Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață?

De ce este micul dejun atât de important?

Rețete pentru mic dejun există o mulțime, însă e important să cerem sfatul unui specialist, dacă vrem să cunoaștem cu adevărat tainele meselor care ne hrănesc, nu doar ne oferă senzația de sațietate.

Am cerut sfaturile nutriționistul Raphaël Gruman pentru a afla care sunt beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie pentru pregătirea unui mic dejun excelent.Celor mai mulți dintre noi ne este greu să ne dăm jos din pat dimineața, dar ce ne facem când senzația de adormire ajunge să dureze mare parte din zi, dacă nu chiar toată ziua? Nutriționistul Raphaël Gruman explică: „Atunci când ne trezim după o noapte de somn, organismele noastre sunt deshidratate. Acest lucru duce la senzația de oboseală – de fapt, chiar și o scădere cu 2% a apei din corp ne poate face să avem cu 20% mai puțină energie pe parcursul zilei.”  

Dacă vreți să începeți ziua pline de energie, faceți din rehidratare prioritatea numărul 1. Altfel spus, consumați cel puțin un pahar cu apă imediat ce v-ați trezit. Raphaël recomandă să treziți stomacul cu o cană de apă caldă cu lămâie băută cu cincisprezece minute înainte de masă. Astfel vă veți „deschide” sistemul digestiv, vă veți stimula metabolismul și vă veți pregăti organismul pentru prima masă a zilei.

Trucuri pentru un mic dejun sănătos

Aveți tendința de a vă trezi înfometate? Vești bune! Raphaël spune că, de vreme ce organismul are la dispoziție toată ziua pentru a consuma combustibilul pe care îl primește la micul dejun, aproape orice e permis. Adică dacă vă doriți să profitați cât mai mult de micul dejun înaintea unei zile aglomerate, nu ratați aceste ingrediente-cheie:  

  • Zaharuri complexe – Raphaël recomandă zaharuri care se descompun lent, cum ar fi pâinea integrală sau musli, pentru a-i oferi organismului un plus de energie pentru întreaga zi – fără a fi nevoie de acel baton de ciocolată de la ora 4.
  • Proteine – Fie că vă plac ouăle, somonul, brânza sau nucile, dacă includeți proteine în farfuria dumneavoastră dimineața veți menține organismul treaz toată ziua, evitând orice pierderi de energie după-amiaza.
Chiar dacă nu suportați ideea unui mic dejun substanțial, Raphaël spune că e important să vă asigurați că mesele dumneavoastră sunt echilibrate pe parcursul zilei. Dacă exagerați seara, este mult mai probabil să dormiți prost, ceea ce înseamnă că va fi și mai puțin probabil să vreți să vă dați jos din pat a doua zi. Așadar, dacă vreți să rezolvați problema energiei organismului dumneavoastră, un mic dejun copios poate fi exact ceea ce vă trebuie!

Data publicării:

Produse recomandate

APĂ TERMALĂ

Apă Termală Mineralizantă Vichy

Curățare ten - Apă termală

Bogată în 15 minerale ce întăresc bariera, făcând-o să pară mai sănătoasă.

AQUALIA THERMAL

Cremă rehidratantă pentru ten normal

Îngrijire zi - Îngrijire ten normal-mixt

Hidratare 48 ore. 97% formulă de origine naturală, cu Acid Hialuronic.

AQUALIA THERMAL

Cremă rehidratantă pentru ten uscat și foarte uscat

Îngrijire zi - Ingrijire de zi pentru ten uscat

Hidratare 48 ore. 97% formulă de origine naturală, cu Acid Hialuronic.

Cele mai citite articole

Menopauza: Cum îmi adaptez dieta la 50 de ani?

S-a dovedit că frecvența apariției simptomelor deranjante ce apar la menopauză, precum și intensitatea lor pot fi reduse semnificativ cu o dietă echilibrată care furnizează toți nutrienții necesari. Descoperăcare sunt cei pe care trebuie să îi știi.

Citește mai mult

De ce nu pot pierde în greutate la menopauză?

Menopauza provoacă modificări hormonale în corpul femeii, ceea ce poate duce la boli și afecțiuni. Aceste schimbări produc și luarea în greutate. Deci, ce se întâmplă în corpul tău pe durata menopauzei? De ce este atât de greu să pierzi în greutate?

Citește mai mult