OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Sorina Fredholm prezinta: (2) Yoga pentru o viata mai prezenta

Atunci cand ne grabim, ne suprasolicitam si incercam sa integram prea multe lucruri in programul, care este deja prea aglomerat. Pierdem din vedere ce este cel mai important si care sunt valorile pe care dorim sa le traim cu adevarat in viata.

Sorina Fredholm prezinta: (2) Yoga pentru o viata mai prezenta

Ce este Yoga?

Yoga este un instrument care ne poate ajuta mintea si trupul sa se dezvolte, astfel incat sa putem vedea mai clar realitatea. Nu este doar o sesiune de flexibilitate, care sa ne ajuta sa scadem in greutate sau sa devenim mai mobili. Yoga incearca sa raspunda la marea intrebare care ne defineste viata in acest moment.

Cu o vechime de peste 5.000 de ani, yoga este considerata de multe persoane ca fiind cea mai veche practica pentru auto dezvoltare. Ea include discipline etice, posturi fizice, control al respiratiei, meditatie. Multe studii au demonstrat faptul ca practica zilnica de 15 minute pe yoga poate reduce stresul si poate creste productivitatea. Si, in afara de beneficiile fizice pe care le ofera, yoga poate aduce o stare generala de buna dispozitie, o crestere a atentiei, dar si o doza crescuta de compasiune.

Beneficiile pe care le aduce yoga


FOCUS


Una dintre componentele importante in yoga este concentrarea asupra prezentului. Practica regulata de yoga imbunatateste coordonarea, timpul de reactie, memoria si chiar IQ-ul. Persoanele care practica yoga sunt mai putin distrase de ganduri si chiar demonstreaza abilitati crescute de a rezolva problemele mult mai usor si de a dobandi mult mai bine informatiile.

RELAXARE


Yoga incurajeaza relaxarea, incetinirea si dezvoltarea respiratiei, concentrarea asupra prezentului, schimband echilibrul de la sistemul nervos simpatic la sistemul nervos parasimpatic, acesta fiind calmant si restabilitor. Ajuta la reducerea tirmului cardiac, scade tensiunea arteriala si creste fluxul de sange catre alte organe.

SOMN


Yoga ofera suport in agitatia vietii moderne. Yoga Nidra, o forma de relaxare ghidata, Savasana, Pranayama si meditatia directioneaza atentia simturilor spre interior si ajuta la un somn mai linistit si de calitate.

LINISTE


Yoga inlatura fluctuatiile mintii, confortm Yoga Sutra lui Patanjali. Cu alte cuvinte, diminueaza gandurile de frustrare, regret, furie, frica si dorinta care provoaca atat de mult stres. Din moment ce stresul este cauza  multor probleme de sanatate, de la migrene si insomnie la tensiune arteriala crescuta si probeme de inima, daca vei reusi sa iti linistesti mintea, vei trai mai mult si mai sanatos.

Produse recomandate

 • Fluid zilnic pentru corectarea semnelor de îmătrânire în curs de formare, cu SPF 25
 • Cele mai citite articole

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Life Style

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

  Citește articolul

  Life Style

  Yoga de dimineață în 5 pași rapizi

  Vreți să vă începeți ziua cu mai multă energie? Și noi! Pentru a ne ajuta să combatem indispoziția de dimineață, am rugat-o pe Anna Khuade, expertă în yoga, să ne dezvăluie câteva trucuri despre cum să includem yoga în rutina noastră zilnică.

  Citește articolul

  Life Style

  Meditația - modul sănătos de a începe o zi perfectă

  Ați auzit multe despre beneficiile meditației mindful, dar nu sunteți sigură de unde să începeți? Lăsați pe noi! Citiți articolul de mai jos pentru a descoperi o introducere în această tehnică de relaxare incredibil de populară, și învățați cum să o includeți în rutina dumneavoastră de dimineață.

  Citește articolul

  3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

  Life Style

  3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

  Ați auzit zicala: mai multă grabă, mai puțină viteză, dar v-ați gândit cum se poate aceasta aplica în viața dumneavoastră? Graba constantă exuberează cortizonul din sânge, un factor major care contribuie la bolile legate de stres. Stresul de asemenea inhibă producția de dopamină, chimicală din creier care dă starea de bine. Cu cât ne grăbim mai mult, cu atât devenim mai nefericiți și mai puțin concentrati.

  Citește articolul

  go to top