Căderea părului în cele 4 anotimpuri: cum putem evita căderea părului pe parcursul întregului an

Eliminați stresul legat de căderea părului cu aceste sfaturi sezoniere pentru un păr cu aspect mai sănătos și cu mai mult volum. Pierderea sezonieră a părului este un proces obișnuit, temporar și reversibil de cădere a părului, în special vizibil toamna și primăvara. Pierderile normale de păr variază de la 50 la 100 de fire pe zi, dar în anumite perioade ale anului acestea pot crește! Nu vă îngrijorați: aceasta modificarea este un proces natural de adaptare și durează de obicei între 4-6 săptămâni.

Toamna: pregătirea pentru vremea rece

Un studiu suedez publicat în revista Dermatology a descoperit că pierderile de păr mai mari în perioadele de toamnă sunt declanșate de o creștere a părului în luna Iulie pentru protecție solară UV. Lunile Octombrie și Noiembrie tind să fie lunile de vârf în care ne cade părul. Dacă observați o cădere a părului care începe la finalul verii, ar putea fi momentul să aplicați produse de îngrijire a părului împreună cu un tratament anti-căderea părului. Cu cât începeți mai devreme cu atât va fi mai ușor să simțiți diferența.

Iarna: aveți grijă de sănătatea scalpului

Iarna, nivelul de hidratare din atmosferă scade, ducând la un scalp uscat la majoritatea bărbaților și femeilor. Părul ondulat va suferi cel mai mult deoarece acest tip de păr reacționează cel mai nefavorabil la diferitele condiții climatice. În cazul în care începeți un tratament anti-cădere a părului toamna, continuați să îl folosiți și pe parcursul iernii pentru un efect de durată. Tratamentul împotriva căderii părului Aminexil Clinical 5 a dovedit rezultate pentru îmbunătățirea stării scalpului și pentru ancorarea optimă a fiecărui fir de păr în rădăcina sa.

Primăvara: a două perioadă importantă de cădere a părului

Părulnostru are nevoie de protecție pe măsură ce zilele se lungesc. Studiile efectuate de Universitatea Maryland Medical Center arată că atunci când este folosită în mod adecvat, producția de melatonină - hormonul care joacă un rol major în sănătatea activității foliculilor, scade. Pe măsură ce corpul se obișnuiește cu noua climă, sănătatea generală a părului poate fi afectată. Detalii cu privire la studiul publicat puteți găsi aici: University of Maryland. Multe persoane iau suplimente de creștere a imunității primăvara, astfel luați în considerare suplimente fortificate cu aminoacizi, baza proteinelor de Keratină care formează firul de păr. Universitatea Harvard a identificat deficiențe ale proteinei ca și factor cheie în procesul de cădere a părului.Dacă doriți să aflați mai multe informații, puteți consulta studiile publicate de Universitatea Harvard: http://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/hair-loss-

Vara: relaxați-vă și bucurați-vă de razele soarelui

Se spune că ne cade părul vara pentru a permite corpurilor noastre să se răcorească mai ușor. Cu toate acestea, este foarte greu de demonstrat acest aspect, deoarece părului îi ia aproximativ 100 de zile să cadă o dată ce nu mai crește și să intre în etapa de repaus. Razele solare UV intense pot deteriora pielea, dar pot irita și scalpul și totodată pot usca rădăcina firului de păr. Nu vă supraexpuneți razelor solare UV și țineți minte să vă protejați și hrăniți părul cu măști de tratament.

Data publicării:

Produse recomandate

DERCOS TECHNIQUE

Șampon Ultra Calmant - Șampon pentru scalpul sensibil și păr normal până la gras

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon pentru părul normal până la gras, care calmează instantaneu scalpul și oferă efect calmant asupra senzației de mâncărime

DERCOS TECHNIQUE

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Șampon redensifiant

Pentru un fir de păr mai puternic, mai gros

Cele mai citite articole