Cea mai bună cremă antirid - cum o alegeți în funcție de vârsta dumneavoastră

Un ten curat și luminos va fi întotdeauna mai apreciat decât unul care este vizibil afectat de toxine sau îmbătrânire. Dar parcă, dintre toate semnele care ar putea afecta aspectul nostru fizic, cel mai mult ne deranjează ridurile. Pentru a le ține la distanță cât mai mult timp, am pregătit pentru dumneavoastră sfaturi și secrete pentru a alege cea mai bună cremă antirid în funcție de vârstă. Însă, înainte să le aflați, am ales să răspundem la câteva din cele mai importante întrebări legate de riduri și produsele anti-aging. Iată ce ar trebui să știți.

Ce sunt ridurile?

Ridurile sunt acele mici imperfecțiuni ale pielii sub formă de cute, care devin vizibile odată cu trecerea timpului. Ele sunt o consecință a pierderii de colagen din piele care apare în mod natural, iar procesul nu poate fi combătut, ci doar întârziat.

Câțiva dintre factorii care duc la apariția prematură a ridurilor includ expunerea prelungită la soare, contactul cu anumiți factori de mediu, un stil de viață dezordonat, dar și o îngrijire necorespunzătoare a tenului. Tocmai de aceea este vital să urmați o rutină anti-aging și să alegeți cea mai bună cremă antirid pentru tenul dumneavoastră.

Cât de importantă este componenta genetică în apariția ridurilor?

Componenta genetică joacă un rol foarte important în apariția ridurilor și îmbătrânirea pielii, în general, însă nu trebuie să pierdem din vedere un aspect important - îngrijirea pielii poate face diferența. Putem diminua implicațiile componentei genetice dacă începem cât mai devreme să folosim creme antirid, care să ne hidrateze profund pielea și să ne țină departe de semnele îmbătrânirii.

De ce e important să alegeți cea mai bună cremă antirid pentru dumneavoastră?

În funcție de vârsta pe care o aveți, este recomandat să folosiți un anumit tip de cremă antirid destinat schimbărilor care se produc, în mod natural, în organism, implicit asupra pielii. Un astfel de produs va stimula producerea unor celule noi și sănătoase, care nu vor permite subțierea pielii. E important să cunoașteți o serie de informații despre modul în care aceste produse cosmetice funcționează, pentru a ușura procesul de alegere a celei mai bune creme antirid.

Cum funcționează o cremă antirid?

În primul rând, o cremă antirid va avea un efect hidratant și va îmbunătăți textura pielii, ceea ce va reduce vizibil liniile fine și ridurile superficiale ale tenului. Mulțumită unor ingrediente speciale pe care le au în compoziție, numite alfa hidroxiacizi, aceste produse de îngrijire vor ajuta tenul matur să îndepărteze celulele moarte. Ele vor asigura un efect imediat de exfoliere a țesutului cutanat, care va deveni mai catifelat și mai luminos.

În foarte multe produse anti-aging veți întâlni și antioxidanți puternici, cum este și cazul coenzimei Q10, a ceaiului verde sau a chinetinei. Acțiunea acestor agenți este aceea de a distruge radicalii liberi. Pielea dumneavoastră va arăta, cu ajutorul lor, mai tânără.

Ce conține o cremă antirid?

Cel mai important ingredient dintr-o cremă antirid este retinolul, care nu este altceva decât un derivat al vitaminei A, de care organismul uman are nevoie pentru producerea colagenului.

Pe lângă acesta, o cremă antirid ar putea conține și peptide, care stimulează regenerarea celulelor și înlocuirea elastinei din piele, antioxidanți, precum beta-caroten, licopen, seleniu sau vitaminele A, C și E, sau resveratrolul, care va inversa procesul de îmbătrânire nu doar la nivelul tenului, ci în tot organismul. Cel mai cunoscut ingredient rămâne, totuși, coenzima Q10, care reduce aspectul liniilor fine din zona ochilor.

Cum alegeți crema antirid în funcție de tipul de ten?

Dacă aveți tenul sensibil, e recomandat să folosiți creme antirid care sunt bogate în vitamina C, pentru că această substanță va ajuta la stimularea producției de colagen. Pielea uscată este și cel mai greu de îngrijit, pentru că este predispusă mai mult decât alte tipuri de ten la apariția ridurilor. Aceasta își poate recăpăta strălucirea naturală și poate scăpa de aspectul tern cu ajutorul acizilor din fructe, dar și cu ajutorul vitaminei A sau derivaților, ideale pentru un ten matur deshidratat.

Când trebuie să începem să folosim creme antirid?

Dacă nu suferiți de vreo afecțiune serioasă a tenului, cum ar putea fi acneea sau cuperoza, primul produs cosmetic anti-aging care nu ar trebui să vă lipsească din rutina zilnică este crema cu protecție solară, care să vă ferească (protejeze) pielea de razele UVA și UVB și care să aibă un factor de protecție (SPF) de minimum 30.

Razele UV sunt dăunătoare pentru piele și îi grăbesc îmbătrânirea indiferent de luna din an despre care vorbim. Așadar, produsele cu factor de protecție solară trebuie folosite indiferent de anotimp. Dacă vă expuneți la raze puternice, pe plajă sau pe o pârtie plină de zăpadă, purtați și ochelari de soare.

Un alt produs esențial ce nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire este crema antirid de noapte, pe care să o folosiți cu regularitate, indiferent de vârstă.

Cea mai bună cremă antirid după 20 de ani

Imediat după încheierea perioadei de pubertate, implicit cu cea a vârstei acneei rebele, e necesar să începem să ne hidratăm tenul. Cel mai probabil, coșurile vor continua să apară și după vârsta de 20 de ani, dar într-un număr mult mai redus decât în adolescență. La fel de comună poate fi și roșeața tenului care, din nefericire, se poate transforma mai târziu în eritroză, afecțiune care se manifestă prin înroșirea pielii din cauza dilatării vaselor de sânge, care poate fi permanentă sau temporară. Dacă observați aceste manifestări, ar trebui să cereți sfatul unui dermatolog, care vă va ghida către un tratament adecvat pentru tipul dumneavoastră de ten.

Îngrijirea cotidiană, la 20 de ani, ar trebui să cuprindă următoarele etape:

  • folosirea unei soluții spumante pentru curățarea zilnică a tenului, care nu descuamează pielea;
  • utilizarea zilnică a unei creme hidratante, dar care nu încarcă tenul, ci are o formulă lejeră. Recomandăm folosirea cremei energizante cu efect de netezire și iluminare pentru tenul normal-mixt de la Idealia, perfectă pentru un ten tânăr care vrea să stea departe de riduri la maturitate;
  • demachierea în fiecare dimineață și seară cu produse destinate acestei rutine, oricât de obosite v-ați simți.

Cea mai bună cremă antirid după 30 de ani

În jurul acestei vârste, pielea feței ajunge la maturitate. Cuvântul de bază, la 30 de ani, în ceea ce privește îngrijirea tenului, ar trebui să fie „protecția”. Dacă, până acum, majoritatea femeilor au ignorat sau au pus pe planul al doilea ritualul de îngrijire al tenului, de la această vârstă încolo el nu ar trebui să lipsească în nicio zi. Protecția solară cu SPF 50, indiferent de anotimp, trebuie să devină un MUST. Mai mult decât atât, ar fi indicat să optați pentru cremele de zi, fondul de ten sau pudra cu protecție UVA și UVB.

Începând cu vârsta de 30 de ani, pielea are din ce în ce mai multă nevoie de hidratare, așa că e normal să observați că simpla demachiere, fără aplicarea ulterioară a unei creme care să hrănească pielea, nu mai e suficientă. Astfel, cremele de zi și cele de noapte încep să se înmulțească pe raftul cu produse cosmetice, dar asta nu ar trebui să vă îngrijoreze, ci să vă determine să vă preocupați mai mult de ajutorul pe care îl puteți oferi tenului pentru a se regenera.

Îngrijirea cotidiană, la 30 de ani, ar trebui să cuprindă următoarele etape:

  • folosirea unei soluții spumante de curățare a feței, a unui gel sau a unei creme delicate;
  • utilizarea zilnică a unei creme cu factor de protecție UVA sau UVB;
  • hidratarea pe timpul somnului cu ajutorul unei creme de noapte. Noi vă propunem crema Vichy Aqualia Thermal, un gel hrănitor cu efect anti-oboseală;
  • efectuarea, la aproximativ două săptămâni, a unui gomaj, pentru a permite pielii feței să se regenereze și să elimine mai ușor celulele moarte.

Cea mai bună cremă antirid după 40 de ani

Începând cu vârsta de 40 de ani, celulele organismului, inclusiv cele ale pielii, reușesc să se regenereze mai greu decât înainte. Mecanismele celulare își pierd din viteză, iar asta duce la o reducere a producției de celule noi. Nivelul colagenului din piele scade și el, iar asta duce la pierderea inevitabilă a elasticității pielii. Aceste aspecte nu ar trebui să sperie pe nimeni, pentru că oricine se poate folosi de diverse “arme” împotriva îmbătrânirii. Cremele de fermitate și serurile concentrate sunt cele mai potrivite pentru a ține ridurile pentru cât mai mult timp la distanță.

Îngrijirea cotidiană, la 40 de ani, necesită utilizarea unor remedii mai concentrate și ar trebui să cuprindă următoarele etape:

  • demachierea dimineața și seara devine obligatorie și trebuie efectuată mult mai delicat ca până acum;
  • trebuie evitate obiceiurile de frecare la ochi, pentru că acestea vor ajuta ridurile să se instaleze mai repede și în profunzime. În schimb, alegeți să curățați ochii cu demachiant dedicat acestei zone sensibile și folosiți multă apă pentru a clăti;
  • nu ieșiți din casă fără ochelari de soare;
  • serumurile antirid concentrate vor deveni prietenele dumneavoastră de încredere, la fel și serumul iluminator, care trebuie aplicat dimineața, pentru un efect imediat și de durată, pe tot parcursul zilei. Puteți încerca serumul cu vitamina C de la Liftactiv, un produs corector antioxidant cu efect de luminozitate.

Cea mai bună cremă antirid după 50 de ani

Următorul nivel vine la pachet cu o serie de schimbări hormonale care vor apărea în mod natural, dar pe care le putem controla cu puțin ajutor.

După vârsta de 50 de ani, pielea va deveni mai uscată ca înainte și va avea nevoie neapărată de ajutorul unor creme hidratante destinate tenului matur. În cazul în care veți ignora acest sfat, tenul dumneavoastră își va pierde serios din fermitate într-un timp scurt. Acum, intră în discuție și gâtul și decolteul, care trebuie hidratate în mod egal cu tenul. Un alt fenomen deloc plăcut, dar nelipsit după vârsta de 50 de ani, este depigmentarea. Petele maro încep să își facă simțită prezența, însă există produse dedicate pe care le puteți folosi.

Îngrijirea cotidiană, la 50 de ani, ar trebui să cuprindă următoarele etape:

  • zonele ochilor, gâtului și decolteului au mare nevoie de ajutor, așa că îngrijiți-le cu serumuri concentrate și creme destinate tenului matur;
  • aplicarea produselor cosmetice de îngrijire a tenului ar trebui făcută cu mișcări circulare și masaj, care vor pune sângele în mișcare;
  • nu folosiți rujuri uscate, de genul celor rezistente la transfer, pentru că veți scoate în evidență cutele care se formează inevitabil în jurul buzelor;
  • aplicați la prima oră a zilei un serum care va acționa ca o barieră împotriva factorilor externi cu care veți avea contact în orele ce urmează, precum poluarea, particulele de praf sau radicalii liberi;
  • https://www.vichy.ro/Gama-pentru-ten-matur-la-menopauza/gama/r1315.aspxVă recomandăm gama Neovadiol, care pot activa mecanismul anti-îmbătrânire a pielii la menopauză. Gama conține produse dedicate perioadelor de peri-menopauză și post-menopauză care contribuie la redarea volumului și luminozității pielii.

Secrete pentru o piele mai tânără

Atunci când vă demachiați, evitați să folosiți săpunul, pentru că acesta usucă excesiv pielea și o lasă mai vulnerabilă în fața factorilor externi. Produsele speciale pentru curățarea tenului sunt mult mai delicate cu pielea dumneavoastră. Un alt sfat în ceea ce privește o demachiere corectă este să nu fiți agresive cu tenul dumneavoastră. Apelați la masajul gentil al feței, cu mișcări circulare și lente, pentru a executa o demachiere „ca la carte”, care să nu vă afecteze în niciun fel tenul.

Nu stați la soare fără să folosiți o cremă de protecție nici măcar în intervalele orare când vi se pare că radiațiile nu au putere. Ridurile și depigmentarea pielii se instalează din cauza ultravioletelor, care ajung pe pielea noastră chiar și într-o zi înnorată.

Data publicării:

Produse recomandate

Cele mai citite articole

Dermatita seboreică (DS) a scalpului: cauze, simptome și tratament

Dermatita seboreică este afecțiunea des întâlnită a pielii care, în principal, afectează scalpul, dar și zonele uleioase ale corpului precum spatele, partea superioară a pieptului ori fața. Mai jos îți vom spune care sunt cauzele și simptomele dermatitei seboreice, dar și cum îți poți îngriji scalpul și cum să ameliorezi simptomele acestei afecțiuni.

Citește mai mult