Adevărat sau fals: stilul de viață cauzează căderea părului?

Ar putea fi stilul de viață vinovat pentru căderea părului? Am rugat-o pe experta Laurie Jacquet, care lucrează la Departamentul Internațional de Comunicări Științifice Vichy, să clarifice anumite concepții greșite, și să ne ofere sfaturi despre cum să controlăm simptomele asociate căderii părului.

Adevărat sau fals: exercițiul fizic poate cauza căderea părului

Fals! Deși unele persoane cred că impactul hormonal pe care exercițiul fizic îl are asupra organismului, și anume eliberarea testosteronului, cauzează căderea părului, experta Vichy Laurie Jacquet ne explică: „Nu există o corelație demonstrată între exercițiul fizic și căderea prematură a părului. Dimpotrivă, să fii activ este cheia spre a avea grijă de sănătatea generală, precum și spre consolidarea sistemului nostru cardiovascular și imunitar. Endorfinele eliberate ajută la combaterea efectelor negative pe care stresul le poate avea asupra organismului, precum și la sporirea stimei de sine, deseori prima care este afectată atunci când observăm căderea părului.”

Adevărat sau fals: prea mult sex poate cauza căderea părului

Fals! Sexul are multe efecte benefice, însă un mit popular sugerează că petrecerea a prea mult timp în dormitor duce la căderea părului, în special la bărbați. Puteți răsufla ușurat: de fapt, nu există o dovadă științifică că a face dragoste prea des (sau nu suficient de des) duce la căderea prematură a părului. Laurie spune că „în ceea ce privește factorii care influențează căderea părului, genetica este încă prima pe listă”.

Trucuri referitoare la stilul de viață care vă vor ajuta să faceți față căderii părului

Deci, ce dă rezultate când vine vorba de combaterea căderii părului? Am rugat-o pe Laurie să impărtășească cu noi trucurile experților pentru a combate căderea părului.

Răsfățați-vă cu un masaj capilar, din când în când, pentru a stimula circulația sângelui la nivelul scalpului.  Acesta poate fi făcut acasă, cu câteva mișcări simple, dar nu ezitați să vă răsfațați și la salonul de coafură! Scopul este acela de a stimula microcirculația, așa că nu apăsați prea tare, este suficient să folosiți numai vârfurile degetelor!

În general, să vă faceți timp pentru o activitate care vă va ajuta să vă relaxați poate avea un impact semnificativ asupra nivelului de stres al organismului. Poate dura ceva timp până la dispariția simptomelor căderii părului, însă este important să rămâneți încrezătoare, așa că nu vă fie frică să mergeți la sală, în timp ce problema se rezolvă de la sine.

În cele din urmă, Laurie recomandă să fiți mai atentă la ceea ce puneți în farfurie, la urma urmei, ești ceea ce mănânci! Sănătatea și puterea părului dumneavoastră pot fi afectate de alimentație, deci probabil merită să luați în considerare suplimentele dacă vreți să vă adaptați alimentația. În ceea ce privește ingredientele, alegeți alimente bogate în vitamina B, esențiale pentru păr, piele și unghii sănătoase. Ouăle, carnea roșie și peștele gras sunt foarte bune pentru început, fiind de asemenea bogate în proteine, elementele care construiesc un păr sănătos.

Data publicării:

Produse recomandate

DERCOS TECHNIQUE

Șampon Ultra Calmant - Șampon pentru scalpul sensibil și păr normal până la gras

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon pentru părul normal până la gras, care calmează instantaneu scalpul și oferă efect calmant asupra senzației de mâncărime

DERCOS TECHNIQUE

Șampon Ultra Calmant - Șampon pentru scalp uscat și păr uscat

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon pentru părul uscat care calmează instantaneu scalpul și oferă efect calmant asupra senzației de mâncărime

DERCOS TECHNIQUE

Dercos PSOlution Șampon tratament keratoreductor

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon împotriva mătreții dezvoltat pentru scalpul predispus la psoriazis care reduce numărul de scuame, ameliorează mâncărimea și roșeața.

Cele mai citite articole