Meditația ghidată - sfaturi pentru începători

Ați auzit multe despre beneficiile meditației mindful, dar nu sunteți sigură de unde să începeți? Citiți articolul pentru a descoperi această tehnică de relaxare incredibil de populară, și învățați cum să o includeți în rutina dumneavoastră de dimineață.

Ce este meditația ghidată?


Sunteți gata pentru câteva cifre? Când vine vorba de stresul la locul de muncă, 46% din toți angajații pun că se simt suprasolicitați sau că au prea mult de lucru, aproape o treime dintre noi având probleme cu somnul din cauza muncii[1]. Mai mult, peste o cincime dintre noi spunem că nu ne implicăm în mod regulat în activități care să ne ajute să ne gestionăm stresul[2] - așa că dacă nu sunteți familiarizată cu meditația ghidată, acum e momentul să aflați mai multe despre ea. Se spune că această tehnică ajută la reducerea stresului, îmbunătățește productivitatea și promovează un ciclu de somn sănătos, unele studii găsind chiar o legătură între meditația mindful regulată și reducerea simptomelor de anxietate sau ale bolilor mintale.[3]
[1] http://www.stress.org/workplace-stress/
[2] https://www.apa.org/news/press/releases/stress/2014/stress-report.pdf
[3] http://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1809754


Tipuri de meditație


În timp ce meditația tradițională tinde să se concentreze asupra păcii interioare prin liniște, meditația ghidată presupune adesea repetarea – cu voce tare sau în gând – unei serii de mantre create pentru a combate gândurile negative sau recurente, pentru a vă reinstrui creierul să asocieze relaxarea cu gândirea pozitivă sau conștientă. O altă formă a acestei tehnici, vizualizarea ghidată, funcționează încurajându-ne să ne imaginăm moduri alternative de a aborda situațiile stresante sau circumstanțele care au tendința de a ne declanșa anxietățile în viața de zi cu zi.

Cum se face meditația


Înainte de a începe, asigurați-vă că aveți acces la o zonă liniștită în care puteți sta jos sau întinsă, confortabil. Încercați să includeți câteva exerciții blânde de respirație în această rutină, și fiți atentă la postura dumneavoastră, mai ales dacă stați la birou. Altfel, nu vă fie teamă să experimentați cu diferite stiluri de meditație! Unele vizualizări ghidate pot necesita căști audio, multe dintre ele fiind însoțite de o muzică relaxantă, în timp ce altele vă încurajează să repetați sau chiar să vă creați propria mantră – ține de dumneavoastră să vedeți ce tehnici vi se potrivesc cel mai bine.

Dacă vă doriți un mod mai activ de a începe dimineața, expertul în yoga Anna Khuade recomandă să combinați meditația cu yoga ca un mod de a vă sincroniza trupul și mintea de îndată ce vă treziți. Oricare ar fi stilul dumneavoastră de meditație, a vă acorda puțin timp pentru dumneavoastră în fiecare dimineață înainte de a începe sarcinile zilnice este un mod grozav de a face față stresului sau senzației de nepregătire – chiar dacă e singurul moment pe care îl aveți pentru dumneavoastră toată ziua!

Data publicării:

Produse recomandate

MINÉRAL89

EYES - Gel pentru conturul ochilor

Îngrijire ochi - Pentru conturul ochilor

Efect reparator și de fortifiere

Cele mai citite articole

Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

Citește mai mult

Menopauza: Cum îmi adaptez dieta la 50 de ani?

S-a dovedit că frecvența apariției simptomelor deranjante ce apar la menopauză, precum și intensitatea lor pot fi reduse semnificativ cu o dietă echilibrată care furnizează toți nutrienții necesari. Descoperăcare sunt cei pe care trebuie să îi știi.

Citește mai mult

De ce nu pot pierde în greutate la menopauză?

Menopauza provoacă modificări hormonale în corpul femeii, ceea ce poate duce la boli și afecțiuni. Aceste schimbări produc și luarea în greutate. Deci, ce se întâmplă în corpul tău pe durata menopauzei? De ce este atât de greu să pierzi în greutate?

Citește mai mult