OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Previous

SCALPUL ÎMBĂTRÂNIT

La fel ca orice altă zonă a corpului, scalpul îmbătrânește treptat, însă pentru că e acoperit de par, acest lucru nu este vizibil. Mai mult, îmbătrânirea al scalpului uman diferă de cel al tenului. Ridurile, ptoza, petele pigmentate și pierderea elasticității, atât de evidente în cazul pielii de pe față, sunt bine ascunse de podoaba capilară. Acest proces inevitabil a fost studiat în repetate rânduri. O cercetare impresionantă realizată de L’Oréal R&I și Pr Piérard (Universitatea din Liège, Belgia), a analizat 650 de biopsii ale scalpului, probele fiind prelevate de la femei și bărbați caucazieni, de diferite vârste, care sufereau sau nu de alopecie.
Markerii imuno-histologici au evidențiat schimbări complet diferite în funcție de gen, îmbătrânirea scalpului bărbaților fiind mai precoce și mai accelerată decât în cazul femeilor. La toți subiecții, schimbările produse la nivelul scalpului odată cu înaintarea în vârstă au constat în subțierea epidermei, vase de sânge mai puțin dense și dermis afectat de elastoză (ca rezultat al expunerii la soare).
S-a constatat că alopecia imită și amplifică astfel de modificări, deși nu poate fi trasă o concluzie clară (cauză, consecință?).
Prin urmare, îmbătrânirea scalpului este un proces lent, subtil și invizibil, pe care persoana afectată nu-l percepe. Albirea, căderea și subțierea părului sunt, fără îndoială, indicatori importanți ai unui scalp îmbătrânit pentru majoritatea oamenilor, deși sensibilitatea și mâncărimile scad progresiv odată cu vârsta.
Cu toate acestea, faptul că îmbătrânirea scalpului are loc odată cu îmbătrânirea restului corpului, îi ajută pe cei afectați să conștientizeze acest proces. De exemplu, pe măsură ce înaintează în vârstă, multe persoane se confruntă cu dificultăți în șamponarea sau coafarea părului, deoarece ridicatul brațelor devine o mișcare din ce în ce mai greu sau mai dureros de executat.
Crearea unor produse speciale pentru scalpul îmbătrânit, pe lângă scopurile raționale, de natură biologică, ar trebui să fie concentrată pe observarea și încorporarea celor mai comune nevoi fizice de bază ale consumatorilor în vârstă.

MESAJE CHEIE

Îmbătrânirea scalpului constă în schimbări biologice subtile, lente și invizibile care sunt complet diferite față de cele ale tenului. Semnele asociate (căderea, subțierea, albirea părului) sunt momentan driverele principale ale produselor create special pentru scalpul îmbătrânit.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_56_THE_AGEING_SCALP.jpg