OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Căderea părului în sarcină: cauze, prevenție, recomandări de produse

Sarcina declanșează o serie de schimbări la nivelul corpului mămicii, modificări care afectează sănătatea unghiilor, a pielii dar mai ales a părului. 


Deși fiecare dintre aceste manifestări care apar pe parcursul gravidiei nu prezintă un risc major, ele creează, de cele mai multe ori, neplăceri și disconfort femeilor.

Pe perioada sarcinii, părul devine mai tern, mai fragil și începe să cadă. Deși nu toate femeile gravide pot acuza transformări negative ale podoabei capilare, cele mai multe dintre ele se confruntă cu problemele enumerate mai sus. În acest articol discutăm despre căderea părului în sarcină și clarificăm următoarele aspecte:

Căderea părului în sarcină
Căderea părului în sarcină

De ce este afectat părul în timpul sarcinii?

De asemenea, după naștere, nivelul de estrogen continuă să scadă, în timp ce cantitatea de prolactină crește. Consecința constă în faptul că scade durata de creștere a părului, mărindu-se cea de repaus. Drept urmare, apar modificări ușor de sesizat în structura firelor de păr, acestea devenind mai terne și mai fragile. Totodată, mămicile pot observa faptul că părul lor cade mai mult decât de obicei.

Așadar, cauzele căderii părului în sarcină sunt mai degrabă de natură hormonală, ele fiind mai greu de controlat. Chiar și așa, sunt izolate cazurile în care această condiție specifică perioadei ante și post gravidiei produce chelirea prematură sau pierderea permanentă a părului.

O altă cauză care duce la căderea părului în sarcină este reprezentată de schimbările emoționale ale mamei, care produc un impact major la nivelul întregului organism. Nici această nu reprezintă, însă, un motiv de îngrijorare, mai ales că problema se corectează de la sine în termen de 2-3 luni.

Printre factorii de risc ai căderii părului în sarcină se numără și anumite boli. Diabetul zaharat, la fel ca bolile autoimune și cele endocrine pot afecta podoaba capilară a gravidelor.

Cum poate fi prevenită căderea părului la femeile gravide?

Căderea părului în sarcină este o problemă care poate fi ținută sub control. Iată o listă care cuprinde sfaturi utile despre metodele de prevenire a acestei condiții a părului:

  • Evită folosirea produselor de hairstyling, deoarece favorizează ruperea părului;
  • Folosește un șampon cu o textură fină, care nu atacă firul de păr și nu irită scalpul;
  • Evită să porți coafuri strânse, care pot leza firele de păr (ex: cocurile, coada de cal);
  • Piaptănă-ți părul cu blandețe și doar atunci când este uscat;
  • Limitează folosirea uscătorului de păr și altor ustensile de coafat care acționează prin căldură excesivă;
  • Asigură-te că adopți o alimentație sănătoasă, bogată în proteine, fier, minerale și vitamine.

Gravida
Gravida

Cum acționează produsele VICHY care combat căderea părului?

Gama Dercos de la VICHY include o colecție de produse care combat căderea părului.

Tratamentele cu acțiune multiplă împotriva căderii părului oferă un păr mai puternic cu până la 85% și un scalp mai rezistent. În plus, potrivit testelor efectuate, rezultatele sunt vizibile în doar 3 săptămâni.

Pe de altă parte, șampoanele energizante care pot fi folosite complementar tratamentelor de cădere a părului, conțin Aminexil, o moleculă brevetată recunoscută pentru proprietățile sale benefice. Produsele sunt destinate atât femeilor cât și bărbaților care se confruntă cu problema căderii părului.

Produsele VICHY care combat căderea părului
Produsele VICHY care combat căderea părului

Cele mai citite articole

go to top

Skinconsult

ALGORITM DE ANALIZĂ AL TENULUI, DEZVOLTAT CU MEDICI DERMATOLOGI

1 minut
pentru a
analiza tenul

Realizează un selfie

Completează profilul tău

Primești rutina recomandată tipului tău de ten

Linii finePunctul tau
forte
Riduri sub
ochi
Prioritatea ta
Lipsa de fermitate

Descoperă
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4