OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Ce trebuie să ştim despre antioxidanţi

Pe măsură ce îmbătrânim, este important să fim conștienți de puterea antioxidanților atunci când vine vorba de a avea grijă de sănătate și de ten.

Ce sunt antioxidanții?

Unul dintre cele mai importante elemente în lupta cu semnele vizibile ale îmbătrânirii sunt antioxidanții - după cum sugerează și numele acestora - luptă împotriva procesului de oxidare care începe atunci când pielea este expusă la elemente cum ar fi razele UV sau poluarea, care declanșează eliberarea de radicali liberi (electroni instabili) care fac ca anumite molecule să se spargă. Atunci când acești electroni se destabilizează, atomul de care aceștia erau atașați devine mult mai oxidat.

Beneficiile antioxidantilor


Antioxidanții ajută la încetinirea procesului de oxidare, menținând electronii în stare de verificare și oprindu-i din a declanșa această reacție în lanț. Moleculele de colagen - responsabile pentru a da pielii vioiciune, aspect tineresc - sunt cele mai puțin probabile că vor suferi daune drept rezultat al oxidării. Pielea umană are anumiți antioxidanți naturali, dar aceștia sunt alterați de expunerea la mediu, astfel încât există o necesitate ridicată de a furniza antioxidanți puternici pielii.

Top 3 antioxidanti naturali puternici


#1 Afinele, fructul antioxidant

Fructele de pădure, inclusiv merișorul, murele și afinele sunt unele dintre fructele care sunt în mod natural bogate în substanțe antioxidante. Aceste fructe datorează culorile lor stridente unui pigment numit antocinanină, cu fructe colorate în roșu și mov cu o prezență ridicată de antioxidanți. Acestea sunt de a asemenea pline de Vitamina C, o porție de 150 de grame, oferă aproape un sfert din porția zilnică recomandată a unui adult.

#2 Baicalina, rădăcina antioxidantă

Rădăcina acestei plante, cunoscută sub numele de rădăcina galbenă chinezească este cheia în medicina tradițională chineză cunoscută sub numele de Huang Qin. Atunci când este transformată în pudră, are beneficiile unui antioxidant cu spectru larg comparativ cu Vitaminele C și E, și ajută la combaterea roșeții și daunelor legate de razele UV și de poluare.

#3 Vitaminele A, C, E, vitamine antioxidante

Un factor cheie în menținerea vederii și a unui sistem imunitar sănătos, Vitamina A include retinol care formează baza multor creme anti-îmbătrânire și anti-rid. Vitamina C prezentă în ardei, guava, și fructul de kiwi, ajută la stimularea sintezei de colagen, cu deficiențe legate de durerile de gingii și de petele pe ficat. Vitamina E, care se găsește în uleiurile de pește, alune și avocado, lucrează împreună cu Vitamina C în lupta împotriva radicalilor liberi, ajutând la legarea electronilor. Incluzând în alimentația zilnică toate aceste elemente veți reuși să aveți în propria casă un antioxidant puternic și vă veți putea bucura de toate beneficiile lui.

Produse recomandate

 • Fluid zilnic pentru corectarea semnelor de îmătrânire în curs de formare, cu SPF 25
 • Cremă pentru conturul ochilor 
 • Cremă zilnică pentru corectarea semnelor de îmbătrânire în curs de formare, cu SPF 30
 • Cele mai citite articole

  go to top

  Skinconsult

  ALGORITM DE ANALIZĂ AL TENULUI, DEZVOLTAT CU MEDICI DERMATOLOGI

  1 minut
  pentru a
  analiza tenul

  Realizează un selfie

  Completează profilul tău

  Primești rutina recomandată tipului tău de ten

  Linii finePunctul tau
  forte
  Riduri sub
  ochi
  Prioritatea ta
  Lipsa de fermitate

  Descoperă
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4