mătăsos, balsamul de păr nu trebuie aplicat pe toată lungimea părului deoarece riști să îl încarci și să grăbești procesul de îngrășare al părului. Balsamul se aplică doar de la jumătatea lungimii părului până la vârfuri.
 • Folosește șampon uscat
  Atunci când vrei să mai amâni cu o zi spălarea părului, poți folosi cu încredere șamponul uscat. Acesta are rolul de a absorbi uleiul de la rădăcina părului și face să dispară aspectul uleios al firului de păr.
 • Piaptănă-te în mod controlat
  Dacă nu îți perii părul bine, uleiul nu este distribuit pe toată lungimea părului și rămâne doar la nivelul rădăcinilor, motiv pentru care părul se îngrașă mai repede. Ai grijă însă că pieptănatul în exces poate stimula producerea de ulei.
 • Atenție când îl usuci cu foehnul
  Nu este indicat să folosești cea mai mare temperatură a aparatului și nici să îl ții foarte aproape de rădăcina scalpului. Uscătorul de păr nu trebuie să stea fixat pe o secțiune de păr mai mult de 15 secunde.

Cum se ingrijeste parul gras? Cauze si remedii pentru ingrijirea corecta a parului.

go to top