getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RO Test : 'RO/'

OK

OKAnulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți
mediacachable:1

Cum se tratează diferitele tipuri de mătreață

Cum se tratează diferitele tipuri de mătreață

Dacă nu scăpați de mătreață orice ați face, poate ar fi momentul să vă schimbați tratamentul. Vă explicăm cum se tratează mătreața uscată și cea grasă (cunoscută drept mătreață aderentă), precum și diferența dintre cele două.

Mătreață uscată vs. grasă: Care este diferența?

Mătreața uscată
Mătreața uscată este caracterizată de textura sa fină și scuamoasă și de particulele albe (sau gri). Acestea cad ușor pe umeri când părul este periat sau pieptanat. Acest tip de mătreață se tratează de obicei cu șampoane speciale. Și exfolierea scalpului poate fi de ajutor ameliorând senzația de uscăciune sau mâncărime la nivelul scalpului.

Mătreața grasă
Mătreața grasă este diferită de cea uscată prin faptul că este cauzată de o creștere a producției de sebum. Acest exces de sebum reacționează cu o ciupercă denumită Malassezia, ceea ce duce la apariția unor scuame groase și grase care se lipesc de scalp și se îndepărtează greu, chiar și după șamponare. Mătreața este așadar mai groasă, mai lipicioasă și mai grasă, scuamele acumulându‑se unele peste altele, formând o peliculă grasă. Mai mult, acest tip de mătreață este în general recurent deoarece sebumul stimulează dezvoltarea ciupercii Malassezia, creând un cerc vicios.

Cum se tratează diferitele tipuri de mătreață

În timp ce mătreața uscată se tratează de obicei cu un șampon special, mătreața grasă – cunoscută și drept mătreață aderentă tinde să se lipească de scalp, fiind dificil de îndepărtat. Alegând un tratament pe bază de exfoliant în locul unui șampon tradițional se pot îndepărta și scuamele cele mai dificile. Între timp, trebuie alese ingrediente exfoliante naturale, precum acidul salicilic (prezent în numeroase tratamente antiacneice) care contribuie la combaterea mătreții grase pe termen lung. Ingredientele hidratante precum glicerina pot ajuta la calmarea iritațiilor și a roșeții, așadar trebuie căutată o formulă pe cât de blândă, pe atât de eficientă.

Produse recomandate

 • Micro Peel Șampon exfoliant împotriva mătreții aderente

  DERCOS

  Micro Peel Șampon exfoliant împotriva mătreții aderente

  Șampon

  Șampon exfoliant împotriva mătreții aderente.

 • Best-seller

  Șampon cu acțiune avansată anti-mătreață pentru păr normal-gras
 • Șampon cu acțiune avansată anti-mătreață pentru păr uscat
 • Cele mai citite articole

  go to top