Acid hialuronic - buze și ten veșnic tinere

Acidul hialuronic este ingredientul anti-îmbătrânire de pe buzele fiecărui expert în îngrijirea pielii – dar cum funcționează? Trecem în revistă toate beneficiile pe care acest ingredient puternic hidratant le poate oferi unui ten obosit și tern.

Ce este acidul hialuronic?


Cunoscută și ca AH, această moleculă zaharoasă (descrisă de cercetători drept „mâzgă” până la sfârșitul anilor 1970 – da, vorbim serios!) este iubită de dermatologi pentru proprietățile sale intens hidratante – de fapt, un singur strop de acid hialuronic poate ține până la de 1.000 de ori greutatea sa în apă. Aceste capacități hidratante impresionante au făcut din acidul hialuronic una dintre principalele componente ale tuturor tipurilor de produse de îngrijirea pielii, de la seruri la boostere și complexe anti-îmbătrânire.   Așadar, cum funcționează acidul hialuronic? Totul are de-a face cu mărimea moleculei. Nu toți acizii hialuronici sunt identici, așa că e important să știți puțin mai multe despre ce pot face pentru pielea dumneavoastră diferitele tipuri de AH. Acidul hialuronic cu masă moleculară ridicată este mai mare decât cel cu masă moleculară redusă, ceea ce îl face ideal pentru netezirea și creșterea volumului suprafeței pielii. Moleculele mai mici penetrează mai profund epiderma, fiind astfel mai potrivite pentru produsele specializate sau orientate de îngrijirea pielii.

Acidul hialuronic este sigur?


Deoarece acidul hialuronic este o moleculă prezentă în mod natural în piele, este perfect sigur să fie consumată oral ca supliment sau aplicată topic prin diverse produse de îngrijirea pielii. Natural și eficient, acidul hialuronic este și foarte blând cu pielea – putând fi folosit de orice tip de piele, la orice vârstă.

Acidul hialuronic poate tine de
1000 ori greutatea sa in apa

În ce se găsește acidul hialuronic?

Când vine vorba de combaterea semnelor vizibile ale îmbătrânirii, acidul hialuronic ocupă primul loc pe lista ingredientelor-minune de urmărit. Acidul hialuronic se găsește în fillere, pe care chirurgii plasticieni și dermatologii le folosesc uneori pentru a reda volum pielii. Pentru utilizarea zilnică, acidul hialuronic este printre cele mai frecvente ingrediente din cremele hidratante, seruri, boostere și măști de față. Perfect pentru utilizarea zilnică, Minéral 89 folosește puterile acidului hialuronic cu masă moleculară ridicată, funcționând alături de Apa Termală Mineralizantă Vichy pentru a împrospăta și hidrata pielea zi de zi.

Acidul hialuronic - beneficii pentru piele

Totul ține de hidratare. În primul rând, e important de știut de ce hidratarea este atât de importantă pentru o piele sănătoasă, cu un aspect proaspăt. Fiind cel mai mare organ al corpului omenesc, sarcina pielii este de a funcționa ca barieră, protejându-ne de elementele dăunătoare care ne pot afecta sau leza pielea. Aceste elemente externe, cunoscute colectiv sub denumirea de expozom, includ orice de la leziunile provocate de soare și un somn insuficient până la fumat și poluare. Cu cât sunt mai puternice celulele din epidermă – stratul extern al pielii – cu atât este mai hidratată pielea. Acest lucru îi permite pielii să-și joace rolul protector cât mai bine, luptând împotriva oricăror elemente, de la bacterii și infecții la  impactul radicalilor liberi.

Cum hidratează pielea acidul hialuronicAcidul hialuronic funcționează umplând spațiile care separă celulele epidermei – ca o analogie grosieră, imaginați-vă că turnați apă într-o piscină goală, în care se găsesc mingi de tenis. Această creștere a nivelului apei din piele duce în mod natural la o piele mai plină de volum, și, prin extensie, la o piele mai netedă. Deși este incredibil de eficient în ce privește prevenirea pierderii de apă, acidul hialuronic are o durată de viață relativ scurtă (mai puțin de o zi) atunci când este aplicat pe piele.[1] Cu alte cuvinte, aplicarea zilnică este esențială pentru a obține toate beneficiile acestui salvator al pielii! Împreună cu Apa Mineralizantă Vichy, acidul hialuronic ajută la întărirea funcțiilor de barieră fizică ale pielii, îmbunătățind retenția de apă și structura pielii. Aflați de ce ar trebui să adăugați Minéral 89 în rutina dumneavoastră de îngrijire a pielii aici.
[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583886/

Data publicării:

Produse recomandate

MINÉRAL89

EYES - Gel pentru conturul ochilor

Îngrijire ochi - Pentru conturul ochilor

Efect reparator și de fortifiere

Cele mai citite articole

Acidul glicolic pentru ten: beneficii pentru față

Acidul glicolic face parte din familia acizilor alfa-hidroxi (n.r. AHA), este solubil în apă și are efect exfoliant pentru piele. Derivat din trestia de zahăr, acidul glicolic este un ingredient adesea întâlnit în produsele pentru îngrijirea tenului, datorită efectelor sale benefice pentru piele.

Citește mai mult

Bifidus: noul prieten al tenului

Sunteți deja familiari cu Bifidus. Nu-i așa? Ei bine, intestinele dumneavoastră cu siguranță sunt. Bifidus este una dintre florele prietenoase care se găsesc acolo pentru a împiedica bacteriile periculoase să se dezvolte și este un star în romanul de succes al Giuliei Enders: “Charming Bowels”.

Citește mai mult