OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Beneficii apă micelară: Ghid complet de informații utile pentru sănătatea tenului tău

Curățarea tenului este foarte importantă atunci când vrei să te bucuri de o piele fină, lipsită de probleme, pe care machiajul rezistă ore în șir. Pregătește-te să introduci în rutina zilnică, dacă nu ai făcut-o deja, un produs cosmetic al cărui rol principal este acela de a-ți păstra pielea feței curată și luminoasă. Este vorba, desigur, despre apa micelară, foarte populară în rândul femeilor care prețuiesc frumusețea.

În acest material ți-am pregătit un ghid complet de informații utile pentru sănătatea tenului tău, pe care o poți obține și păstra cu ajutorul unei soluții micelare demachiantă. Iată ce trebuie să știi despre beneficiile acestui produs cosmetic.

Ten sanatos

Ce este apa micelară?

Apa micelară a fost cunoscută pentru prima dată în Franța drept un detergent facial creat, așa cum îi spune și numele, din micele. Acestea sunt molecule de mici dimensiuni cu calități atât hidrofile, cât și hidrofobe. Cu alte cuvinte, micelele au capacitatea de a atrage și stoca în tamponul din bumbac pe care îl folosim în procesul de demachiere particulele de machiaj, pornind de la fond de ten, mascara sau fard de pleoape ori ruj, dar și praful sau alt tip de impurități care s-ar putea prinde de pielea feței noastre. Apa micelară este clară, transparentă, asemenea apei obișnuite, dar atunci când intră în contact cu tenul tău vei observa că acest produs cosmetic are capacitatea de a hidrata profund pielea.

Apa micelară a devenit rapid o alternativă preferată de femei din toată lumea datorită faptului că aceasta este foarte delicată cu tenul, indiferent de nivelul de sensibilitate al acestuia, aspect care, în cazul altor produse de curățare a pielii, nu poate fi valabil. Piața cosmeticelor cuprinde și produse care au pe lista de ingrediente și alcoolul, substanță care irită pielea. Apa micelară, pe de altă parte, nu este deloc agresivă în procesul de îndepărtare a machiajului și a sebumului feței. Tocmai de aceea, e posibil, dacă ai tenul prea gras ori dacă te confrunți cu problema unui ten gras cu tendință acneică, ca apa micelară să nu fie soluția neapărat ideală pentru tine.

Cum acționează apa micelară?

Apa micelară aduce beneficii pielii prin curățarea blândă, dar amănunțită, a tenului. Un mare avantaj al apei micelare este acela că, după utilizarea sa, nu este necesară clătirea. Asta înseamnă că te poți demachia sau îți poți curăța tenul după bunul plac oriunde te-ai afla, spre deosebire de situația în care faci toate astea cu un demachiant cremă, când clătirea cu apă este necesară.

După utilizarea apei micelare îți vei simți pielea perfect curată, hidratată și reîmprospătată. Secretul unui efect perfect pentru orice tip de ten, deci chiar și pentru curățarea unui ten cu probleme, stă în faptul că eficiența apei termale este mare, chiar și fără o frecare dură.

Care sunt beneficiile unei ape termale?

În afară de lejeritatea cu care o poți folosi în orice mediu și de compatibilitatea cu toate tipurile de ten a acestui produs cosmetic, despre care ți-am explicat mai sus, apa micelară mai are câteva beneficii demne de luat în calcul atunci când cauți o soluție demachiantă eficientă pentru pielea ta. Iată care sunt acestea:

Îndepărtează machiajul cu ușurință, chiar și pe cel rezistent la apă

Asemenea unui magnet, micelele vor capta și îndepărta impuritățile, sebumul și machiajul fără să fie nevoie de frecare dură. În urma lor, pielea feței tale va rămâne perfect curată și hidratată, departe de a fi pe punctul de a se usca în exces.

Menține echilibrul pielii

Pielea noastră are o barieră naturală ce joacă rol de protecție în fața umidității și a factorilor externi, care ar putea-o deteriora. Produsele de cosmetică dure pot îndepărta acest „scut” al tenului, ceea ce poate degenera rapid în instalarea anumitor probleme. Curățarea „tradițională” a pielii, cu ajutorul acestor produse sau a săpunului, poate crea, în timp, o sensibilitate a pielii, pe care, suntem siguri, nu ți-o dorești. Apa micelară te ajută să cureți tenul fără a-l „dezbrăca” de bariera sa naturală.

Îți face pielea mai fină

O altă caracteristică a apei micelare este aceea că va ajuta la o curățare profundă a pielii, lăsând-o mai frumoasă, mai luminoasă și mai catifelată de la o utilizare la alta. Chiar și tenul cu tendințe de îngrășare poate fi îmbunătățit, dacă vei apela la o apă micelară matifiantă pentru rutina de îngrijire a feței tale, așa cum este Apa Micelară Purete Thermale, special creată pentru pielea mixtă sau grasă. Aceasta va deveni din ce în ce mai suplă, fiind hidratată corespunzător în urma utilizării apei termale.

Îți va permite retușarea machiajului

Dacă conturul ochiului stâng a ieșit perfect, dar te-ai încurcat la a trage linia tușului dreaptă la celălalt ochi, nu-ți face griji. Nu va trebui să o iei de la capăt, cu aplicarea anticearcănului, a fondului de ten și așa mai departe. Cu ajutorul unui tampon din bumbac și a câtorva picături de apă micelară, vei putea retușa machiajul acolo unde se impune situația.

O vei putea lua oriunde cu tine

Dacă pleci în vacanță sau pur și simplu ești nevoită să stai departe de casă pentru câteva zile, nu va fi nevoie să cari cu tine tot arsenalul de produse cosmetice pe care le folosești în rutina zilnică de curățare a feței. Așa cum îți explicam mai sus, apa micelară îți va asigura atât o demachiere eficientă, cât și o hidratare perfectă, așa că îți poți ușura bagajul, luând doar flaconul de demachiant integral 3 în 1 Purete Thermale cu tine. Acest produs, așa cum îi spune și numele, joacă trei roluri simultan. Este un lapte demachiant bun, un tonic excelent, dar și o soluție potrivită pentru îndepărtarea machiajului din jurul ochilor.

Ten in jurul ochilor

Eventuale efecte secundare ale utilizării apei termale

Așa cum îți spuneam mai sus, apa termală este potrivită pentru toate tipurile de ten, fiind cunoscută ca produs multifuncțional pe care majoritatea femeilor îl folosește. Însă nu e obligatoriu ca apa termală să fie cel mai indicat produs cosmetic și în cazul tău.

De exemplu, este posibil ca apa micelară pe care o folosești să nu îndepărteze cum ți-ai dori un machiaj al ochilor rezistent la apă și să fie nevoie de suplimentarea acestui produs cosmetic cu un șervețel demachiant pentru a scăpa complet de make-up. Pentru un machiaj  „încăpățânat” îți recomandăm să folosești demachiantul bifazic waterproof pentru ochi sensibili Purete Thermale de la Vichy, care e recomandat chiar și persoanelor care folosesc lentile de contact.

Eșecul de a îndepărta corect machiajul ochilor poate contribui la o afecțiune numită disfuncție a glandei meibomiene, care se caracterizează prin simptome precum disconfort, uscăciune și durere a ochilor, așa că ai face bine să nu ignori o demachiere ca la carte în fiecare zi.


În concluzie, apa micelară este un produs de îngrijire a pielii care nu ar trebui să-ți lipsească, dacă vrei să ai o piele curată și tonifiată. Pe lângă promovarea hidratării pielii, îndepărtarea impurităților și a sebumului feței, apa micelară este potrivită pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă.
În plus, acest produs cosmetic este portabil, convenabil și ușor de utilizat. Dacă vrei să te bucuri de toate avantajele utilizării apei micelare, te invităm să comanzi o soluție micelară demachiantă de la Vichy.
Iar dacă vrei ca rutina ta zilnică să fie una „ca la carte”, te încurajăm să afli de la experții noștri care sunt cei trei pași simplu pentru un ten curat, hidratat și protejat.

Data publicării:

Produse recomandate

Apă Micelară - Piele sensibilă<br />

Apă Micelară - Piele sensibilă

Soluție micelară 3 în 1 pentru curățarea tenul sensibil cu imperfecţiuni

Soluție micelară 3 în 1 pentru curățarea tenul sensibil cu imperfecţiuni

( 1 Păreri )

Gel de curățare cu efect de prospețime

Gel de curățare cu efect de prospețime

( 1 Păreri )

Loțiune tonică cu acțiune de perfecționare<br />

Loțiune tonică cu acțiune de perfecționare

Spumă de curățare cu efect de luminozitate

Spumă de curățare cu efect de luminozitate

Cel mai vândut

Demachiant integral 3 în 1

Demachiant integral 3 în 1

( 2 Păreri )

Demachiant bifazic waterproof pentru ochi sensibili

Demachiant bifazic waterproof pentru ochi sensibili

( 1 Păreri )

go to top