Cremele hidratante pentru față - esențiale în rutina zilnică de îngrijire

E important să punem preț pe hidratarea corpului atât din interior, dar mai ales de la exterior, dacă vrem să avem o piele tânără pentru cât mai mult timp. De ce e necesar să alegeți o anumită cremă hidratantă de față?

Probabil pare o întrebare de bază în frumusețe, dar deoarece vârsta, tipul de piele și chiar perioada anului ne pot afecta semnificativ tenul, merită discutat și acest lucru.

Cremă hidratantă de față versus cremă de corp

Deloc surprinzător, pielea feței are nevoi diferite de pielea de pe corp. Acest lucru înseamnă că atunci când vă doriți să aveți grijă de tenul dumneavoastră, este important să luați în considerare stresul zilnic la care este expusă pielea dumneavoastră. Pielea de pe față este mai puțin acoperită decât pielea de pe orice altă zonă a corpului, ceea ce o expune mai mult la factorii externi dăunători, cum ar fi razele UV și poluare. Drept urmare, tenul e primul care prezintă semnele vizibile ale îmbătrânirii. Asta înseamnă că spre deosebire de cremele hidratante pentru corp, care tind să aibă o textură mai groasă și care sunt de obicei parfumate, cremele hidratante pentru față sunt deseori hipoalergenice pentru a nu irita pielea delicată a feței.

De ce aveți nevoie de o cremă hidratantă de față?

Fața este printre zonele corpului cu cea mai subțire piele, cea mai delicată parte a sa – zona de sub ochi – având o grosime medie de numai 0,5 mm. Mai mult, tenul nu are depunerile de grăsime care se găsesc în alte zone ale corpului, cum ar fi coapsele și antebrațele, ceea ce o expune mai mult la uscăciune. Acest lucru înseamnă că, spre deosebire de alte zone ale corpului, fața este printre primele care arată semnele vizibile ale îmbătrânirii. Pe scurt? Hidratarea este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru pielea dumneavoastră când vreți să-i asigurați viitorul pe termen lung (nu degeaba vă spunem să beți suficientă apă!)

Cum se hidratează tenul?

Când vine vorba de hidratarea feței, apar în ecuație mai mulți factori. Din fericire, Vichy Minéral 89 combină proprietățile intens hidratante ale acidului hialuronic cu o textură ușoară și proaspătă, întărind bariera pielii fără a-i da o textură grasă sau neconfortabilă. În general, epiderma noastră este cea mai groasă în adolescență și după douăzeci de ani. Deși acest lucru poate fi util când vine vorba de prevenirea apariției ridurilor și liniilor fine, asta duce și la o producție crescută de sebum, ceea ce duce la imperfecțiuni și, ocazional, acnee. Pentru a combate acest lucru, tenul gras trebuie să aleagă texturi ușoare care nu blochează porii.  
La fel, deoarece pielea se subțiază cu vârsta, capacitatea sa de a reține apa scade dramatic. Pielea hidratată are mai puține șanse de a prezenta linii și riduri fine, așa că alegând o cremă de zi îmbogățită cu ingrediente hidratante veți reduce semnele vizibile ale îmbătrânirii, evitând alte daune provocate de expozom.

Câte tipuri de piele există?

Pielea sensibilă trebuie să aleagă produse hipoalergenice, care nu irită pielea delicată. Pielea cu mâncărimi are nevoie de o textură ușoară și proaspătă pentru a nu o „sufoca”. Din fericire, Minéral 89 se aplică ușor pe piele și este absorbit aproape instantaneu, lăsând o senzație răcoroasă și proaspătă, confortabilă pentru piele. Pielea uscată trebuie să aleagă formule cu ingrediente hidratante, cum ar fi glicerina și acidul hialuronic, pentru a reface bariera cutanată.

Cum alegi crema hidratantă în funcție de anotimp?

Vara, pielea produce deseori mai mult sebum, ceea ce duce la apariția mai multor coșuri și imperfecțiuni. Chiar dacă tenul dumneavoastră pare mai gras ca de obicei, asta nu înseamnă că trebuie să uitați de hidratarea pielii! Datorită concentrației ridicate de Apă Termală Mineralizantă Vichy, Minéral 89 este îmbogățit cu 15 minerale esențiale, în timp ce textura lui fină și răcoroasă este ideală pentru zilele fierbinți de vară. Iarna, pe de altă parte, poate lăsa pielea complet uscată din cauza încălzirii încăperilor. Deși exfolierea este un mod grozav de a elimina pielea uscată sau moartă de pe corp, unele exfoliante pot fi prea aspre pentru pielea delicată a feței, ceea ce înseamnă că prevenția este mai bună decât tratamentul atunci când vă doriți să vă protejați împotriva deshidratării.

Cea mai bună cremă hidratantă pentru pielea uscată

Textura ușoară și hidratantă de gel a Minéral 89 de la Vichy o face ideală pentru pielea uscată, hidratând-o fără a sufoca epiderma. Formula sa conține peste 89% Apă Mineralizantă Vichy, care s-a dovedit că întărește și consolidează pielea pentru a ajuta la combaterea pierderii de apă, ajutând tenul să rămână proaspăt și hidratat. Mai mult, Minéral 89 de la Vichy poate fi utilizat fără alte produse sau sub crema dumneavoastră obișnuită de zi, pentru un plus de hidratare, fiind totodată un tratament hidratant ideal.

Data publicării:

Produse recomandate

APĂ TERMALĂ

Apă Termală Mineralizantă Vichy

Curățare ten - Apă termală

Bogată în 15 minerale ce întăresc bariera, făcând-o să pară mai sănătoasă.

AQUALIA THERMAL

Cremă rehidratantă pentru ten normal

Îngrijire zi - Îngrijire ten normal-mixt

Hidratare 48 ore. 97% formulă de origine naturală, cu Acid Hialuronic.

Cele mai citite articole