OK

OKAnulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

TOTUL DESPRE ALOPECIE

CĂDEREA PĂRULUI

Toate răspunsurile la întrebările dumneavoastră

SOLUŢII COSMETICE

Cazul 1

Indiferent de tipul de alopecie (androgenetică sau efluviu telogen), subiecţii se regăsesc în una din 2 situaţii.

Căderea părului este deja instalată, scalpul este vizibil. La bărbaţi, părul din zona tâmplelor şi din creştetul capului cade, iar la femei podoaba capilară nu mai este atât de densă, iar scalpul devine vizibil
La acest stadiu, prioritatea constă în redensificarea podoabei capilare. Pentru aceasta, este necesar să acţionăm asupra mediului de celule stem pentru optimizarea regenerării capilare.

ORIGINEA

Stemoxidina este o moleculă creată pentru a simula un mediu optim pentru ca celulele stem să producă fire noi de păr.

Origine
Stemoxidina, moleculă brevetată, a fost selectată dintre mai mult de 100 de molecule capabile să acţioneze asupra celulelor stem ale părului, ca urmare a descoperirilor recente privind importanţa fazei latente şi implicarea celulelor stem în producere firelor noi de păr. 
Inovaţia a fost prezentată în cadrul a două conferinţe de referinţă, conferinţa europeană pentru cercetare capilară (EHRS) şi conferinţa europeană pentru dermatologie (EADV). Stemoxidina a fost inclusă în 10 publicaţii științifice.

Mod de acţiune

Un studiu asupra populaţiei de celule stem din foliculii piloşi a indicat faptul că Stemoxidina este capabilă să simuleze efectele mediului hipoxic, necesare pentru a asigura buna lor funcţionare.

  • Nivel normal al oxigenului
  • Nivel scăzut al oxigenului
  • Nivel normal al oxigenului + Stemoxidină

Eficacitate

Un studiu clinic a fost realizat în spital de Dr. Reygagne (Saint-Louis Hospital, Paris), dermatolog şi director al unui centru specializat în afecţiunile părului şi ale scalpului. Acest studiu realizat prin comparaţie cu placebo a implicat 101 de subiecţi  cu alopecie. Eficacitatea a fost evaluată printr-o metodă de referinţă, fototricograma. Aceasta permite măsurarea obiectivă, prin compararea de imagini, a evoluţiei densităţii capilare la anumite intervale.
După trei luni de tratament, s-a observat o creştere de 4% a densităţii capilare în cazul utilizatorilor Stemoxidinei în comparaţie cu subiecţii tratați cu placebo. Rezultatul reprezintă o creştere de 1700 de fire noi de păr*.
*Valoare medie, subiecți cu probleme de alopecie

  • Numarul de fire de păr/cm²
  • M0
  • M1.5
  • M3

Stemoxydine® 5% (n=48)

Placebo (n=52)

  • M0
  • M3

Alopecia de la
A la Z

TOATE DEFINIŢIILE
Alopecie

Căderea progresivă a părului, parţială sau generalizată. Rezultatul alopeciei este calviţia.

Aminoacid

Moleculă mică compusă din 10 - 15 atomi, componentă fundamentală a proteinelor tuturor fiinţelor vii. Atunci când ajung la 20, acestea se unesc pentru a forma proteinele.

Bulb

Zonă situată la rădăcina firului de păr, la nivelul extremităţii tijei pilare, ancorate adânc în dermă. Acesta este compus din cheratinocite (celule care alcătuiesc firul de păr) şi din melanocite (celule pigmentare).
La nivelul bulbului se află papila dermică, o zonă puternic vascularizată care oferă foliculului toate substanţele nutritive necesare creşterii părului.

Celule stem

Celule care stau la baza regenerării tuturor ţesuturilor. Acestea au capacitatea de a produce celule pe întreaga lor durată de viaţă.

Ciment lipidic

Cimentul lipidic sau intercelular este o substanţă extracelulară care asigură coeziunea celulelor în ţesut.

Colagen

Sintetizat în mod natural de anumite celule din organism (fibroblastele din piele), colagenul conferă rezistenţă, elasticitate şi supleţe pielii. La nivelul părului, un săculeţ de fibre de colagen înconjoară şi protejează foliculul pilos.

Cortex

Partea principală şi centrală a fibrei capilare, protejată de cuticulă.

Cuticulă

Partea externă care protejează fibra capilară.

Folicul pilos

Ascuns la 4mm sub scalp, este responsabil pentru producerea firelor de păr. Foliculul pilos conţine glanda sebacee.

Microcirculaţie

Ansamblu de mici vase sanguine şi limfatice prin care se realizează schimburile extracelulare gazoase şi lichide.

Fototricogramă

Tehnică de evaluare a stării părului care constă în raderea unui cm² al scalpului şi în fotografierea acestei zone imediat după radere şi, din nou, după 2 zile.

Screening

Metodă biologică de identificare a noilor molecule care acţionează asupra unei funcţii cercetate. Această tehnică rapidă permite testarea mai multor mii de molecule pe zi. Reprezintă prima etapă a unui proces de descoperire a noilor active.

Vertex

Creştetul capului

Glande sebacee

Anexe ale foliculului pilos, responsabile pentru producerea sebumului.