Bifidus: noul prieten al tenului

Un ten fără probleme și un organism care funcționează mai ceva decât mecanismul unui ceas elvețian nu sunt utopii. Cu puțină grijă în alegerea produselor cu care ne hrănim ne putem bucura de o sănătate de invidiat, care pleacă, în primul rând, de la interior. Degeaba folosim cele mai bune produse cosmetice, dacă alimentația noastră nu este una echilibrată. Știați că o simplă bacterie ne ajută să ne reglăm perfect tranzitul și, astfel, să eliminăm rapid din corp toxinele? Rezultatul este unul la care toată lumea visează - un ten fără imperfecțiuni și un corp bine proporționat. Consumul regulat de produse obținute din lapte, care conțin Bifidus, ne-ar putea aduce cu un pas mai aproape de ideal. Iată ce ar trebui să știm despre această bacterie-minune.

Ce este Bifidus, mai exact?

Bifidus este un derivat probiotic, adică un microorganism care este în mod esențial o drojdie și care se găsește în mod natural în produsele lactate fermentate. Este ingredientul preferat din majoritatea iaurturilor nutritive. Bifidus exercită un efect benefic sporit asupra sănătății generale, în cantități suficiente. Studiile clinice au arătat că valoarea sa este importantă în tratarea eczemelor copilăriei, a infecțiilor interne și chiar pentru a reduce cancerul de vezică.

Suplimentele cu Bifidus sunt recomandate după tratamentul cu antibiotic, iar acesta a fost legat de longevitatea țăranilor din Bulgaria. Dar beneficiile Bifidus nu se opresc aici. Bifidus poate, de asemenea, să fie folosit în formulele de îngrijire a tenului. Nu doar că acesta este eficient în tratarea neregulilor de tip inflamator, dar cercetările recente au arătat capacitatea sa de a întări sistemul propriu de apărare a tenului împotriva agresorilor din mediu și pentru a reduce sensibilitatea pielii sau uscăciunea acesteia.

Beneficiile dovedite ale îngrijirii cu Bifidus

După rezultate promițătoare din cadrul unei serii de teste de laborator, femeile cu ten sensibil au aplicat formulele de îngrijire a pielii cu Bifidus timp de 2 luni pe parcursul studiului. Rezultatul?

Acțiune asupra barierei cutanate: pentru femei, testarea formulei Bifidus a dovedit că stratul cel mai extrem al epidermei a fost mai bine structurat și chiar mai neted. Pelicula hidrofilică a fost mult mai eficientă în a rezista atacurilor, iar proteinele legate de îmbătrânire au fost modificate.

Acțiune asupra tenului: inflamarea tenului a fost scăzută în mod semnificativ. După 57 de zile, femeile participante la test au totalizat aproximativ 60% mai puțină iritabilitate decât anterior.

Bifidus pentru ten uscat: după 29 de zile, dermatologul examinator a descoperit că femeile care utilizau Bifidus au avut în mod semnificativ o piele mai puțin uscată decât grupul placebo. Acest lucru a indicat faptul că Bifidus ar putea ajuta la contracararea efectelor negative ale vremii reci și ale aerului rece, cât și la întârzierea semnelor de îmbătrânire.

Așadar, integrați în meniul dumneavoastră zilnic o porție de iaurt sau alte produse lactate, care vă vor transforma corpul atât din interior la exterior, cât și invers.

Data publicării:

Cele mai citite articole

Acid hialuronic - buze și ten veșnic tinere

Acidul hialuronic este ingredientul anti-îmbătrânire de pe buzele fiecărui expert în îngrijirea pielii – dar cum funcționează el pentru a ne proteja pielea? Trecem în revistă toate beneficiile pe care acest ingredient puternic hidratant le poate oferi unui ten obosit și tern.

Citește mai mult

Acidul glicolic pentru ten: beneficii pentru față

Acidul glicolic face parte din familia acizilor alfa-hidroxi (n.r. AHA), este solubil în apă și are efect exfoliant pentru piele. Derivat din trestia de zahăr, acidul glicolic este un ingredient adesea întâlnit în produsele pentru îngrijirea tenului, datorită efectelor sale benefice pentru piele.

Citește mai mult