OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Cel mai bun fond de ten - Cum alegi și cum aplici corect

Pentru a descoperi cel mai bun fond de ten potrivit tenului tău, trebuie să acorzi suficient timp și să fii atentă la detalii. Fondul de ten, ales corect, în funcție de tipul tenului tău, de tonul acestuia, de gradul de acoperire, de consistență și de luminozitate, conferă pielii un aspect natural, uniform și proaspăt, făcând-o să arate impecabil atât în spațiile luminate artificial, cât și la lumina naturală a zilei. Un fond de ten cumpărat în grabă, după o testare rapidă a nuanței pe încheietura mâinii, îți poate ruina un look altfel construit cu grijă.

O soluție eficientă pentru a găsi cel mai bun fond de ten care acoperă imperfecțiunile și te face să arăți perfect este să te documentezi și să încerci mai multe produse. Doar prin încercare și eroare vei putea identifica fondul de ten ideal, care se simte bine pe piele și care îți oferă o acoperire naturală și de durată.

În acest articol îți vom prezenta tot ce trebuie să știi ca să poți alege dintre zecile de tipuri de fond de ten, pe cel care ți se potrivește perfect. Nu ne vom opri aici, pentru că nici cel mai bun fond de ten din lume nu oferă rezultate optime dacă nu este aplicat corect, ci îți vom spune când poți aplica fondul de ten folosind degetele și când ar trebui să folosești buretele sau pensula. La final, specialiștii Vichy îți vor recomanda câteva sfaturi și trucuri ce îți vor face rutina de machiaj mai simplă și mai eficientă.

Cel mai bun fond de ten

Tipuri de fond de ten

Există mai multe tipuri de fond de ten, în funcție de consistență, rezistență la transfer, putere de acoperire, ingrediente și luminozitate. Înainte de a porni în căutarea fondului de ten perfect, trebuie să  te familiarizezi cu avantajele și dezavantajele fiecăruia.

În funcție de consistență:

Fond de ten lichid - Este fluid, hidratant și relativ ușor de aplicat. Ascunde cearcănele și petele de pe piele, conferindu-i un aspect neted și uniform. Poate avea efect de acoperire completă dacă îl aplici în mai multe straturi, folosind fie degetele, fie buretele, fie o pensulă. Există fonduri de ten lichide pe bază de apă sau ulei, într-o diversitate de nuanțe și formule.

Fond de ten pudră - Disponibil atât în formă compactă, cât și ca pudră liberă, se aplică foarte ușor și este ideal atunci când te grăbești. Absoarbe excesul de sebum și nu hidratează. Oferă pielii un aspect natural, uniform și mat. Este potrivit pentru a-ți retușa machiajul în timpul zilei. Poate fi aplicat cu buretele uscat sau umed, ori cu pensula.

Fond de ten cremă - Are o textură groasă și cremoasă, o putere mare de acoperire și hidratează foarte bine pielea. Unele fonduri de ten tip cremă conferă pielii o tentă lucioasă, altele un aspect mat. Poate fi aplicat cu degetele, cu buretele sau cu pensulă speciale.

Fond de ten spumă (mousse) - Este o combinație între fondul de ten lichid și cel cremos. În ciuda texturii unice, ușoare și aerate, conferă pielii un aspect mat. Se aplică ușor, folosind degetele sau o pensulă de fond de ten.

Fond de ten cremă cu efect de pudră - Este disponibil în formă compactă, are o textură cremoasă, dar după aplicare, conferă pielii un aspect mat și uniform, similar fondului de ten tip pudră.

Fond de ten solid - Îl găsești de obicei în formă de baton (stick). Se usucă repede după aplicare și conferă pielii un aspect mat. Are o textură densă, acoperă bine imperfecțiunile, dar poate fi prea dens pentru un machiaj de zi.

Fond de ten spray - Este ideal pentru retușarea machiajului, dar un fond de ten profesional tip spray îți poate asigura un look impecabil de-a lungul întregii zile. Are o textură ușoară, ce lasă pielea netedă și plăcută la atingere. Puterea de acoperire crește pe măsură ce aplici mai multe straturi.

Fond de ten cushion - Este un produs inovator ce îmbină avantajele fondului de ten lichid și ale celui pudră. Ambalajul este compact, la fel de practic ca cel al unei pudre, iar produsul constă într-un burete îmbibat cu fond de ten lichid. Prin apăsare cu buretele de machiaj, este eliberată exact cantitatea necesară de fond de ten pentru o aplicare. Poți reaplica produsul pe piele până când obții acoperirea dorită, fără să creezi efectul de mască.

În funcție de puterea de acoperire:

Fond de ten cu acoperire medie sau mare - În această categorie intră toate fondurile de ten menționate mai sus.

Creme nuanțatoare - Aici găsim cremele BB (Blemish Balm, Beauty Balm), cremele CC (Color Correcting) și cremele hidratante cu pigment. Rolul principal al acestor creme este de îngrijire și protecție a pielii, dar datorită pigmenților conținuți, pot înlocui fondurile de ten. Oferă pielii un aspect natural, neted și proaspăt, o hidratează și o protejează de razele UV. Poți opta pentru acest tip de produse atunci când vrei să obții un look fresh, beneficiind în același timp de funcțiile de îngrijire a pielii, și când nu ai nevoie de o acoperire completă.

În funcție de ingrediente:

În funcție de tipul ingredientelor principale dintr-un fond de ten, îți poți da seama dacă produsul este unul pe bază de silicon, de apă sau de ulei. De ce ar trebui să știi acest lucru? Ca să te asiguri că primer-ul și fondul de ten sunt compatibile.

Înainte de a aplica fondul de ten, pielea trebuie pregătită cu ajutorul unui produs cosmetic de bază numit primer. Dacă formula acestuia nu este compatibilă cu cea a fondului de ten, machiajul nu va rezista. Cu alte cuvinte, dacă folosești un primer pe bază de silicon și un fond de ten pe bază de apă, pe parcursul zilei vei constata că fondul de ten nu rezistă așa cum ar trebui, chiar dacă este unul profesional.

Iată cum identifici cele trei tipuri de fonduri de ten în funcție de ingrediente:

Fond de ten pe bază de silicon: Lista de ingrediente conține, pe primele poziții, substanțe a căror denumire se termină în -cone sau -siloxane.

Fond de ten pe bază de apă - Pe prima poziție din lista de ingrediente se găsește apa. Totuși, trebuie să știi că fondurile de ten fluide conțin într-o mare proporție apă, dar nu toate sunt pe bază de apă. Dacă observi elemente precum Meticonă, Dimeticonă sau Ciclopentasiloxane pe a doua sau a treia poziție în lista de ingrediente, atunci produsul respectiv este pe bază de silicon, nu de apă. Dacă elementele respective se află pe ultimele poziții în listă, asta înseamnă că este vorba de cantități foarte mici și produsul este pe bază de apă.

Fond de ten pe bază de ulei - Pe primele poziții în lista de ingrediente se află un ulei (ulei mineral, ulei de argan, etc).

În funcție de luminozitate (finish):

Fond de ten matifiant
Fond de ten semimat
Fond de ten iluminator

În funcție de performanță și complexitatea formulei:

Fond de ten rezistent la transfer
Fond de ten waterproof
Fond de ten cu SPF
Fond de ten natural - Este bogat în ingrediente active naturale (apă termală, acid hialuronic de origine naturală, pigmenți minerali).

Cel mai bun fond de ten pentru tipul tenului tău

Ten normal

Caracteristici: Nu este nici prea uscat, nici prea uleios, porii sunt puțin vizibili, iar imperfecțiunile sunt rare.

Fond de ten pentru ten normal: Alege fonduri de ten lichide, tip cremă, tip pudră sau tip cremă cu aspect de pudră. Sunt ideale cele bazate pe apă sau silicon, cu formule ușoare, precum Vichy Mineralblend. Evită-le pe cele solide, pentru că dau un aspect prea uscat pielii.

Ten uscat

Caracteristici: Are un aspect tern, cu linii vizibile și pete roșii, iar porii sunt aproape invizibili. Pielea nu este elastică și se irită ușor.

Fond de ten pentru ten uscat: Poți alege fonduri de ten tip cremă, pudră, spumă sau creme nuanțatoare. Cel mai bun fond de ten pentru ten uscat este cel lichid pe bază de ulei, pentru că hidratează pielea, dându-i un aspect suplu.

Ten mixt

Caracteristici: Pielea poate fi normală sau uscată în anumite zone și uleioasă în alte zone (în special în zona T, adică pe frunte, nas și bărbie). Tenul mixt se caracterizează prin pori vizibili, deschiși, puncte negre și un aspect lucios.

Fond de ten pentru ten mixt: Poți folosi produse tip cremă cu aspect de pudră, iar dacă le preferi pe cele lichide, alege unele pe bază de apă sau silicon, îmbogățite cu ingrediente naturale, care contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii. Încearcă fondul de ten Vichy Dermablend fluid corector.

Ten gras

Caracteristici: Pori vizibili, aspect lucios, puncte negre, exces de sebum, tentă gălbuie, piele groasă.

Fond de ten pentru ten gras: Alege un fond de ten matifiant solid sau unul tip pudră. Încearcă Vichy Dermablend 3D Correction, un produs creat special pentru tenul gras. Evită fondurile de ten pe bază de ulei și fondurile de ten tip cremă, pentru că vor accentua aspectul lucios al pielii.

Ten matur

Caracteristici: Lipsit de elasticitate, aspect deshidratat și tern, pori deschiși, pete pigmentare, tonus scăzut, riduri adânci, piele subțire.

Fond de ten pentru ten matur: Alege produse cu textură ușoară, hidratantă, cu aspect satinat. Cele mai potrivite sunt fondurile de ten lichide pe bază de apă, semimate sau luminoase. Evită-le pe cele matifiante, care accentuează liniile fine și ridurile. Un fond de ten antirid pe care îți recomandăm să-l încerci este Vichy Liftactiv Flexiteint.

Ten acneic

Caracteristici: Exces de sebum, pori dilatați, puncte negre și albe, pete și cicatrici.

Fond de ten pentru ten acneic: Cea mai bună acoperire o oferă fondul de ten cremos, dar trebuie să eviți produsele cu textură grea, pe bază de ulei. Optează pentru un fond de ten noncomedogenic, care are în compoziție acid salicilic, cum este Vichy Dermablend 3D Correction.

Cum alegi corect nuanța fondului de ten

După ce stabilești tipul fondului de ten potrivit pentru tine, trebuie să descoperi și nuanța adecvată. Pentru aceasta, trebuie să afli mai întâi care este tonul pielii tale.

Care este diferența dintre nuanța pielii și tonul pielii

Nuanța pielii este chiar culoarea pe care o vezi în oglindă, la lumina naturală. Se poate schimba de-a lungul anului, în funcție de cât de mult te bronzezi. Nuanța pielii poate fi foarte deschisă, deschisă, neutră, închisă, foarte închisă, etc.

Tonul pielii nu se schimbă și nu este vizibil la suprafața pielii, precum nuanța, ci sub piele. Poate fi cald (galben), neutru sau rece (roz).

Dacă pielea ta are un ton cald și porți haine în culori reci sau folosești un fond de ten cu nuanțe reci, pielea ta va părea obosită și lipsită de strălucire. Dacă porți culori calde, însă, pielea va străluci și vei avea un aspect radiant.

Cum identifici tonul pielii

Metoda nr. 1
Privește-ți venele de pe partea interioară a brațului. Dacă pielea ta are un ton cald, venele vor părea verzui. Dacă are un ton rece, vor părea albastre sau purpurii. Dacă are un ton neutru, venele vor avea o culoare albastru-verzuie.

Metoda nr. 2
Compară o bijuterie din aur și o bijuterie din argint cu pielea de pe gât: dacă pielea pare mai luminoasă lângă aur, are un ton cald; dacă arată mai bine lângă argint, are un ton rece.

Metoda nr. 3
Apropie o bucată de material alb de pielea de pe gât și piept. Dacă pielea capătă tente roz sau albăstrui lângă alb, înseamnă că are un ton rece. Dacă pare gălbuie, atunci are un ton cald. Dacă ți-e greu să-ți dai seama, probabil că are un ton neutru.

Cum alegi fondul de ten în funcție de tonul pielii

Ton cald: Alege fonduri de ten cu nuanțe galbene, caramel sau aurii.
Ton rece: Alege fonduri de ten cu ușoare tente de roz și evită-le pe cele gălbui.
Ton neutru: Alege fonduri de ten nude sau care au o tentă foarte discretă de galben.

Trucuri, sfaturi și recomandări pentru alegerea și aplicarea fondului de ten

  • Când verifici nuanța fondului de ten, testează-l pe mandibulă, nu pe încheietură, dacă vrei să vezi cum va arăta produsul în realitate.
  • Dacă testezi fondul de ten într-un magazin, du-te la fereastră și privește-te într-o oglindă ca să vezi cum arată la lumina naturală. Iluminatul artificial îți poate oferi o imagine complet denaturată a nuanței produsului.
  • Așteaptă puțin să se usuce zona unde ai aplicat fondul de ten, ca să vezi dacă se oxidează la contactul cu aerul (dacă se închide la culoare). De asemenea, e bine să aștepți 5-10 minute și ca să vezi în ce mod reflectă lumina după ce se usucă, mai ales în cazul fondurilor de ten lichide.
  • Puful de piersică de pe față poate deveni foarte vizibil după ce aplici fondul de ten. Nu e nevoie să-l epilezi, ci este suficient să aplici produsul în direcția firelor de păr.
  • Înainte să aplici fondul de ten, nu uita de primer. Acesta nu doar că va fixa mai bine machiajul, ci va ușura aplicarea fondului de ten.
  • Folosește degetele când aplici un fond de ten lichid sau unul cremă, deoarece căldura mâinii va ajuta produsul să pătrundă mai ușor în piele. Pentru un aspect mai natural și o acoperire medie, folosește un burete pentru fond de ten. Folosește o pensulă pentru fond de ten dacă dorești o aplicare cât mai uniformă.



Acum ai toate informațiile necesare pentru a-ți completa arsenalul de frumusețe cu cel mai bun fond de ten pentru pielea ta. Ține cont de sfaturile de mai sus, încearcă mai multe produse, identifică tonul pielii tale și vei descoperi cu ușurință ce fond de ten ți se potrivește cel mai bine.

Produse recomandate

[CORECTARE 3D] Fond de   ten corector cu acțiune de nivelare 16H<br />

[CORECTARE 3D] Fond de ten corector cu acțiune de nivelare 16H

Ten gras cu tendință acneică

( 43 Păreri )

Cel mai vândut

FOND DE TEN CORECTOR FLUID

FOND DE TEN CORECTOR FLUID

Nou

Fond de ten hidratant, pentru o acoperire naturală 16H

Fond de ten hidratant, pentru o acoperire naturală 16H

Fond de ten hidratant, pentru un aspect natural

go to top