Sfaturi de îngrijire zilnică pentru combaterea ridurilor

Inestetice și perfect vizibile, ridurile sunt pliurile fine ori profunde care apar la nivelul epidermei în faza incipientă ori la nivelul dermei în etapa avansată. Apar din cauza faptului că producția de colagen și elastină, substanțele care mențin celulele pielii, scade, iar printre cauze amintim: acțiunile musculare repetate, poluarea, deshidratarea, razele soarelui, hormoni, alimentatie, temperatura și evident înaintarea în vârstă. Din fericire, apariția ridurilor poate fi întârziată, iată care sunt regulile de care trebuie să ții cont!

Combaterea ridurilor

Care sunt zonele cu risc maxim pentru riduri

Părțile corpului îmbătrânesc pe rând și în mod diferit. În general, porțiunile de piele care sunt expuse în permanență razelor solare se ridează mai repede spre deosebire de părțile care sunt acoperite de haine, iar tenul este primul defavorizat. Însă, chiar și în cazul lui există câteva zone mai predispuse și anume:

  • Pielea din jurul ochilor. Activitatea musculară activă din jurul ochilor poate slăbi foarte repede țesutul din cauza faptului că pielea este subțire și fragilă. Primele semne ale îmbătrânirii în jurul ochilor pot apărea de la vârsta de 25 de ani;
  • În jurul buzelor. Tot din cauza activității musculare, liniile de expresie din jurul buzelor pot apărea de la vârsta de 25, 35 de ani.

Cum poți încetini apariția ridurilor

Ridurile pot apărea și în funcție de dieta alimentară. O dată cu înaintarea în vârstă, alimentația joacă un rol extrem de important pentru menținerea aspectului tânăr al tenului. Dacă obiceiurile alimentare nu sunt tocmai sănătoase, atunci ridurile ar putea apărea de la vârste fragede. Iată ce alimente recomandă medicii nutriționiști să includem în alimentație pentru a preveni apariția ridurilor.
Alimente care contin vitamina C și E deoarece protejează tenul împotriva razelor nocive ale soarelui. Alimentele recomandate sunt: soia, porumb, ouă, lactate, ulei de măsline, citrice.
Minerale precum magneziu, mangan, siliciu, iar printre alimentele recomandate amintim: carne, produse lactate, pește, alune, pâine, orz, ovăz, orez și fructe.
Acizi grași esențiali și alimente bogate în Omega 3 și Omega 6. Sunt indicate alimente precum somon, sardine, macrou, avocado, alune, ouă, semințe de floarea soarelui.
Pe lângă alimentație, ritualul zilnic de îngrijire este extrem de important pentru a preveni apariția ridurilor. Acordă importanța cuvenită demachierii, curățării și hidratării tenului în fiecare zi. De asemenea, după vârsta de 25 de ani, dacă primele linii fine de expresie au început să apară este recomandat să folosești creme antirid specifice tipului tău de ten. Hidratează-ți tenul în fiecare zi cu cremă de zi, dar și noaptea cu o cremă de față care are în compoziție antioxidanți pe bază de retinol.
Întreg procesul de apariție al ridurilor poate fi întârziat ori grăbit din cauza factorilor de natură genetică, dar și din cauza factorilor nocivi externi precum fumatul, alcoolul sau expunerea prelungită și necontrolată la soare. Fumatul poate încetini circulația sângelui, iar din cauza faptului că pielea este mai puțin oxigenată pot apărea ridurile.
Pentru o piele catifelată și un aspect luminos, încearcă pe cât posibil să adopți o dietă echilibrată și să acorzi atenție produselor de îngrijire pe care le folosești.

Data publicării:

Cele mai citite articole