OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Cea mai bună mască pentru puncte negre - sfaturi și recomandări

Comedoane deschise, așa cum sunt cunoscute punctele negre în termeni medicali, sunt de fapt foliculii care au o deschidere mult mai mare decât este normal. Punctele negre sunt dopurile care s-au format din celule moarte și o cantitate mare de sebum care blochează oxidarea melaninei, devenind astfel negre. Cauți o mască pentru puncte negre? Afla care este cea mai bună mască pentru a scăpa de imperfecțiunile de la nivelul pielii!

Cauza apariției punctelor negre


Cauzele apariției punctelor negre sunt în special impuritățile, celulele moarte de la nivelul tenului, acumularea de bacterii, dar și stagnarea sebumului pe piele. Cel mai des, punctele negre apar în zona T, pe nas, frunte și bărbie, dar există și situații când acestea se extind către pomeți. Explicația este aceea că zona T produce mai mult sebum în fiecare zi față de alte zone ale tenului. O dată apărute, chiar dacă le eliminăm pentru scurt timp, punctele negre se pot forma din nou, fiind nevoiți să apelăm la metode de îndepărtare în mod frecvent.

Cum scapi de punctele negre


Din fericire, în prezent găsim o mulțime de soluții pentru a scăpa de punctele negre, tratamentele și măștile de față fiind benefice deoarece nu afectează în niciun fel calitatea pielii. O mască de față are capacitatea de a curăța și de a purifica pielea, pentru a elimina impuritățile venite din cauza factorilor externi, lăsând pielea mult mai catifelată și hidratată. O mască de față pentru punct negre trebuie în primul rând să fie aleasă în funcție de tipul tenului tău, pentru a-l ajuta să lupte activ cu impuritățile. În caz contrar, aceasta nu va avea întotdeauna efectul dorit. Iată ce mască de față împotriva punctelor negre poți încerca!

3 măști pentru puncte negre - efecte vizibile în scurt timp

  • Gomaj cu miere și cafea. O mască pe care ți-o poți prepara foarte simplu acasă la tine, oricând simți nevoia de relaxare și curățare. O dată pe săptămână poți încerca un gomaj pe care să îl pregătești dintr-o cantitate mică de miere, atât cât ai nevoie pentru a întinde pe toată fața, și o aceiași cantitate de cafea măcinată. Mesteci ambele ingrediente până în momentul în care obții o pastă și aplici pe față cu mișcări circulare. Pentru a beneficia de efectele măștii pentru puncte negre, îți poți umezi puțin tenul înainte de aplicare. Evită zona ochilor, lasă să acționeze pentru aproximativ 20 de minute, după care curăță pielea cu apă călduță. Nu uita după să folosești o cremă hidratantă.
  • Mască pentru puncte negre cu lămâie și albuș de ou. O altă mască eficientă pentru îndepărtarea vizibilă a punctelor negre este masca pe care o faci dintr-un albuș de ou, zeama de la o jumătate de lămâie, o jumătate de linguriță de drojdie uscată și o jumătate de linguriță de caolin, mai exact argila pe care o găsești în orice plafar. Amesteci toate ingredientele și aplici pe tenul curat masca pentru puncte negre. O lași să acționeze pentru 20-30 de minute, după care îți cureți tenul cu apă călduță. Poți repeta acest proces în fiecare săptămână.
  • Nu uita de baia cu aburi. De departe, una dintre cele mai încercate metode de a scăpa de punctele negre, dar și cele mai eficiente. Adaugă într-un vas cu apă fierbinte o lingură de flori de mușețel și așează-te deasupra vasului cu capul acoperit de un prosop. Poți rămâne acolo până ce apa se răcește. După ce pielea este perfect înmuiată, atunci poți masa tenul cu ajutorul unui tifon, însă nu prea tare pentru a nu răni zonele sensibile. La final vei clăti tenul cu apa rece pentru a ajuta la închiderea porilor și bineînțeles aplică o cremă calmantă și hidratantă.

Recomandarea Vichy pentru îndepărtarea punctelor negre


Pentru tratarea punctelor negre, specialiștii Vichy îți recomandă Masca de față cu argilă pentru purificarea porilor. Masca de față minerală Vichy este produsul care asociază argilele albe cu Apa Termală Mineralizantă Vichy, pentru a deschide porii și pentru a elimina excesul de sebum fără să irite sau să usuce tenul. Este recomandată femeilor care se confruntă cu ten gras, pori dilatați și încărcați.

Punctele negre sunt dopurile formate din celule moarte și o cantitate mare de sebum care blochează oxidarea melaninei, devenind astfel negre.

go to top