5 trucuri pentru a vă trezi cu o energie pozitivă

Adoptarea unei abordări mai sănătoase a rutinei dumneavoastră de dimineață nu înseamnă să vă treziți în zori! Iată un top de 5 trucuri rapide pentru a vă începeți ziua cum trebuie, cu eforturi minime.

1. Fiți atentă la temperatură

Deși e tentant să lăsați căldura pornită peste noapte în miezul iernii, un dormitor fierbinte vă va perturba cu siguranță ciclul de somn. Motivul? Totul ține de melatonină, hormonul responsabil cu reducerea temperaturii corpului dumneavoastră pentru a putea adormi. Când acest proces este întrerupt, adormim în general mai greu și e mai probabil să ne trezim pe parcursul nopții. Temperatura ideală pentru un somn bun tinde să fie în jur de 18°C, așa că setați termostatul pentru acele dimineți reci de iarnă!

2. Găsiți-vă motivația dimineața

Știți care e trucul pentru a avea o rutină de dimineață lipsită de stres? Ascultați-vă organismul. Meditația ghidată este un mod grozav de a începe dimineața conștientizând (LINK: Începeți ziua într‑o notă calmă cu aceste trucuri de meditație), dar dacă aveți nevoie de puțină motivație pentru a vă ajuta să vă treziți la timp, gândiți-vă la o formă blândă de yoga (LINK: Yoga de dimineață în 5 pași rapizi) sau chiar la o alergare de dimineață pentru a vă pune sângele în mișcare. Fie că vă place să stați trează până târziu, că vă treziți în zori sau că sunteți undeva la mijloc, găsiți-vă ritmul interior și începeți să faceți din activitatea de trezit o parte integrantă a rutinei de dimineață – nu mai pierdeți patruzeci de minute pe jumătate adormită pe Instagram înainte să vă dați măcar jos din pat!

3. Hidratați-vă corect!

Am discutat deja despre importanța unui mic dejun sănătos când vine vorba să vă începeți ziua cum trebuie (LINK: Importanța unui mic dejun sănătos: cum să vă începeți ziua bine), dar hidratarea este la fel de esențială dacă vreți să evitați oboseala de la jumătatea dimineții. Nutriționistul Raphaël Gruman recomandă un pahar cu apă caldă cu lămâie pentru a vă pregăti sistemul digestiv, dar și apa de la robinet e la fel de bună. Chiar mai bine – țineți un pahar cu apă lângă pat ca să fie primul lucru pe care îl vedeți când deschideți ochii.

4. Pregătiți un meniu sănătos


Să fim sincere: cu toate ne-am gândit să începem să luăm un pachet de prânz la birou, doar ca să ne trezim luni dimineața în fața unui frigider gol, întârziind la birou. Este probabil nerealist să pregătim o masă identică pentru fiecare zi a săptămânii o singură dată, dar credeți-ne când spunem că merită să petreceți mai mult timp asupra planului săptămânal al meselor – mai bine pentru portofel și pentru talie! Contul de Instagram Meal Prep on Fleek este o sursă grozavă de inspirație pentru mese sănătoase, în timp ce bloggerița vegană Oh She Glows are rețete minunate care se pot pregăti în cantități mai mari.

5. Treziți-vă și ieșiți afară!


Petrecem o treime din viață la muncă, așa că dacă (la fel ca în cazul atâtora dintre noi) jobul dumneavoastră presupune să stați mult timp în fața computerului, fiți activă dimineața pentru a avea o zi mai sănătoasă și mai productivă. Dacă antrenamentele de dimineață nu sunt pe placul dumneavoastră, consultați ideile noastre de îmbunătățire a drumului spre birou (LINK: 5 moduri rapide și sănătoase de a vă îmbunătăți drumul spre birou) – chiar și coborând din metrou sau autobuz cu trei stații mai devreme puteți contracara efectele negative pe care le au asupra mușchilor noștri opt ore de stat la birou.[1]

[1] http://www.huffingtonpost.com/2013/08/07/yoga-desk-job_n_3707818.html

Data publicării:

Produse recomandate

LIFTACTIV

Collagen Specialist Cremă de zi

Îngrijire zi - Default

Corectează semnele reducerii nivelului de colagen din piele 50ml

Cele mai citite articole

Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

Citește mai mult

Menopauza: Cum îmi adaptez dieta la 50 de ani?

S-a dovedit că frecvența apariției simptomelor deranjante ce apar la menopauză, precum și intensitatea lor pot fi reduse semnificativ cu o dietă echilibrată care furnizează toți nutrienții necesari. Descoperăcare sunt cei pe care trebuie să îi știi.

Citește mai mult