getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RO Test : 'RO/'

OK

OKAnulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți
mediacachable:1

Tot ce trebuie să știți despre mătreața aderentă

Tot ce trebuie să știți despre mătreața aderentă

Dacă nu sunteți sigur(ă) cum să tratați mătreața, noi avem răspunsurile. Mai jos, tot ce trebuie să știți despre mătreața aderentă și dermatita seboreică.

Adevărat sau fals: există un singur tip de mătreață FALS

Mătreața se împarte în două categorii principale: mătreața uscată și mătreața grasă. Mătreața grasă (pityriasis steatoides) duce la apariția unor scuame groase, gălbui și grase, care se formează la nivelul scalpului, în timp ce mătreața uscată (pityriasis capitis) formează scuame mai fine și mai ușoare ca textură. Dacă mătreața uscată se desprinde ușor de scalp, mătreața grasă se acumulează pe scalp, scuamele strângându-se unele peste altele, astfel dându-i părului un aspect gras la rădăcini.

Adevărat sau fals: numai părul gras suferă de mătreață FALS

În timp ce mătreața grasă este cauzată de o producție excesivă de sebum, mătreața poate afecta toate tipurile, lungimile și texturile de păr, de la gras la uscat. Dacă șampoanele și alte produse de styling nu sunt clătite corespunzător din păr în momentul spălării, poate apărea mătreața, așa că atunci când se observă scuame gri sau albicioase la pieptănat sau periat, părul trebuie clătit foarte bine la următoarea spălare.

Adevărat sau fals: mătreața = păr murdar FALS

Mătreața poate fi provocată de mai mulți factori, printre care hormonii, alimentația, genetica, stresul sau reacțiile la anumite substanțe chimice și ingrediente. Așa cum am menționat mai sus, spălarea excesivă a părului poate cauza mătreață uscată dacă părul nu este clătit bine. Mătreața grasă apare însă ca urmare a excesului de sebum produs de scalp, deci indiferent de obiceiurile legate de spălatul pe cap. Pentru un păr curat, exfolierea scalpului poate îndepărta excesul de sebum și celulele moarte pentru un scalp foarte curat și mai bine pregătit pentru tratamentele antimătreață.

Produse recomandate

 • Micro Peel Șampon exfoliant împotriva mătreții aderente

  DERCOS

  Micro Peel Șampon exfoliant împotriva mătreții aderente

  Șampon

  Șampon exfoliant împotriva mătreții aderente.

 • Cele mai citite articole

  go to top