Diagnosticarea menopauzei: sunt indicate testele de sânge?

De cele mai multe ori, diagnosticarea menopauzei nu presupune efectuarea unor teste de sânge. Singura excepție se aplică pacientelor care au suferit anterior o procedură de histerectomie (îndepărtare a uterului).

Simptomele menopauzei nu sunt chiar subtile... schimbările fizice vizează diverse aspecte, motiv pentru care este recomandat să consulți un medic generalist sau specialist pentru a le identifica și pentru a le trata corespunzător, dacă este cazul.

Test de menopauză: sunt necesare analizele de sânge pentru confirmarea menopauzei?


În mod normal, nu sunt necesare analize de sânge sau teste de imagistică pentru a diagnostica menopauza. Aceasta este o condiție medicală ușor de identificat de către medic, dar chiar și de către pacientă: vârsta, absența sau întreruperea menstruației timp de câteva luni, prezența bufeurilor, modificările de dispoziție sau uscăciunea vaginală sunt cele mai comune simptome care permit diagnosticarea facilă a menopauzei. 
Vizita la medicul generalist sau la oricare dintre specialiști te va ajuta să identifici rapid instalarea menopauzei, precum și cel mai indicat tratament, dacă este necesar.

SURSĂ:


1. www.cngof.fr/menopause

Data publicării:

Produse recomandate

Cele mai citite articole

Menopauza - între mit și realitate

Indiscutabil, nimănui nu ii face plăcere sa se gândească ca va veni si acest moment. Aflăm împreună ce este mit și ce este realitate legat de menopauză - când se intalează, pre-menopauză, simptome și semne, dar și ce putem face.

Citește mai mult